Témakör: Legnépszerűbb cikkeink

Szabó Gyuri bácsi a bükki füvesember jó tanácsai

Gyuri bácsi tanácsai különböző problémákra... részlet az egyik előadásából, ahogyan azt ő a saját szavaival adta elő a közönségének

Csonthártyagyulladás, csontbetegségMindenféle gyulladásra jó a diólevél, és emellett pedig vasat kell etetni – a szederlevélben és csalánlevélben nagyon sok a vas. A csalánt ne, inkább a szederlevelet, vagy céklát, vagy a fekete ribizlinek a levelét. Vagy magát a fekete ribizlit, vagy magát a fekete szeder gyümölcsöt, és hihetetlen, hogy a diólevél mi mindent tud csinálni. Kívülről-belülről.

Szurokfűvel kapcsolatban, mennyi ideig lehet inni? Korlátlan ideig lehet inni. Oregánónak vagy majorannának is hívjuk. 100 évig is lehet használni, semmi problémát nem jelent.

FülgyulladásMindenféleképpen azt kell megnézni, hogy jó e az agynak és így a fülnek is vérellátása – nyaki ultrahang. Ha ott minden rendben van, azért belül lehet még egy kis elzáródás, szűkülés, vagy egy gyulladás a hallójáraton belül. Kakukkfű teával ki kell mosni, naponta kétszer-háromszor. Fültisztító pálcikára kakukkfűtea, ezzel kitisztítani kétszer-háromszor és a kövirózsának a levét belecseppenteni, egy-két-három cseppet. Ha a fültőmirigy is be van gyulladva, akkor hátul körömvirág kenőccsel bekenem. Ez általában jól működik. Magának a hallásnak a javítására is jól működik ez a módszer. Kéri professzor asszonynak a módszere, aki a Semmelweis Egyetem gyógynövénykutató intézetébe dolgozik és tanít az egyetemen a gyógyszerészeti karon.

Visszér problémaMindenképpen összehúzó növényeket kell. A szederlevél teája, az erdei málnalevél, az orvosi zsálya teája, és krémként lehet kezelni a körömvirággal, ha a visszér be is van gyulladva. Ha nincs begyulladva, akkor a vadgesztenye krémjét. Készítünk krémet belőle. Vannak olyan összehúzó növények, amiket ma már nem lehet kapni pl. mogyoró. A nép régen használta. Körömvirág krémbe ezen kívül mogyorókérget teszek, vérehulló fecskefüvet teszek bele, somkórót, ha van lehetőségem és mindenképpen orvosi zsályát.

EmésztésjavításSav vagy koleszterin gond lehet, nem jól indul az emésztés, de a rágásunkkal van a legtöbb baj. Nem rágunk rendesen. Én még a Horthy rendszerben polgári iskolába jártam és ott tanítottak élet- és egészségtant. Vizy E. Szilveszter tíz évvel ezelőtt mondta, amikor az Akadémia elnöke volt, hogy tessék kérem tanítani az egészségtant. Nem tanítják. Általános iskolába kellene tanítani 14 éves korig a gyerekeket.

Még annyit szeretnék elmondani, hogy hihetetlen milyen nagy az igény rá, nálunk is itt Magyarországon. Két könyvet írtunk, az egyiket én egyedül, azt a Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézete rátette a honlapjára, ennek az a címe, hogy A javasasszony unokája. A másik, azt már a lányommal együtt írtuk, A bükki füvesember gyógynövényei. Meg lehet vásárolni. Könyvkereskedésbe nem adjuk, mert 65%-ot kérnek belőle, mi vagyunk a kiadók, tehát az egész költség a miénk, és ők akarnak többet keresni rajta. Bolondok nem vagyunk.

Köszönetképpen szeretném elmondani, hogy az év első felében voltunk itt, és már Gyuri bácsi javaslatára elhagytam a Cortist, a koleszterin gyógyszert. Azóta teát iszom, tyúkhúr teát, a vizsgálat hasonló eredményeket mutat, mint a gyógyszernél. Gyuri bácsi válasza: Igen, és ennek nincs vivőanyaga. A professzorasszonnyal beszélgettünk régebben, most már inkább a lányom, mert a cukorteánkat ő vizsgáltatta be, hogy hihetetlen, hogy a cukorteánk mit tud. Ez is nagyon érdekes, ezt mondom el először. Mindenáron tablettát akart belőle csinálni, vagy legalább kapszulát legalább. Mondtam neki: Ne tessék, nem tudja ugyanazt, ne tessék, ragaszkodnék a teához. Nem – mondta – az már nem modern, tabletta vagy kapszula. Elkezdte kísérletképpen csinálni, ugye ott náluk a laboratóriumban megvan a lehetőség rá. Először kapszulát – nem tudta ugyanazt, mint a tea. Aztán csinált belőle tablettát – nem tudta ugyanazt, mint a tea. És most már elismeri, hogy a tea jobb. A teában több hatóanyag marad, mint ami a kapszulában vagy tablettában ki lehet hozni. És akkor kérdeztem tőle, hogy miért van az, hogy a gyógyszereknek van mellékhatása. Azt mondta, hogy nagyon egyszerű. Az a drog – mert ők drognak neveznek minden hatóanyagot – az a drog, ami egy embernek egy-egy alkalommal adagolható olyan kicsi, hogy nem lehet adagolni. Bele kell tenni valamibe, úgy hívja a gyógyszeripar, hogy vivőanyag. A vivőanyag csinálja ezt, nem tudnak olyat csinálni – 200 éve van gyógyszeripar –, olyan vivőanyagot nem találtak ki, aminek nem lenne mellékhatása. Magamban mondtam, hogy nem akartak, nem is akarnak. Ez is hozzá tartozik, hogy nem túl régen az egyik kolléga mondta, hogy látott egy előadást, amikor egy gyógyszerész, aki gyógyszergyárban dolgozik, azt mondta, hogy az a jó gyógyszer, aminek sok a mellékhatása. Nekik…, nekik valóban az a jó. És akkor megkérdeztem tőle, hogy miért nincs a gyógynövényeknek mellékhatása? Azt mondja, hogy azért nincs mellékhatása, mert a mérgező növényben lévő drog is egy növényi életnek egy része, tehát az az emberi szervezetre a mérgező növényből káros lenne, de a növény még él tőle, nem csinál kárt a növényben. A legtöbb gyógynövény gyenge hatású növények élnek és virulnak, nekünk sem csinálnak kárt.

Lábköröm gombaA diólevél rendbe tudja hozni 3-4 hónap alatt. Nem a tea, hanem maga a diólevél. Belsőleg is kell használni, és a diólevelet rá kell tenni a körömgombára. Ez az egyik, a másik pedig a tölgyfakéreg, ennek a teájával kell ecsetelni.

TyúkszemMaria Treben a fekete nadálytő tinktúráját ajánlja. Vagy olyan cipő, ami nem csinál tyúkszemet.

Van egy fiatal hölgy, akinek nagyon rosszak a hormonértékei. Mit lehet tenni? Babaváró program rendbe fogja hozni. 45 éves a legidősebb, akinek babája született. Most egy 49 éves van, aki használja, mert gyereket szeretne a külföldi barátjától. De már Moszkvában, Németországban, Tel Aviv-ben, Amerikában is használják.

EkcémaA friss útifű levele nagyon jó. Zölden kell szedni, és beledörzsölni az ekcémás helyre, ha száraz már nem használ.

PikkelysömörEgy elég komoly betegség. Erre egy keverékünk van, a nagymama receptje – külső - belső, és orbáncolaj. A külsőben mérgező növény van, a farkasalmalapu. Nagyon jól működik. Két tea – egy külső és egy belső, és még az orbáncolajjal kell kenni, és akkor a pikkelysömör elmúlik. Az övsömör már nem. Az övsömörnél nagyon érdekes módon a kövirózsának a levelét kell beledörzsölni, a gyógyszer után. Erre egy nagyon jó gyógyszer van, nem vagyok a gyógyszerek híve, de ez nagyon jó gyógyszer. Azt mondják, akik használják.

Kötőhártya gyulladásKötőhártya gyulladásra is kitűnő a diólevél, kívülről kell mosogatni, nem baj, ha belemegy. De jó rá a kamilla is. A diólevél jó árpára, szaruhártya gyulladásra.

GerincsérvA gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve. Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé, és ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

Diólevél gyűjtéseMinden gyógynövénynek megvan a gyűjtési ideje, de minden gyógynövénynél nagyon fontos, hogy tiszta legyen, és olyan állapotban legyen, amikor a legtöbb benne a hatóanyag. Konkrétan a diófára elmondom, hogy mire kell odafigyelni. Amikor barkáját kihozta, és elpergett, akkor elkezd nőni a levele. Kijön az összes levele, halvány, vékony és halványzöld. Nő, nő, a dió maga. Amikor a dió megnőtt, olyan nagyra, mint amilyen azon a fán szokott lenni, akkor elkezd valami kipermetezni belőle és az alja tiszta ragacs lesz a diófa alatt mindennek. A növekedés gátló anyagot akkor ő kipermetezi és akkortól kezdve két hét alatt megsötétedik a diólevél, és megvastagodik. Ekkortól lehet gyűjteni. Egészen addig, amíg rozsdagomba nem jelenik meg a diólevélen, mert a diónak van gombaölő tulajdonsága is, és ha a gomba megjelenik, akár egy levélen, egy rozsdagomba, akkor ez a gombaölő tulajdonsága, az az anyag elbomlott belőle. A július a legbiztosabb hónap, de minden növénynél meg kell nézni. Nekem az asszonyok, kezdtek gyűjteni, a májusi csalán kiváló. De későn indult a tavasz, sokáig volt tél. Március végén, április elején még hó volt. Akkor szedték nekem a csalánt, halványzöld volt, vékony a levele. Visszaküldtem velük, dobjátok ki. A csalánlevelet akkor kell szedni, amikor elkezdi az első bimbót hozni, amikor már kijött a virág, akkor már jó, vagy a sarjúcsalánt ősszel, de az már nem olyan jó. Nem a dátum a lényeg, hanem a növény állapota. Nagyanyám úgy tanított – fogd meg, kóstold meg, nézd meg, szagold meg, és amikor olyan, akkor szedd le. És akkor ő ezt így elmagyarázta, ahogy én most Önöknek.

Hány fajta gyógyteát lehet inni egy nap?Sokfélét lehet inni. Az a kérdés, hogy üdítő italként, egy kis mézzel. Én egy liter keveréket iszom, abban van hat-nyolc féle gyógynövényt, de én azokat mindig váltogatom. És akkor két-három-négy teát csak egyedileg csinálok meg, nekem mindenképpen kell a prosztatámra a kisvirágú füzike, a szívemre a galagonya, a diólevél, kell az aranyvesszőfű, a katáng. Hármat csinálok belőle minden nap, és azt egyedi teaként iszom meg minden nap.

Áttétes kivétel után, nem tudják mi az alap probléma. Mit ajánl?Mindenféleképpen lúgosítani kell. A ráknak az ellenszere a lúgosítás, céklalevet igyon meg minden nap, egy decit legalább. Háromnaponta egy közepes nagyságú krumpliból nyers krumpli levet. Megreszeli, kicsavarja, megissza a levét. A sötét színű gyümölcsöket, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete szőlő, mazsola, fekete szeder, ezeken mindenképpen igyon, egyen, amennyit tud. Sok C-vitamin, elsősorban gyümölcsből, zöldségből. És igyon diólevél teát legalább 8-10 hétig. Nem szed vérhígítót? Ha nem szed, akkor a diólevél teát ihatja.

Kóli baktériumA kóli bacilusra jó a diólevél, nagyon jó baktériumölő tulajdonsága van, de akinek a kóli megjelent a szervezetében, ott gyenge az immunrendszer. Elsősorban az immunrendszert kell helyrehozni C-vitaminnal, és a diólevélből kell használni – teát, ha olyan helyen van ülőfürdőt. De az alapbaj az immunrendszer.

Térd megvan dagadva, a boka is. Mit ajánl?Vesére mindenképpen ajánlom a tejoltó galajt és azon kívül kenje be a térdét és bokáját zselatinnal, amikor meg van dagadva, akkor káposztalevéllel szívassa le a duzzanatot a lábáról. Fehérkáposzta jó csak rá, rá kell kötni és leszívja pár nap alatt a vizet.

Autoimmunbetegségre, hasonlót a hasonlóval, orbáncfüvet.

Lábszárfekélyre diólevelet ajánlok, térdtől lefelé naponta mosogatni kell, egy csészét rákenni, és a diólevelet rátenni a fekélyre éjszakára, tűzpiros lesz két-három napig, nem kell megijedni, be fog gyógyulni. Ha keringési probléma az ok és szed gyógyszert, akkor a Sinkumárt tessék leváltatni. A 2 mg Sinkumárba Amerikában öt ember meghalt néhány percen belül, a nagy erek szétrobbantak, azóta nem gyártják csak az 1 mg-os. Erősíteni kell az érfalat, lehet tornáztatni, forró víz- hideg víz. Lehet olyat használni, hogy egy fél citromot minden reggel kicsavarni reggel és felhígítani másfél decire, és háromfelé elosztva meginni minden nap ebből a léből. De mindenképpen ki kell cseréltetni a gyógyszert.

Ortopéd cipőben fáj a lábam, és nem tudnak mit csinálni vele.Pásztortáska tinktúra nagyon jó vérkeringés javító, van még benne palástfű, fehér árvacsalán, málnalevél. Nagyon jó az izomműködésre, és akkor nem fáj a lába.

Idegrendszer erősítéseAkarattal, azt mondják, az idegeinkkel rendbe hozni akarattal lehet. De vannak ideg erősítő teák – a citromfű és az orbáncfű. A citromfüvet korlátlan ideig lehet inni, az orbáncfüvet nem. És van egy csodálatos teánk, ami elmondok, ha megengedik. Van egy menta, az a neve, hogy bugás macskamenta, egy öreg barátom mondta nekem, mutatta meg ezt a füvet. Azt mondja ez volt a magyar táltosok itala, azt mondja a magyar néphagyomány. Elkezdtem utána érdeklődni, megnéztem a latin nevét Nepeta pannonica L., Linné törzskönyvezte. Elkezdtem érdeklődni erdélyiektől, szlovákiai magyaroktól, mindenhol ismerik, ők is azt mondják, hogy nagyon jó. Legutóbb egy doktornő kérdezte tőlem, hogy mit tud ez a táltosok itala. Mondom neki, hogy Erdélyben úgy tartják, nagyon jó emésztésjavító. Szlovákiában nagyon jó torokfertőtlenítő, az én nagyanyám azt mondta, nagyon jó idegnyugtató. Erre a doktornő, akkor mindent tud. Két éve vizsgálja a Semmelweis Egyetemmel Kéri Ágnes professzornő, most már kijelölte a helyeket, hogy honnan vigyük. Csodálatos eredmények vannak vele. Egyetlen könyvbe szerepel, a Jávorka – Csapodi: Erdők-mezők virágai. Hihetetlenül jó az immunrendszerünkre is.

Prosztata megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök – görögöknél, albánoknál nincs ilyen probléma.

Gyuri bácsi teáit a www.gyorgytea.hu Rendelés menüpontjában lehet megrendelni.
Webáruházunkban a Fitodry gyógyteáit lehet megvásárolni.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

C-VITAMIN (aszkorbinsav) vízben oldódó, nagyhatású antioxidáns. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak
790Ft -tól!
30 éves kor felett mindenkinek ajánlott az aranyvesszőfű tea fogyasztása
350Ft
Ízületi fájdalmaid enyhítésére használj étkezési zselatint! A receptet a leírásban találod!
390Ft -tól!
A citromfűből készült tea a szívet boldoggá és vidámmá teszi, esti fogyasztása nyugodt alvást biztosít
390Ft
Méregtelenítő, a legerősebb vértisztító növény, a csalán!
320Ft
Sokáig nem tudtuk, hogy a diófa levelében milyen gyógyhatások rejlenek. Köszönet érte Szabó Gyuri bácsinak!
350Ft
Felső légúti betegségek - száraz, nehezen felszakadó hurutok, ingerköhögés – kezeléséhez ajánlott
350Ft
A népi gyógyászatban leggyakrabban alkalmazott szívgyógy-szerek egyike, ma a menedzserek teája
350Ft
Legismertebb gyógynövényünk, külső- belső alkalmazásra
390Ft -tól!
Jótékonyan hat a szervezetre és a szépségre, hiszen készülhet belőle krém, olaj, sőt tea is!
320Ft
Inkább nyugtató, mint altató, lecsillapítja a háborgó gyomrot és a botrányos közérzeten is sokat javíthat
450Ft
Hatékony visszér, köszvény esetén, fogyókúrában pedig egyenesen nélkülözhetetlen!
320Ft
Stressz, depresszió és alvászavarok ellen hatásos, külsőleg bőrgyulladások, nehezen gyógyuló sebek kezelője
320Ft
Immunerősítő, vércukorszabályzó, vérnyomáscsökkentő hatású
320Ft
Galajok közül a legkedveltebb fajta, mely már a régi füves könyvek a daganat gyógyítójaként említették e nyövényt
300Ft
Nyersen salátaként fogyaszthatod, párolhatod, főzheted, szárítva teakén és fűszerként használható.
350Ft
Az útifűvek közismerten a torok gyógynövényei - rekedtség, száraz köhögés esetén nélkülözhetetlen természetes háziszer
320Ft

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2018-06-26, 08:17 Baluka:

Tisztelt Gyuri bácsi ! Az a kérdésem hogy a férfi klimaxra milyen gyógynövényt ajánlana? Válaszát köszönöm . Tisztelettel : Budai Erzsébet

2018-03-17, 15:50 nagymarta:

Kedves BioWell,Tisztel Gyuri bácsi!

Még 2014-ben irtam és kértem tanácsot. Nem tudom,hogy mi az oka,hogy nem kaptam rá választ a mai napig! Sajnos a leirt probléma azóta is fennáll és orvosilag nem tudnak vele mit kezdeni.

A segítségre továbbra is nagy szükségünk lenne.

Köszönettel és üdvözlettel,
Nagy Márta

2017-06-27, 09:12 Canon:

Vese mérlegtenítésre tea?

KOMMENT: 2017-06-27, 09:37 Anikó mondja:

Kedves Canon!

Vesetisztító gyógyteák az aranyvesszőfű, a tejoltó galaj, a mezei zsurló, a kisvirágú fűzike, ezek keverékét is lehet fogyasztani, naponta 1 csészével 6 héten át, majd 6 hét szünet után újra alkalmazható.

Az aranyvessző vizelethajtó hatású, gyulladáscsökkentő flavonoid tartalma miatt húgyhólyag gyulladásban, vesemedence-gyulladásban, esetenként vesegyulladásban javallt. Szív- és veseelégtelenségből adódó ödémáknál tilos a használata.

A veseműködést támogató gyógynövények közül elsősorban a tejoltó galajt és a zsurlót ajánljuk.

A kisvirágú füzike antioxidáns, immunerősítő hatású gyógynövény. Fertőtlenítő, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, szövet- és vértisztító hatással rendelkezik. Használható minden vizeletkiválasztó-rendszeri megbetegedés, de főleg gennyes vesemedence, vagy hólyag esetén.


BioWell - Anikó

2016-11-23, 08:03 Sandor:

Tisztelt Gyuri bácsi!.

Testvéremet megműtötték vastagbél daganattal, de sajnos áttétet is találtak a szervezetébe ( agyba ). Kérdésem az lenne, hogy mit szedjen vagy igyon ??
Cékla levet rendszeresen iszik már régóta!

Előre is köszönöm a válaszát.
Maradok tisztelettel: Kapitány Sándor

2016-08-06, 17:06 szoke48:

12-éves koromba vettem észre hogy remeg a kezem most 68-vagyok már a lábam is.A gyógyszerek a mellékhatások végett nemigazán váltak be.Ha tudnának ajánlani egy teát megköszönöm.

2016-06-09, 21:49 ria948:

Üdvözlöm Önöket!
Szerettem volna választ kapni a kérdésemre,de nem tudom,hol tudnék érdeklödni.
Köszönöm Ria948

2016-05-30, 13:10 ria948:

Tisztelt Gyuri bácsi!.
Szeretném a segítségét kérni. !Fiamnak láb szárnál 2-3 pöttyös seb van /fekély?,/ ,mellette bevarasodott,.a lábszárnál befeketedik, ,.Reggel mikor már felkel dagadt mindkét bokája .nagyon vastag a víszér a lábán. Krémezésnél is nagyon érzékeny ,valamint száraz a bőr./körömvirág,gesztenye krémet használ/ gk.vezető.
olvastam a dió levelet,amit írt,azt inni kell ,és a levelet a fekélyes ? lábra hogy kell rakni?

Valamint aszmával kapcsolatban kérném még a segítségét.Gyors beavatkozásnál ventolint,általánosságban a foszter sprét használja.

Előre is köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel:Radó Józsefné

2015-10-19, 18:09 Ancika:

Tisztelt Gyuri bácsi! A pikkelysömör gyógyításánál említett nagymama receptje érdekelne engem. Ezt a külső és belső teát hogyan kérjem? üdvözlettel Farkas Sándorné

2014-10-15, 16:55 nagymarta:

Tisztelt Gyuri Bácsi!

Szeretném a segítségét kérni ! Van egy 38 éves fiam akinek 18 éves korátol remeg a keze .Mindenféle orvosnál megfordultunk vele! Többféle kúrát gyógyszert kipróbáltatunk.Voltunk természetgyógyásznál,homeopátiás készítményeket is szedett,akupunkturával is próbálták a kézremegést csökkenteni ,eredménytelenül.A kézremegésre azt mondták " familiáris kéztremor".Sajnos ahogy idősödik a fiam úgy erősödik ez a remegés.Nagymértékben akadályozza a munkavégzésben is.Már nem tudjuk,hogy hová fordulhatnánk segítségért Kérem Önt tisztelettel ha tud valami megoldást erre a problémára nagyon várom a válaszát.Előre is megköszönve tisztelettel és szívélyes üdvözlettel Nagy Márta

2014-08-11, 11:56 Zsuzsika:

Drága Gyuri Bácsi!

Szeretném, ha tudna nekem segíteni évek óta fennálló két zavaró problémámra, bakteriális hugyúti fertőzésre és nagyon izzadok, ezek nagyon zavarnak, remélem az Ön útmutatója és termékei segítenek megoldani a gondokat, válaszát nagyon várom, jó egészséget kívánok sok szeretettel, Varga Zsuzsanna

2014-06-14, 15:37 Bori29:

Szép napot kívánok!
Én olyan problémával küzdök hogy egyszerűen nem tudok teherbe esni akár mennyire is szeretnék!Esetleg lenne erre valami gyógytea vagy hasonló készítmény?Előre is köszönöm Tisztelettel Bori

KOMMENT: 2014-06-14, 16:48 Anikó mondja:

Kedves Bori29!

Ajánlom Gyuri bácsi Babaváró tearendszerét, itt olvashatsz róla bővebben: http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/babavaro-tearendszer

Segítő szándékkal:
BioWell - Anikó

2014-03-30, 09:02 Csillag:

Kedves BioWell!

Szem alatti petyhudtseget szeretnem a gyogynovenyekkel megszuntetni. Melyik gyogynovenyt valasszam erre a celra?

Koszonettel:

Csilla