Témakör:

Zöld - sárga - piros!

Nem a jelzőlámpák színeit soroltam! Ilyen színű koktélokat készítettem mindössze 10 perc alatt!
Hogyan? Íme a recept:

Igazi vitaminbombák, melyeket könnyedén elkészíthetsz . Hozzávalói mindenki számára elérhetőek, vitamindúsak, ezáltal nagyon egészségesek.

Hozzávalók kb 5-6 pohár - bő 1 liter koktélhoz :

Alap - sárga koktél

2 db narancs
2 db alma
1 db répa
tisztított víz

Mindezt turmixold össze, majd oszd el 3 felé, melyből az egyharmada marad sárga színű. A turmix kehelyből öntsd 1-1 edénybe az 1-1 harmad részt, mélyből az egyik a sárga, már kész is van! Az harmadik harmad a kehelyben marad, melyhez további hozzávaló kerül.

Zöld koktél:

A kehelyben maradt 1 harmadhoz adj néhány sóskalevelet és turmixold tovább. Ezzel a zöld koktél is elkészült.

Piros koktél:

A zöld turmixot öntsd ki a kehelyből, majd az utolsó harmad sárga kerül bele vissza egy kicsi fej céklával, melyet összedarabolva tedd hozzá + egy kevés tisztított vízzel jól turmixold össze.

Nem ízesítettem és nem édesítettem semmivel, mert a narancs, az alma és a répa elég édes - aki már nem eszik finomított cukrot, mindent édesebbnek érez, így nyírfacukorból is kevesebbet eszik.
Mindhárom rostos koktél nagyon finom, kóstoljátok meg!

Évek óta ismerjük az egészség valódi, természetes receptjét: zöldségek és gyümölcsök. De vajon mennyit érdemes elfogyasztani belőlük naponta?

A WHO ajánlása szerint napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt kell elfogyasztani naponta, ez kb. 0,4 kg-nak megfelelő mennyiség.

A valódi kérdés az, hogy vajon van-e értelme ennél több zöldség és gyümölcs elfogyasztásának, vagy a „felesleg” úgyis „kárba megy”?

Nos, úgy tűnik, erről szó sincs. A legfrissebb kutatások szerint, minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, annál egészségesebbek lehetünk.

Azoknál, akik naponta 8, vagy annál több adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, átlagosan 22%-kal csökken annak az esélye, hogy szívbetegségben halnak meg.

Kutatók szerint emberek tízezreit lehetne megmenteni évente, ha több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanának.

Készítsd el, fogyaszd egészséggel!

BioWell - Anikó
2013. november 30.

Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: