Témakör: Ötletek, házi praktikák

Vízkísérlet

Mi van a csapvízben, győzödj meg róla magad!

Úgy gondolom, hogy nagyon sokmindent tudnék írni arról, hogy mi van a csapvízben, hiszen nap mint nap hallunk arról, hogy hol itt, hol ott rossz minőségű  csapvíz, épp milyen fertőzést lehet kapni a csapvíztől... egyszerűen nem biztonságos!

Sokan csak a saját szemüknek hisznek.. bár én hiszek azoknak az írásoknak és tudósításoknak is, miszerint tele van a víz szennyeződésekkel, patogén kórokozókkal, gyógyszermaradványokkal és hát ugye KLÓRRAL!!! Ezt már akkor is érzem, ha fogmosás közben a számba veszem a csapvizet. Én nem akarok ilyen vizet inni, nem akarom kitenni magam és a családom olyan veszélynek, ami egyébként egy olcsóbb mosógép árából kivédhető! Ugye a mosógépnek is szüksége van vízre a mosáshoz, sőt mosószerre és öblítőre is, sőőőőt, még az elhasznált áramért is fizetni kell! Mindezért fizetünk,  nem megyünk le a patakba mángorolni... fizetünk érte, hogy kényelmesen legyen tiszta ruhánk! Akkor hogy a fenébe ne lenne fontos, hogy a testünket főként a vesénket megvédjük ettől a terheléstől?  Hamarabb kellene víztisztítót venni, mint mosógépet! 

Tudjuk, hogy a testünk 70%-a víz és ezt állandóan pótolni kell. Minél kevesebbet pótolunk, annál hamarabb öregedünk, aszalódunk, mint egy szilva. Van aki még büszke is arra, hogy keveset iszik! Én sem ittam sokat, amíg nem volt tiszta vizem, mert egyszerűen nem volt finom!
Amióta tiszta vizet iszok, azóta sokkal többet iszom és soha nem megyek el sehova  tiszta vizes palack nélkül! 
Csak tiszta vízzel lehet valamit tisztára mosni... én tisztelem a testem annyira, hogy nem töltök bele szennyezett vizet... főként amióta tudom mi van benne. Mondhatod, hogy ásványvizet iszol... én is ittam... az se volt jó. Drága is volt, macera is volt cipelni, elfogyott, maradt a nem finom csapvíz... és hát valljuk be a hétvégi húsleves nem ásványvízből készült. A fazekak alját folyton súrolni kellett, a kávéfőzőt ecetezni havonta. Meguntam ezt a tortúrát idestova már 7 éve. Az első víztisztítónk csak több szűrős volt, nem RO-s rendszerű, de 2 éve már RO-st használunk. 
Azóta minden megváltozott... az egyik csapból folyik a csapvíz, ezzel mosogatok, a másikból a finom tisztított víz, ezt isszuk és ebből főzünk, ezzel mosom a zöldséget, gyümölcsöt, sőt a húst is!!! 

CSAPVÍZ -TISZTÍTOTT VÍZ tisztaság mérés

Hogy mindig tudjam ellenőrizni a víztisztító által előállított tiszta víz tisztaságát, erre vásároltunk egy kis készüléket, aminek a TDS - ”Total Dissolved Solids” (Összes Oldott Szilárd Anyag) a neve.

Mi a TDS?

A TDS víztisztaság mérő a víz oldott anyag tartalmának mérésére szolgáló készülék. Így méri például az ásványi anyagokat, sókat vagy fémeket egy bizonyos mennyiségű vízben. A TDS, ami a vezetőképességen alapul, részecske/milliomodban (ppm) vagy milligramm/literben (mg/L) van kifejezve.
Minél tisztább a víz, annál kisebb a vezetőképessége, annál alacsonyabb a ppm érték! Szervezetünk számára az alacsonyabb ppm értékű vizek a legkedvezőbbek. Minél magasabb a fogyasztott víz TDS szintje, annál nagyobb terhet ró a szervezet kiválasztó rendszerére, és annál nagyobb az esélye annak, hogy a szervezetbe nem kívánt anyagok kerülnek.
És most nézd meg a két pohár vizet... biztosan tudod, hogy melyik a csapvíz és melyik a tisztított víz. 
Láthatod, hogy míg a tisztított vízben mindössze 30 a mért szárazanyag érték, addig a csapvízben ez 242, vagyis a 8-szorosa!

Nem elégedtem meg ennyivel... nézzük meg mi van a vízben, és hogyan viselkedik a csapvíz és a tisztított víz forralása után.
Azonos méretű  edénybe azonos mennyiségű vizet tettem és elkezdtem forralni. Már amikor gyöngyözni kezdtek látszott, hogy a csapvíz már nem tiszta kicsapódott a tetején valami. Ezt pl megiszod a kávéval és a teával. 
Forralás után kiöntöttem a vizet egy-egy pohárba, és látszott, hogy a csapvizes edény alját bevonta valami fehér por. Míg a tisztított vizes edényt csak a szárítóra ellett tennem, addig a csapvizest el kellett mosnom. 
A poharakban is látszik, hogy a tisztított víz forralás után is tiszta, míg a csapvíz tetejéről nem tűnik el a kicsapódás. 

Vagy víztisztítót veszel, vagy víztisztító leszel!

Végezetül szeretném megmutatni, hogy így néz ki a vízszűrőnk csere előtt... azt hiszem a kép magáért beszél... hogy milyen minőségű vizet kapunk... én boldog vagyok, hogy a családom ezt a sok szennyet nem itta meg. 
 Elgondolkodtál már azon, hogy mi történik, ha ezt a sok szennyet TE megiszod? Igen... pontosan... akkor a VESÉDnek kell mindezt kiszűrnie. Akkor vajon drága a víztisztító? Ennyire tiszteled a testedet és a vesédet?


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Tiszta ivóvíz otthon... a fordított ozmózis technológiájával
75270Ft
Szűrők a Water Filter RO 102-A víztisztító berendezéshez
1239Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: