Témakör: Természetes gyógymódok

Veseműködést segítő gyógynövények

Részlet - Gyuri bácsi a bükki füvesember egyik előadásának jegyzetéből

Szabó Gyuri bácsi receptjei :

A vesénk működését segíteni kell, mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt, ezért próbálja a vese átvenni a szerepét. Hihetetlen mennyi mérgező anyagot, adalékanyagot eszünk meg, szívunk magukba, kenünk magunkra. Hihetetlen nagy baj van. Mondok egy nagyon érdekes előadást. Dávid professor úr mondta el a Rákkérdés c. műsorában a tévében.

Amerikában egy orvos-professzor vezetésével vizsgálták, hogy mennyi ideig fogja bírni a szervezetünk ezt a rengeteg méreganyagot, amit beviszünk, magunkra kenünk, adalékanyagokban megeszünk. Hiába van ott, hogy Európai Unió, és hogy nem lehet szintetikus anyagot beletenni, mégis van benne szintetikus is. A vizsgálat azt állapította meg, hogy 2300-ra a fehér emberi fajnak a 70%-a marad életben, ha így folytatjuk. Mondta a professzor nevét is. Érdemes elgondolkozni rajta.

Meg kell nézni, hogy mi van ráírva az élelmiszerre, hány E betű van rajta, milyen nagy az a szám az E betű után. Nem túl régen, a nyáron, a kisboltban, ahol vásárolok, Marika mondja, hogy Gyuri bácsi falusi kovászos kenyér, egy kilós tessék megvenni. Most jelent meg a pék, most csinálta először. Jó mondom, megnézem, szép kerek kenyér, E 300 utána. Mondom, köszönöm szépen Marika, ebből a kenyérből soha nem fogok enni. Nekem ez nem kenyér, és sajnos, mondom neki, hogy olyan kevés barna kenyeret rendel, teljes kiőrlésűt, barna kenyeret, vagy félbarnát, vagy speciális barna kenyeret. Miért nem rendeli? Gyuri bácsi, az öregek mondják, hogy nekik elég volt a háború alatt fekete kenyeret enni. Hát, én is öreg vagyok már, meg a háború alatt ettem fekete kenyeret, de én tudom azt, hogy nekem az jó, kell. És a fiatalok? Hát, erre nem tudott mit mondani. A fiatalok is a fehér kenyeret szeretik, pedig abban is, talán már a liszt sem igazi, amit meggyúrtunk annak idején otthon.

Egy felmérés szerint az Ausztrál lakosság évente 5 kiló adalékanyagot eszik meg. Nem tudom a magyarok mennyit, biztos van itt is ilyen vizsgálat, csak nem közlik. Abból az 5 kiló adalékanyagból 5 kiló sav lesz. Tehát mindenképpen minél hamarabb ki kell takarítani magunkból, a vesénket működtetni kell.

Nagyon sok gyógynövény van a vesének a működtetésére, és nagyon jól működnek. A legegyszerűbb mondjuk a bodzavirág, amit nátha teának hívunk. Nemcsak köhögést és lázat csillapít, hanem izzaszt, az izzadás már önmagában is tisztítja a szervezetünket, hanem a vesénk működését is segíti, és ezáltal hamarabb kitakarodik belőlünk az a sok szemét, amit megeszünk. Nagyon jó ízű a teája, érdemes időnként inni belőle. Korlátlan ideig iható, aki szereti igya, és nagyon fogja segíteni a vese működését.

A következő ilyen növény – tejoltó galaj. És ennél a galajnál szeretnék egy kicsit bővebben elidőzni, mert a nyirokrendszer áramlásával szinte nem foglalkozunk. Nem tudom, hogy miért. Van egy véráramlás és van egy nyirokáramlás a szervezetünkön belül. A keleti gyógyászat hihetetlen, hogy milyen fontosnak tartja a nyirokrendszer működését. Bizonyítékok vannak rá, és az emberek nem gondolják végig, sőt én állítom, hogy még az orvosok sem, hogy segíteni kell neki, védeni kell, működtetni kell a nyirokrendszerünket, mert a rák ellen is véd – majd kitérek rá, hogy miért. A rák ellen is lehet használni a galajféléket.

Három galajfélét ismerünk: a tejoltó, a közönséges és a ragadós galaj. A közönséges és ragadós galaj fehér virágú, a tejoltó pedig sárga virágú. Mindegyik galaj a Gallium család tagja, ez egy növényi család, az egész világon el van terjedve, Dél-Amerikában is van, és úgy hívják, hogy macskakarom. A Dávid professzor teája a macskakarom, rák ellen ő ezt ajánlja. A macskakarom is a Gallium családnak a tagja, mint a mi a közönséges galajunk, amiről Maria Treben azt írja, hogy szájrák ellen, szájon belül lévő betegség ellen kiváló. Igaza van. Ő úgy írja, hogy a galajt frissen kell szedni, meg kell mosni, frissen, vizesen, kipréselni és úgy kortyolgatni a közönséges galaj levét. Én úgy tanultam a nagymamától, hogy frissen megmosni és egy csésze diólevél teába bele kell tenni egy evőkanállal. Az egyik evőkanálnyival gargalizálni kell és kiköpni, a másikat pedig meg kell inni.

Egy gyógynövénygyűjtő túrára jött egy fiatalember pár évvel ezelőtt, és mondta, hogy az édesapjának nyelvrákja van, de már az egész szája tele van göbbel, hogy mit tudunk ajánlani. A kollégával csináljuk közösen, azért mondtam többes számban, ezt ajánlottuk. Már alig mozog az édesapa, a WC-re megy el csak, már a harmadik stádiumban van, tehát nem sok van neki hátra. Következő évben jött egy másik túrára, kérdeztük az édesapa, hogy van. Óóó köszöni szépen, már jár a kocsmába. Már annyira jól van. De azóta másoknak is többször ajánlottam, és mindenki visszaigazolta, hogy valóban jól működik a közönséges galaj. De MINDEGYIK GALAJFÉLE RÁKMEGELŐZŐ.
A tejoltó galaj egyedüli a galajok közül, ami a vesét működteti. Vízhajtó, érdemes rendszeresen használni megelőzésképpen is, a heti egy csésze a vesénket tökéletesen rendbe fogja tartani. És ezen kívül az egész nyirokrendszerünknek, az egész mirigyrendszerünknek segíteni fog a működésében, és ez azt jelenti, hogy nem lesz belőle daganat a hónom alatt, a mellékvesén és az összes mirigyem jól fog működni, mert kapnak megfelelő támogatást ennek a növénynek a hatóanyagaiból.

A másik két növény elsősorban pajzsmirigyműködésre való. Maria Treben írja az Egészség Isten patikájából c. könyvében, hogy kár, hogy az emberek a közönséges galajt elfelejtették. Mi nem felejtettük el, van, sok van, használják sokan, ismerik, kapni nem lehet sehol. Nem gyűjtik, nem tudom miért. Sok növény van, amit nem gyűjtenek, amit régen használtunk. Az emberek viszont használják, ismerik és használják, higgyék el, hogy nagyon nagyon jó.

A vesénknek a következő segítőjét úgy hívják, hogy nyírfalevél. Ukrajnából hozzák be a nyírfa vizet literszámra a piacra – ugyanazt tudja, mint a tea. Tavasszal gyűjtik. Régebben megcsapoltuk a nyírfát, ferdén belefúrtunk, egy nádszálat tettünk bele, egy óra három liter víz is lejött egy ilyen fából. Hihetetlenül jó a vesére. Kőmorzsoló a levelének teája is, és a vize is. Akinek veseköve van érdemes nyírfalevél teát inni. A miskolci Szentpéteri kapui kórházba az általános igazgató hívott meg előadást tartani orvosoknak, ápolónőknek és akkor elmondtam, hogy morzsolja a követ a nyírfalevél, érdemes a vesére úgy is használni, akinek köve van, vagy homok képződik állandóan. És akkor ő felállt és elmondta mindenkinek, hogy a férjének két hét alatt szétmorzsolta a veseköveit. Nem tudom milyen nagy volt, azt nem mondta. A másik ilyen esetem, ami nagyon kirívó szintén a nyírfalevélhez kapcsolódik.

Egy fiatalasszony 8 éves gyerekének olyan nagy volt a veseköve, hogy már műteni kellett. Nem tudták a három szúrással eltávolítani, nem tudták szétmorzsolni. Hétfőn szólt, jövő héten hétfőn lett volna a műtét. Mondom azért ez nagyon rövid idő, de próbálja meg a gyerek két csészével meg tud inni minden nap a nyírfateából. Aztán két hónap múlva találkoztam vele a tiszaújvárosi ÁNTSZ egészség napon egy tanyán, ahol rendszeresen csinálnak egészség napot. A megyébe Miskolc kivételével már mindenhova meghívtak, még Pesten is négy helyre. A Miskolc városi tisztiorvos nagyon nem szereti a gyógynövényeket, azt mondta, hogy a mind mérgező. Nekem mondta. Nem tudom, hogy akkor én milyen növényeken élek, gyerekkoromtól használom. A lényeg az, hogy odajött hozzám ez a fiatalasszony, bemutatkozott és mondta, köszöni szépen, hétfőre nem volt veseköve a gyereknek. Jézus Mária mondom, és mennyit ivott az a szegény gyerek. Egy litert minden nap, de hétfőn nem találták a vesekövét.

Erdélybe fogok menni majd a gyógynövényekről előadást tartani. Hihetetlen mennyire megnőtt az érdeklődés ezután a tudás után, és nagyon kevesen vagyunk. Erdélyben pár idős asszonyt, embert ismerek, aki szintén ismerik a népi gyógyítást és ők is használják a gyógyteákat. Az a néni, akinek elmúlt a mandulájáról a genny, egy hónap múlva felhívott, hogy a doktor úrnak elment a hangja, azt kérdezi, hogy mit csináljon. Nekem is meg kellene tudnom, tudom és csinálom is, csak nem régen kezdtem el.

Ha ciszta van a vesénken, akkor a zsurlót kell használni, a teát, 8 hétig egyfolytában, utána 4, de inkább 8 hét szünet, és a zsurlófüvet rátenni a cisztára és dunsztkötésben rajta hagyni. Ez van a májnál is, ha ciszta van, akkor diólevél kell, belülről és pakolás kívülről.

Mozgásszervi betegségeinkről – a veséből eredően.

A mozgásszervi problémáink 80%-a veséből ered.
Ha a vesénk nem működik rendesen, akkor az adalékanyagok lerakódnak, és az egyik oka a reumának, hogy begyullad az ízület és ez lesz az egyik oka a reumának. Tehát mindenképpen a vesét kell jól működtetni, és a reumát pedig lehet gyógyítani, amikor gyulladás van két növénnyel: réti legyezőfűvel (nálunk sajnos nem terem, mert nincs rét, csak gyep) és a fűzfa kéreggel. Mind a kettőben szalicil van, és ezek a szalicilek nagyon jó gyulladásgátlók. Jó, ha felváltva használjuk.

Teáink a FITODRY Gyógy- és Fűszernövény Feldolgozó Kft. termékei.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Immmunerősítő, vízhajtó, izzasztó hatású tea
350Ft
Sokáig nem tudtuk, hogy a diófa levelében milyen gyógyhatások rejlenek. Köszönet érte Szabó Gyuri bácsinak!
350Ft
Ízületi bántalmak, köszvény és csontritkulás megelőzésére és kezelésére ajánlott gyógynövény
320Ft
A népi gyógyászat „vesefaként” tartja számon, mert a benne található flavonoidok megnövelik a vizeletmennyiséget
320Ft
Vízhajtó, vértisztító, izzasztó, idegnyugtató, vérnyomáscsökkentő, görcsoldó, sebgyógyító hatással rendelkezik
320Ft
Galajok közül a legkedveltebb fajta, mely már a régi füves könyvek a daganat gyógyítójaként említették e nyövényt
300Ft

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2019-03-22, 20:33 takacsneili.34:

2019-03-22 20:26 takacsneili.34

Ma megkaptam a teákat.Mindegyiken meg van, hogy hogy kell használni.. Kérdésem, hogy 6 csomag teát össze lehet-e keverni és úgy használni minden nap, vagy egyik nap az egyiket, másik nap a másikat.


Üdvözlettel: Takács Antalné.

2019-03-19, 23:32 takacsneili.34:2019-03-19.23.30. Kedves Anikó köszönöm szépen a válaszát.


Üdvözlettel: Takács Antalné.

2019-03-18, 20:42 takacsneili.34:

Mult héten küldtem üzenetet a veseműködést segítő gyógytea csomaggal kapcsolatban, arra várom a választ, mert szerfetném megrendelni a jelzett összetételü csomagot.

Üd vözlettel Takács Antalné.

KOMMENT: 2019-03-19, 10:08 Anikó mondja:

Kedves takacsneili.34!

A teákat a nevükre vagy a termékfotókra kattintva egyenként lehet a kosárba helyezéssel megrendelni, összeállított teacsomagunk nincs, így ezekből tetszés szerinti db-ot lehet rendelni.

BioWell - Anikó

2019-03-14, 20:51 takacsneili34:

2019.03.14


Kedves BioWell! Szeretném megrendelni a veseműködést segítő gyógynövény csomagot, amit Szabó Gyuri bácsi állított össze. Hol a rendeléseket lehetne feladni, nem tudtam a kosárba rakni és persze a további folyamatot sem tudtam végig csinálni. Telefonon is próbáltam hívni a06-70-55-420-55-ös számot, de nem vették fel a telefont. Nekem erre a teakeverékre szükségem lenne, mert a gyógyszert amit kaptam nem tudom szedni, allergiás vagyok rá. Szíveskedjen megírni, hogy tudom megrendelni.

Köszönettel: Takács Antalné.

2016-05-05, 16:45 jade51:

Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy mit tegyek, amikor elmegy a hangom.
Ez egy náthás megfázásos állapot után gyakran előfordul. Olvastam Gyuri bácsi egyik előadásában, hogy egy gennyes mandulával küzdő hölgyet meggyógyított, és a hölgy az orvosának kérte a segítséget mert elment a hangja. Gyuri bácsi tudja a megoldást de ezt a leírtak között most részleteiben nem fejtette ki. Ezért szeretném segítségüket kérni.
Tisztelettel: jade51