Témakör: Természetes test- és hajápolás

Vegyszermentes pumpás deo

A dezodorok arra szolgálnak, hogy semlegesítsék a kellemetlen testszagot, nem pedig arra valók, hogy az izzadást gátolják.

Nincs annál kellemetlenebb, mikor az elegáns ruhánk vagy felsőnk oldalát csúnya foltok csúfítják el.

A dezodorok illatosítják, szagtalanítják a használóját, de vannak köztük gombaölő és pórusösszehúzó hatással rendelkezők is.

A szagtalanítók nem akadályozzák meg, hogy izzadjunk, csak a pórusokon távozó szagos vegyületeket kötik meg így az izzadságnak egyszerűen nem lesz szaga. Erre képes például a házikozmetikában használatos szódabikarbóna.
A gombaölők olyan anyagok amik a bőrön található gombákat ölik meg, de a dezodorokban általában szintetikus gombaölőszereket használnak.

A pórusösszehúzók nem engedik izzadni az embert.a benne lévő alumíniumsók hatására.
Itt szeretnék eloszlatni egy tévhitet, azzal kapcsolatban, hogy ezek a sók haszontalanok lennének, viszont az a baj, hogy rossz helyen alkalmazzuk. Remekül működnek lábizzadás esetén és a kipirosodott bőrünkre pl gyulladáscsökkentő hatással vannak, de a hónaljban való alkalmazása TILOS! A mell nyirokmirigyeinek helyi méregkiválasztása éppen a hónaljon keresztül, izzadással történik legerőteljesebben. Ha ezt az erős pórusösszehúzóval megakadályozzuk, akkor hátráltatjuk a méreganyagok kiválasztását a mell mirigyállományából, ami hosszú távon akár daganatos betegségek kialakulásához is vezethet.

Az alumínium-mentes dezodorok tehát nem gátolják az izzadást és a szagtalanításban sem jeleskednek annyira, mint az alumíniumos társaik.
De döntenünk kell, hogy vagy izzadunk, méregtelenítve és egészségesek maradhatunk vagy nem izzadunk és ennek akár végzetes következményei is lehetnek.

Mire figyelj még, amire lehet, nem is gondolsz

Az izzadásgátlás során ügyelj a hónalj gyakori szőrtelenítésére, mert a szőrrel borított területen sokkal szívesebben tenyésznek a testszag kialakulásáért felelős baktériumok. Egyik lehetséges eszköz az izzadás csökkentésében tehát a szőrtelenítés. Másik előnye, hogy az epilált bőrt sokkal könnyebb tisztán tartani.
A kellemetlen szagok elkerüléséhez szükséges a gyakori mosakodás, melyhez a teafaolajos házi szappan egy jó választás.

Tehát még egyszer... jó ha tudod...

Az izzadásgátló dezodorok nagy része káros alumínium származékokat tartalmaznak. Az alumínium nem csökkenti az izzadást, csak eltömíti a pórusokat.

Alternatív, vegyszermentes, olcsó házi megoldás a szódás pumpás deo

Hozzávalók:

1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl desztillált víz (vagy ezüstkolloid)
pár csepp illóolaj - a zsálya illóolaj az egyik legjobb izzadáscsökkentő, dezodoráló, de használhatod a kedvenc illódat
pumpás flakon

Elkészítése:

Egy pumpás flakonba szórd bele a szódabikarbónát, majd öntsd rá a vizet vagy az ezüst kolloidot, végül csepegtesd bele az illóolajokat.
Jól rázd össze - melyet minden használat előtt tegyél meg - és kész is!

A deo a ruhákon nem hagy foltot, és bár az izzadást nem akadályozza meg, a kellemetlen szagoktól megszabadít és a baktériumokat is távol tartja.

Tégy egy próbát és írd meg a véleményed! Köszönöm!

BioWell - Anikó
2014. március 14.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Házi tündérek kedvence! Fehérítő és szagtalanító hatású szer, mellyel függönyöket moshatsz, hűtőt tisztíthatsz, súrolhatsz, cipőt szagtalaníthatsz és még számtalan módon használhatod az egész háztartásban
290Ft -tól!
Immunerősítő, vírus-, baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatású, megvédhet a fertőzésektől... Téged is!
1990Ft -tól!
Nagyanyáink csodaszere ma is csodákra képes!
350Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: