Témakör: Ötletek, házi praktikák

Vasalási trükkök az örökké illatos ruhákért!

Nyújtsa fel a kezét aki szeret vasalni! És most az, aki nem!

Bevallom részemről az egyik legszörnyűbb házimunka a vasalás. Nagyon nem kedvelem, mert rendkívül időigényes és soha nincs vége. Vasalni viszont kell, mert egy alapos vasalás / gőzölés felfrissíti a ruhaneműt és az esetleges kórokozókkal is könnyedén leszámol. (gondolok itt az ágyneműben lévő atkákra)

Előfordult már veled, hogy a ruhák több napig várakoztak a vasalásra, mert nem volt időd vasalni vagy a nagy meleg miatt halogattad ezt a dolgot?

Ilyenkor sajnos előfordul az is, hogy a mosott ruhák már elvesztik a mosószer, mosóparfüm, öblítő illatát, csupán tiszta, semleges illatúvá válnak.

Hogyan vasalj, hogy újra illatosak legyenek a ruháid?
A válasz pofonegyszerű, illatosítsd őket vasalás előtt vagy közben!

A legegyszerűbben akkor vasalhatsz hatékonyan és illatosan, ha egy kiürült szórófejes flakont kimosol, beletöltesz vizet, és cseppentesz bele pár csepp illóolajat vagy mosóparfümöt amit a mosáskor használtál. A nehezebben vasalható ruhákat spricceld le vele, hagyd egy kicsit állni, majd így vasald át - nagyon hatásos módszer olyan nagyobb, gyűrődésre hajlamos darabok esetén is, mint az ágyneműhuzat vagy a lepedő.

TIPP: Akár illóolajat használsz, akár mosóparfümöt, ezek közül válassz színtelen változatot és tegyél próbát mielőtt mindent lespriccelsz vele. Ha nem hagy nyomot az anyagon, akkor nyugodtan használhatod!

Illóolajat / mosóparfümöt a vasalótartályba!

Ha nem szeretnél flakonnal bíbelődni, akkor egy jó gőzölős vasaló is megoldhatja a problémát. Töltsd fel a tartályát vízzel, melybe előzőleg öt-hat csepp illóolajat vagy mosóparfümöt cseppentettél. Így miközben a kiáramló gőz segít elsimítani a ráncokat, illatot is ad a szálak közé.
Ezt a trükköt azonban csak olyan vasalóknál érdemes kipróbálni, melyek egyenletes, biztos gőzleadásúak, és nem csak fröcskölnek - ha a ruha anyagát nem vízként, hanem gőzként éri az illat, biztosan nem hagy foltot. Ugyanezt a módszert sajnos a kedvenc öblítőddel már nem alkalmazhatod, tehát nem érdemes öblítős vizet tenni a vasalóba - válassz inkább kedvenc illóolajaid vagy mosóparfümjeid közül! Ebben az esetben is legyél óvatos a színes illókkal tegyél próbát!

Nekem a flakonos verzió jobban tetszik, ezt alkalmazom. A flakonban ugyanis eláll az illatosított víz, akár még légfrissítésre is használható!

Nos, látod, hogy gyerekjáték a vasalás?

Illóolajainkat itt találod: 100%-OS HIGITATLAN ILLÓOLAJOK
Mosóparfümök közül itt tudsz választani: MOSÓPARFÜM

2014. július 11.
BioWell - Anikó


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Moss okosan! Öblítő helyett pedig használj mosóparfümöt! Illatkavalkádot hoztunk Neked a világ minden tájáról, egy kicsiny üvegbe zárva
350Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: