Témakör: Természetes gyógymódok

Természetes gyógymód ízületi kopásra

A betegség lényege, hogy húgysav szaporodik fel a szervezetben és az ízületekben tűhegyes kristályok formájában lerakódik, majd gyakran rohamokban jelentkező, nagy fájdalommal járó gyulladást okoz.

A purinok anyagcseréjének végterméke a húgysav. Kizárólag emberre jellemző a betegség, mivel más állatokban allantoin is képződhet a purin vegyületekből, így náluk soha nem alakulhat ki olyan magas húgysav koncentráció, mint az emberben.

Kórosan magas húgysav szint örökletes anyagcsere következménye is lehet (elsődleges köszvény), míg másodlagos köszvényben a magas húgysavszintet pl. fokozott sejtszétesés, daganat ellenes terápia, csökkent kiválasztás a veséken keresztül, vagy az étkezéssel bevitt, felgyülemlett purin okozhat.

A köszvény megelőzéséhez szükséges a

- purin szegény étrend
- napi 200 mg alatti purin bevitel
- Éhezni TILOS(!), mert az sejtpusztulással, és így húgysavszint emelkedéssel járhat!

Magas purin tartalmú ételek: máj, hal, hús, belsőségek, csokoládé, bab, borsó, lencse, mák, mogyoró, mazsola, élesztő, füstölt húsok, pisztráng, hering, szardíniák, kagylók (150-1000mg/100g).

Közepes purin tartalmú ételek: karfiol, brokkoli, zöldbab, csirke, sonka, angolna, zöldborsó

Alacsony purin tartalmú ételek: tej, túró, kefir, joghurt, sajt, krumpli, méz, rizs, kenyér, búzadara, gomba, vaj, olaj, saláták, gyümölcsök, sárgarépa, retek, cékla, magvak stb.

A legfontosabb mégis a kalóriaszegény diéta, a mértékletes étkezés, a bő folyadék bevitel (de nem alkohol formájában!), és a vizelet tartós lúgosítása.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Nemcsak a gasztronómiában, de a szépségápolásban és betegségek kezelésében is valóságos csodaszer ez az élénksárga fűszer!
360Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2014-05-09, 11:50 hobri:

Köszönöm a gyors választ! hobri

2014-05-09, 11:45 hobri:

Üdvözlöm!

Elkészítettem a fenti levet, a tegnapi nap folyamán le is szűrtem. A kérdésem az lenne, hogy a sűrítményt is el lehet fogyasztani vagy az eldobandó? Sajnálnám eldobni, mert finom dolgok vannak benne. Köszönöm válaszát!
hobri

2014-05-09, 08:47 hobri:

Üdvözlöm!

Elkészítettem a fenti levet, a tegnapi nap folyamán le is szűrtem. A kérdésem az lenne, hogy a sűrítményt is el lehet fogyasztani vagy az eldobandó? Sajnálnám eldobni, mert finom dolgok vannak benne. Köszönöm válaszát!
hobri

KOMMENT: 2014-05-09, 08:51 Anikó mondja:

Kedves hobri!

Természetesen az elkészített sűrítmény szűrés nélkül is fogyasztható.
Váljék egészségedre!

BioWell -Anikó


2014-02-02, 13:06 Vitech83:

Nagyon Köszönöm

KOMMENT: 2014-02-02, 13:30 Anikó mondja:

Nagyon szívesen! :-)

2014-02-02, 11:47 Vitech83:

Jó napot ,szia !Olvastam ezt a cikket az ízületi kopásról és a kérdésem a következő lenne,mégpedig ,hogy 3 hónap után is kell fogyasztanom a napi 1 dl t vagy kell valamennyi időt kihagyni utána ?A választ előre is köszönöm Vitech83

KOMMENT: 2014-02-02, 12:04 Anikó mondja:

Kedves Vitech83!

A recept egy 3 hónapos kúráról szól.
Akik ennyi ideig alkalmazták ezt a remek természetes gyógymódot, javulást tapasztaltak ízületi panaszaik terén.

Olyanok is vannak, akik folyamatosan fogyasztják, mivel ez a recept csupán természetes összetevőkből áll, semmilyen káros hatással nincs a szervezetre. (feltéve ha a fogyasztónak bírja a fokhagymát vagy a citromot a gyomra, ha szereti a zellert stb.)

Tehát a lényeg, hogy a recept akár folyamatosan is alkalmazható, de MINIMUM 3 hónapig valóban folyamatosan kell fogyasztani ahhoz, hogy érezhetően kifejtse jótékony hatását!

Segítő szándékkal:
BioWell - Anikó