Témakör: Egészséges receptek

Sütőtök krémleves

Sütőtök, a narancssárga egészségbomba! Kedvelt őszi - téli csemege, kellemes ízű, lágy húsú, szívet - lelket melengető...élénk színe vonzza a tekintetet ebben a borongós őszi időben

A zöldség húsa igen gazdag karotinoidokban ami a szervezetünkben A-vitaminná alakul. Ezen kívül C- és E-vitaminban gazdag, a magja pedig magnéziumot, káliumot és B-vitamint szolgáltat a szervezetünknek a hideg napokban.
Ma egy fincsi krémlevest főztem, gyömbérrel és chilivel fűszerezve.

HOZZÁVALÓK:

70 -80 dkg tisztított sütőtök hús
1 fej vöröshagyma
olivaolaj
1,5 dl tejszín
ízlés szerint
őrölt bors
őrölt gyömbér
chili pehely
víz

ELKÉSZÍTÉS :

Kevés olivaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a sütőtökkockákat és együtt pirítjuk pár percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük, közben fűszerezzük. Ha megpuhult a tök, botmixerrel pürésítjük és lassan hozzáöntjük a tejszínt, majd forraljuk fel újra. Önmagában, pirított tökmaggal, mandulaforgáccsal, kevés balzsamecettel vagy tökmagolajjal meglocsolva fogyasztjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT !

Recept és fotó forrása: Juditka konyhája

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

A tök valódi ereje a magokban rejlik, fogyasztása igen sok előnyös terápiás hatással rendelkezik
1790Ft
A mesebeli király is rádöbbent milyen fontos része életünknek a só. Ha igazán egészséges sóval szeretnéd fűszerezni ételeidet, ezt érdemes megnézni!
550Ft -tól!
Testet-lelket erősítő gyógyhatását tekintve orvosságként az egyik legrégebben használt gyógynövény
390Ft

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: