Témakör: Egészséges receptek

Rántott hús - egészségesen

Igazi klasszikus hétvégi és ünnepnapi magyar étel a rántott hús. Tudtad, hogy egészséges formában is el lehet készíteni? Gyere és elmondom, hogyan csináld!

Mi nem eszünk minden nap húst, inkább hétvégén készítek húsfélét - mely az esetek 95 %-ában csirkemellből készül -, ekkor kerülhet sorra ez a finom ízes "rántott" hús. Nem igazán klasszikus rántott hús, ne arra számíts, hogy csupán a morzsában van a titok, amiben megforgatod. Nem-nem! Ez másképp készül! Máris mondom, hogy hogyan!

Hozzávalók 4 szelet csirkemellhez 4 főre:

4 szelet csirkemell
1 kis doboz tejföl
sómentes fűszerkeverék - leves gyöngye
himalája só
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma - esetleg granulátum
kókuszolaj, kókusszzsír
zabpehelyliszt
pirospaprika

Így készítsd el:

A csirkemellet hagyományos módon szeleteld és klopfold ki. a tejfölt ízesítsd a pl. a leves gyöngye fűszerkeverékkel, himalája sóval, borssal és zúzz bele 2-3 gerezd fokhagymát. Keverd jól össze és ezzel a masszával vagy kend be a szeleteket vagy egy tálba téve egyszerűen nyomogasd bele a hússzeleteket. Ezt az elkészítés előtti napon is megteheted, mert így a fokhagyma és a fűszerek jobban átjárják a hús rostjait.

Tegyél egy mélyebb tányérba egy kevés zabpehelylisztet és keverj hozzá pirospaprikát. Hevíts egy kevés kókuszolajat egy serpenyőben. A tejfölös hússzeleteket mártsd, forgasd bele a paprikás lisztbe és a kókuszolajon süsd ki.

Nem kell sok olajat tenni a serpenyőbe, nem olajban, hanem olajon süsd a húst! Ha az olajat a hús felvette, csak akkor pótold!!
Így nem marad felesleges olajod, amiben már sült valami és már nem tudod mire felhasználni!
Az eredmény egy fantasztikusan finom ízvilágú, omlós hús, mely sokkal finomabb a klasszikus párjánál!
Mindenféle köret illik hozzá - rizs, rizibizi, kukoricás rizs, zöldséges rizs, burgonya, zöldsaláták. Nagyon finom franciasalátával, őt hidegtálakon is megállja a helyét.

Jó étvágyat!

BioWell - Anikó
2014. április 19.



Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

A kókuszolajat évezredek óta fogyasztják az emberek a trópusokon. Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerül Európában is, számos előnyös tulajdonsága miatt.
1390Ft
A kókuszolaj egyre növekvő népszerűségnek örvend, mivel ma már a főzésen kívül a kozmetikában is alkalmazzuk
1490Ft
A mesebeli király is rádöbbent milyen fontos része életünknek a só. Ha igazán egészséges sóval szeretnéd fűszerezni ételeidet, ezt érdemes megnézni!
550Ft -tól!
A kutatók mindennapos fokhagymabevitelt javasolnak, melyet nyers formában nehéz kivitelezni, ám ma már kaphatóak kész készítmények is, mint a szárított fokhagymaszelet, a granulátum vagy a fokhagymapor
270Ft -tól!
A zabpehelyliszttel kiválóan helyettesíthető a fehér liszt, a GI-e is alacsonyabb, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet
450Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: