Témakör: NA, MOST AZTÁN LEFOGYOK!

Miért nem fogadható el az a tény, hogy a súlynövekedés a korral jár?

A SÚLYTÖBBLET PROBLÉMA! SŰLYOS GOND!

Két nagy lányom van ezévben már 25 és 27 évesek. Nem szültem túl korán, de későn sem, az első terhességem 47 kg-mal kezdtem, szülés előtt 66 kg voltam. A másodiknál félidősen voltam 51 kg és 60 körül voltam szülés előtt. Ehhez képest 2015 decemberben a mérlegeléskor 68 kg-ot mutatott a mérleg... de most nem állok szülés előtt! :-) Viccet félretéve...

A családomban szinte mindenki túlsúlyos, a nagyszüleim is azok voltak és a szüleim is 80 kg felettiek - anyukám már csak volt, mert ő már nincs közöttünk. :-( Apukám pedig 100 kg körül mozog, ő már 74 éves az idén, ennek ellenére jó egészségnek örvend, bár az ő szemléletében is igen sok változás van az elmúlt évekhez képest.

Nos, ezekkel az adatokkal csak azt akartam elmondani, hogy az a tény, hogy a családodban mindenki túlsúlyos, ez se nem magyarázat, főként nem mentség, hogy Te is az legyél! Soha életemben nem voltam attól súlyosabb, mint 2015. végén, de nem is szeretnék az lenni! Fentiekből láthatjátok, hogy megdőlt az, hogy ha a szülők ducik, akkor Neked is annak kell lenned! Mert nem kell! Igenis van megoldás arra, hogy Te ne küszködj a kilókkal, főként idősebb korodra. Minél tovább vársz és halogatod, hogy a kezedbe vedd az egészséged helyreállítását, annál nehezebb lesz. De... sosem késő... csak kezdd el!

Azt is leírtam már, hogy mindig odafigyeltem a súlyomra - ahogy most is. 2015. karácsonya előtt 66 kg voltam - az ünnepek adta evési rohamok, amikor nem tudunk ellenállni a finom falatoknak, szinte mindenkin meglátszik. Az a 2 kiló persze hamar lemegy, hiszen csak átmeneti súlytöbblet. 

Viszont ami a hosszú évek alatt jött rád - rám is - elgondolkodtál, hogy az miért van? Elmondom Neked!

Mindenki - valószínűleg Te is - tiszta bélrendszerrel és egészségesen jöttünk erre a világra. Ahogy cseperedtünk, átvettük a szüleinktől kapott étkezési szokásokat. Bevallom én sokszor ellenálltam, nem voltam hajlandó cupákokat enni, nem ettem meg a csirke bőrét soha, ímmel-ámmal ettem kolbászt és hurkát - valljuk be ezeket a tradícionális ételeket jól kell elkészíteni - a zsíros kenyeret viszont szerettem! Hagymával is és pirospaprikával is megszórva. :-) Nem ettem soha pacalt, sem zsírban tocsogó dolgokat, mert azt hittem, hogy a nagyszüleim és a szüleim is attól olyanok, amilyenek. Az édességet viszont bármikor meg tudtam enni, jöhetett csoki, süti, bármi és mégsem híztam, így elvileg működött az a naív megállapításom, hogy a zsírtól hízunk. 

Említettem, hogy sok életmódváltáson vagyok túl, sokmindent kipróbáltam. Hogy miért? Mert az évek alatt azt vettem észre - úgy kb 35-40-en túúúl - hogy a fenti teória már nem működik! De vajon miért nem?

A magyarázat egyszerű: amíg fiatalok vagyunk és egészségesek, a szervezetünk igyekszik nagyon jól működni és működik is... egy darabig. Aztán az élelmiszeriparnak köszönhetően - mivel az évek alatt teledobáltuk magunkat mérgekkel - egyszercsak felborul a rend. És örülhetek, hogy ez csak 40 éves korom körül érkezett el, mert van aki már kisgyermek korában elhízik, mert nem vagyunk egyformák. Szóval, a mérgek egyszercsak a szervezet elégtelen működése miatt - ami annak a következménye, hogy a méregtelenítő szervek "elfáradtak" - úgy felszaporodnak, hogy innentől már bármi lehetséges. A mérgek ugyanis toxinokat termelhetnek a bélben, elkezdünk puffadni, székrekedés gyötör, hol megy a hasunk, a súlyosabb betegségeket most nem sorolom. De amikor ezek jelentkeznek, már akkor el kell kezdeni ezzel foglalkozni, mert ez a mindennapi közérzetünkre is hatással van. Többek között ezért van Magyarországon annyi depressziós ember - egyszerűen eleve nem érzik jól magukat a bőrükbe.

Ahogyan a környezeted is takarítod, az autódat is elviszed a MOSÓBA!!! néha belsőleg is ki kell takarítani, A TESTÜNKET IS!. Hogy nézne ki az autód, ha 40 év használat alatt csak kívülről takarítottad volna? 

Végeztél már életed során csak 1x is belső tisztítást? 

Ha az autó zörög-kopog el kell vinni a szerelőhöz. Ha a tested jelez, arra is figyelni és kezelni kell - nem tünetileg ahogyan a mai orvostudomány teszi - hanem az okot kell megkeresni és megszüntetni! Az autón ki lehet cserélni az elkopott alkatrészt, de ha nálunk szorul valamelyik szervünk cserére, na akkor igazán nagy baj van! Erre viszont sok esetben nincs lehetőség - még akkor sem, ha elkerülhetetlen. Nincs lehetőséged arra, hogy vegyél egy új májat vagy vesét. Hányan járnak dialízisre, mi adjunk hálát az égnek, hogy nincs ilyen problémánk!

A túlsúly is probléma! SÚLYOS gond! 

Attól, hogy megszabadulj tőle, meg kell tisztítanod magad a 40-50 - vagy több - év alatt benned FELHALMOZÓDOTT mérgektől, mert amíg ezt nem teszed meg, addig semmi nem lesz a régi, de még ahhoz hasonló sem!

A halál a belekben lakozik, ott van az immunrendszered is, ha tele vagy bélsárral és mérgekkel, soha nem leszel egészséges! Minden itt kezdődik! Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: