Témakör: Egészséges receptek

Medvehagymás fűszervaj

Húsokhoz, halhoz, körethez... vagy csak úgy kenyérre kenve

Itt van a medvehagyma szezon!

Sokan szeretjük a medvehagymát, egyetlen hátránya, hogy igen rövid ideig jutunk hozzá friss állapotban. Nagyszerű felhasználási és egyszerű tartósítási, tárolási módja, ha fűszervajat készítünk belőle. A kész fűszervaj 3 hónapig is eláll a mélyhűtőben, szükség esetén elég 1-1 szeletet vágni belőle.

Így készíts finom medvehagymás fűszervajat!

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
1 nagy csokor medvehagyma (20-30 nagyobb levél) durvára vágva
½ teáskanál himalája só
egyéb fűszerek ízlés szerint - őrölt bors, bazsalikom, rozmaring, paprika, stb
Tedd egy tálba az összevágott medvehagymát, a vajat és a fűszereket és alaposan keverd össze. Tedd a keveréket egy csík folpackra, csomagold be és alakítsd henger alakúra - vagy amilyenre szeretnéd. Rakd a fagyasztóba, 1 órán belül már szeletelheted is!
Én most csak egy pár szem rózsaborssal díszítettem.

Hogyan használhatod fel a medvehagymás fűszervajad?

Nagyon finom tojás rántotta alá. Ezesetben ne feledd, hogy a fűszervajban már van só így a tojáshoz kevesebbet adj, mint amennyit egyébként szoktál.

Jó étvágyat!

2014. április 07.
BioWell - Anikó

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Adalékmentes, tiszta, természetes só, úgy kerül az asztalodra, ahogyan a természetben is megtalálható!
690Ft -tól!
A középkorban a romantikus szerelem jelképe volt, és csak a legszebb nők termeszthették sikerrel
150Ft

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: