Témakör: Ötletek, házi praktikák

Így készíts hatékony öblítőszert otthon!

Ha már tudod, hogy mit kell használnod a vegyszermentes mosáshoz, tudod, hogy hogyan tudsz mosógélt készíteni házilag, akkor az is biztosan érdekel, hogy az öblítő is legyen bio! Ugye?

Történt egyszer, hogy elfogyott az öblítőm. Gondoltam, "odaseneki", olvastam már annyit a természetes öblítőkről itt az ideje összedobni egyet. Van itthon ecet, víz és illóolaj is. Azt hiszem, hogy ezek ma már szinte minden háztartásban megtalálhatóak.

Így készíts otthon házi BIO öblítőszert!


Hozzávalók:

fél literes ásványvizes flakon
(bio alma)ecet
víz
illóolajok (narancs, citrom, levendula, fahéj, én édes narancsot használtam)

Elkészítés:

Önts kb. 0,5 dl (BIO alma)ecetet a flakonba, majd töltsd fel vízzel a flakont a nyakáig. Csepegtesd bele kedvenc illóolaja(i)dat. Csavard rá a kupakot a flakonra és jól rázd fel.
Illóolajainkat itt találod: Higitatlan illóolajok
Fontos! Minden mosás előtt alaposan rázd fel az üveget!

Használata:

Önts belőle a mosógép öblítőrekeszébe ugyanolyan mennyiségben, mint amennyit egyébként is szoktál tenni. A ruha puha lesz és jól vasalható.

+ Tipp: ha teafaolajat is teszel a házi öblítődbe (max. 2 csepp), akkor még a mosás utolsó fázisában is fertőtlenítesz. A teafaolaj fertőtlenít, betegség, fürdőzés, nyaralás után különösen ajánlott (baktérium és gombaölő hatása miatt)

Az öblítőn az illóolajok hozzáadása után egyáltalán nem érezhető, hogy ecet is van benne, alkalmazásával kíméled a ruháidat, a mosógéped és a környezeted. Arról nem is beszélve hogy ha magad készíted az öblítődet, éves szinten több ezer Ft-ot is megspórolsz!

Használd egészséggel!Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: