Témakör: Természetes gyógymódok

Igazságok és hazugságok a diétáról és a fogyókúráról

Te is fogyni szeretnél? Melyik hatékonyabb, a diéta vagy a fogyókúra? Egyáltalán mit is jelentnek ezek a szavak?

Legelőször tegyük tisztába a fogalmakat, mit is jelent a diéta és mi az a fogyókúra?

Diéta

- akkor szoktunk diétázni, ha egy rövid időre megváltoztatjuk vagy kénytelenek vagyunk megváltoztatni az étkezési szokásainkat (pl betegség esetén), a diéta során egyes ételeket kerülnünk kell, másokat pedig többször fogyasztjuk. Pl hasmenéses időszakban, amikor nem szabad megterhelni a szervezetet nagy étkezésekkel, többször eszünk keveset és főként olyan élelmiszert, ami megakadályozza a további hasmenést (vagyis hasfogó) és persze sok folyadékot iszunk, de azt is inkább kortyolgatva.

Ugye ez mindenki számára ismerős, ez a legismertebb diéta, mindenki átesett már ilyen krízisen, ilyenkor még az is diétázik, aki nem is ismeri e szónak a jelentését.

Ezenkívül persze rengetegféle diéta van már a köztudatban, amit valamihez kötünk, pl vércsoport diéta, anticellulit diéta, fehérje diéta, GI diéta, mediterrán diéta.. stb.

A diéta során tehát rövid vagy hosszabb időre megváltoztatjuk az étkezési szokásainkat valamilyen cél elérése érdekében.
Amikor ezt a célt elértük - pl. meggyógyultunk a diétától - akkor lassan visszatérhetünk vagy esetlegesen még közben is alkalmazhatjuk a hagyományos étkezést.

Fogyókúra

- a nevében is benne van, hogy ez egy meghatározott ideig tartó, remélt fogyást előidéző, kúraszerű táplálkozási változtatást igénylő, hagyományostól eltérő életmód.

Mi a különbség a diéta és a fogyókúra között?

A diétával az elért cél után akár vissza is térhetsz a hagyományos életmódodhoz, viszont ha fogyókúra befejezése után térsz vissza a hagyományos életviteledhez, akkor áll be a jojó effektus és a leadott kilók akár kétszeresét is visszahízhatod! Vagyis,

míg a diétától meggyógyulsz és nem feltétlenül a fogyás a cél vele, addig a fogyókúrával soha nem fogod - csak ideig-óráig - elérni a célodat, a fogyást!

Mindebből következik, hogy olyan FOGYÓKÚRA NEM LÉTEZIK, amelynek a befejezése után a hagyományos életmódhoz visszatérve ugyanolyan karcsú maradsz, mint amit a kúra során elértél!!! Ezt a tényt sok millió fogyókúrázó átélte már, mégis sorra próbálkoznak vele újra és újra, pedig ezek a kúrák hosszú távon NEM HATÉKONYAK!!!

Tévedés ne essék, fogyókúra és fogyókúra között is van különbség... magát a szót azért használjuk sokan online és offline is, mert a fogynivágyók erre a szóra reagálnak a legérzékenyebben, vagyis maga a "fogyókúra" szó, egy újabb lehetőséget jelenthet számukra, hogy végre lefogyjanak.

Van e akkor hatékony fogyókúra?

Igen van! De az nem kúraszerű, hanem az életed minden napjára szól!

A leghatékonyabb FOGYÓKÚRA a TELJES ÉLETMÓDVÁLTÁS!


Lehet, hogy már ez is elcsépelt gondolat, de sajnos az az igazság, hogy tartós fogyás, a leadott kilóktól történő végleges búcsú, csak ilyen áron valósulhat meg! Szóval, nincs kúra ami két hétig vagy 3 hónapig tart és aztán vége... ez a szomorú igazság, így el kell döntened, hogy vagy maradsz túlsúlyos és várod a krónikus betegségek kialakulásának fájdalmas jeleit, vagy lemondasz a féktelen evésről, elkezdesz mozogni és megelőződ a bajt!

Újabb közhely:

MINDEN FEJBEN DŐL EL!

Mekkora igazság ez is!
Remélem minden kedves fogyni vágyó elgondolkodik a leírtakon és a számára legmegfelelőbb döntést fogja meghozni.

Ha az ÉLETMÓDVÁLTÁS-t választod, akkor olvasd el ezt is: AZ ÉLETMÓDVÁLTÓK 12 PONTJA
2015. július 31.
BioWell - Anikó


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: