Témakör:

Fürdőbomba - fürdőgolyó

Bomba ötlet! Hogyan készíthetsz otthon fürdőbombákat?
Igazi vegyszermentes alkotások, melyeket akár el is ajándékozhatsz!

Egy kis aromaterápia mindig jólesik: egy kád meleg víz, kellemes illat, hangulatos zene, és az ember kikapcsol... Ilyen körülmények között elmúlik a napi stressz. Csakhogy a fürdőolajok és fürdősók olyan csillagászati árúak, hogy kétszer is meggondolod, mennyit használj el belőlük egy-egy alkalommal.

Saját készítésű fürdőbombákat alkothatsz magadnak - vagy akár ajándékba - 10 perc alatt!

Hozzávalók 3 db elkészítéséhez:

200 gr szódabikarbóna
100 gr citromsav (por állagúra őrölve)
100 gr kukorica keményítő
30-40 gr olaj vagy vaj (pl.szőlőmagolaj, shea vaj, kakaóvaj)
kevés
illóolaj (tetszés szerint)
őrölt, morzsolt virág vagy szirom - pl. rózsa, levendula (elhagyható)

Akkor kezdjünk is neki az elkészítésének...

A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, ha vajakat használsz, akkor azt olvaszd fel vízgőz felett. Az olvasztott vajat és/vagy olajokat - melybe előzőleg az illlókat is belecsepegtetted - öntsd hozzá a száraz keverékhez és alaposan dolgozd össze, hogy mindenhol egyforma állagú legyen. Akkor jó az elegy, ha a kezedben összetapad, mint amikor hógolyót formázol. Ekkor erősen belenyomkodjuk a formánk mindkét oldalába és a két oldalt is összetapasztjuk jóóóó erősen. Végül a forma megkopogtatásával könnyen eltávolíthatjuk a bombánk mindkét oldaláról. Ilyenkor még óvatosan bánjunk a bombával, mert erős nyomásra széteshet. Száraz helyen pár nap alatt kiszárad és megkeményedik, de akár már aznap este is felhasználható.

TIPP: Kétféle fürdőbomát látsz a képen, a csokoládés bombához kevertem kakaóport is, ettől lett kissé barnás színű és csokoládés illatú. Az ylang-ylang illatú bombába szárított-összemorzsolt rózsaszirmokat is kevertem, a rózsa-színt pedig egy pár csepp piros ételfestéktől kapta, melyet a sóhoz adtam és úgy kevertem a száraz keverékhez.

Ezek a bombák egyenként 130-150 gr-osak, tehát nem kicsik, tenyérnagyságúak. (viszonyításképp tettem elé a mécsest a fenti képen)

A szív forma kreatív boltban beszerezhető, de ha Neked nincs épp otthon, akkor készíts fürdőgolyókat!
A sárga színűekbe citrom illóolaj került, a fehérekbe levendula illóolaj és virág.
Fürdőgolyók citrom illóolajjal a frissesség érzéséért
Nyugalmat árasztó fürdőgolyók levendula virággal és illóval

Nincs nagyobb öröm, mint amikor a saját alkotásunktól magunkat is elbűvöljük. Ez a bombakészítés ilyen örömöt tud okozni! Főleg amikor ajándékba adod... és nem hiszik majd el, hogy ezt Te készítetted!


A hozzávalókat - néhány kivétellel - nálunk is beszerezheted, lásd alább:

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Házi tündérek kedvence! Fehérítő és szagtalanító hatású szer, mellyel függönyöket moshatsz, hűtőt tisztíthatsz, súrolhatsz, cipőt szagtalaníthatsz és még számtalan módon használhatod az egész háztartásban
290Ft -tól!
Ints búcsút az ecetszagnak! Mégis könnyű és környezetbarát a vízkő eltávolítása, ha mától citromsavat használsz!
690Ft -tól!
Mielőtt magadra kennéd a márkás kőolajos krémedet, tájékozódj, hogy mit is teszel magad ellen! Őrizd meg a bőröd üde fiatalságát természetes shea vajjal!
1290Ft -tól!
A legtöbb nő szereti a csokoládét! Kakaóvajunk illata annyira finom, hogy vigyáznod kell... nehogy beleharapj!
1290Ft -tól!
A mesebeli király is rádöbbent milyen fontos része életünknek a só. Ha igazán egészséges sóval szeretnéd fűszerezni ételeidet, ezt érdemes megnézni!
690Ft -tól!
Borban az igazság... szőlőben - és a magjában - az egészség és a fiatalság!
1790Ft
Univerzális avokádó 3:1 - egyszerre gyümölcs, zöldség és gyógynövény! Olaja is rendkívül értékes, külsőleg és belsőleg egyaránt
1790Ft
Citrus medica limonum - a lélek csodaszere, felfrissít, élénkít, javítja a szellemi teljesítményt! Kiemelkedő fertőtlenítő, antimikrobiális és antivirális hatású
890Ft
Lavandula Officinalis (angustifolia) - köztudottan fontos szerepet tölt be a lelki egészség megőrzésében!
990Ft -tól!
A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. Fogyaszthatod teaként, de akár szörpöt, szirupot, is készíthetsz belőle, ízesítheted lekvárjaidat és a mézedet is vele
450Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2013-12-03, 10:35 tandi:

A fürdősóhoz szódabikarbóna szükséges, melynél az van írva, hogy - Használata után kezet kell mosni!
- Szembe kerülés esetén folyó vízzel ki kell öblíteni
Akkor hogyan lehet ezt fürdőbombát fürdéshez használni? Nem irritálja a bőrt?

KOMMENT: 2013-12-03, 10:49 BioWell mondja:

Kedves Tandi!

A fürdőbomba nem irritálja a bőrt, mert nagy mennyiségű vízbe dobod bele, ahol felolvad. Természetesen, ha szódabikarbóna vagy só kerül töményen közvetlenül a kezedre, az irritálhatja a bőrt, ezért a készítése közben erre ügyelni kell.

Maga a fürdőbomba alkotórészei és a fürdősó viszont a vízben feloldódva jótékonyan hat a bőrre a szervezetre és a lelki egyensúlyunkra is.

BioWell - Anikó