Témakör: Természetes test- és hajápolás

Ez igen!!! Házi szappanból vegyszermentes tusfürdő

A bőrünk a legnagyobb kiválasztó szervünk... ebből következik, hogy a legtöbb káros anyag is rajta keresztül tud beszívódni, hiszen hatalmas felületről van szó.

Levendulaillatos tusfürdő ... melyet egy rózsakvarc féldrágakő nyakék díszít

Elég egy zuhanyzás és hajmosás, máris tetőtől talpig egy jó nagy adag méreggel öntöttük le magunkat.

Csodálkozunk, ha annyi az allergiás, dermatitiszes, pszoriázisos és ekcémás megbetegedés?
Csodálkozunk, ha viszketünk és vakarózunk, miután pont tisztának és üdének kellene éreznünk magunkat?
Nem furcsa ez egy kicsit? Dehogynem!

Megmutatom Neked, hogy hogyan tudod elkerülni a tusfürdőkben lévő vegyszereket, miközben tetőtől talpig tiszta leszel, és a bőröd is frissé és üdévé fog válni!

Tavaly nagyon sok szappant készítettem - kizárólag növényi zsírokból és olajokból és természetes illóolajokkal - mert akkor tanultam meg ezt a mesterséget. Ajándékként is készültek, de maradt is belőle jócskán attól függetlenül, hogy azóta is ezeket használom.

De nézzük ezt az egyszerű de annál nagyszerűbb receptet:

Elővettem egy (már alig) kubeba illatú szappant és összedaraboltam. (rájöttem, valóban jobb reszelni)
Egy kisebb edénybe vizet forraltam, melyre tettem egy nagyobbat, amibe a szappandarabkák kerültek, melyhez egy kevés desztillált vizet öntöttem a gyorsabb olvadás reményében.
Így lesz a házi szappanból vegyszermentes tusfürdő

Az 1. és 2. képen láthatod, hogy ahogy a szappan elkezd olvadni a vízben, miközben szépen habzik is. Ahogy olvadt úgy sűrűsödött, - 3. kép - ezért folyamatosan adagoltam hozzá a desztillált vizet és szorgalmasan kevergettem.
Végül amikor már úgy láttam, hogy minden darabka felolvadt levettem a gőzről és tovább kevergettem, hogy hűljön és lássam kell e hozzá még egy kis víz. Azért nem jó, ha nagyon sűrű, mert a hűlés közben tovább fog sűrűsödni, amíg viszont langyos még tehetünk hozzá vizet. A 4. képen láthatod, hogy egy habos, pudingos állagú masszát kaptam.
Csinos kis üvegbe töltöttem, belecsepegtettem kb 20 csepp illóolajat a kedvencemből - természetesen levendula - jól összeráztam és kész is a vegyszer- és adalékmentes tusfürdőm!

Tusfürdő tesztelés

Ha már használtál házi szappant, tudod, hogy mi a különbség a bolti tusfürdők és a házi szappan között.

A tusfürdőm finom habos maradt, mintha valami eperhab lenne levendula illattal. a látványa és az illata lenyűgöző. Ahogy rákentem a bőrömre habos réteget képezett rajta, csodásan ápol és tisztít, miközben egy cseppet sem mérgez, és ez is jó hatással van a lelkemre!

Mit fogsz tapasztalni, ha a házi tusfürdőre cseréled a boltit?

- Rövid használat után garantáltan elhagyhatod a testápolóidat, mert nem lesz száraz a bőröd.
- A házi szappanban és a belőle készült tusfürdőben lévő olajok hidratálják és felfrissíti a bőrödet a 100%-os tisztaságú levendula illóolaj pedig kényezteti érzékszerveidet.
- Használhatod zuhanyzáshoz, kézmosáshoz, reggeli arcmosáshoz is
- Ha kisbabád van, mindenképpen ajánlom ezt a receptet, hiszen nekik még nagyon érzékeny a bőrük.

És végül...

... szeretném megjegyezni, hogy én soha nem fürdetném a gyermekem a bolti fürdetőkkel, még patikaival sem! Ha ezt a receptet ismertem volna 20 évvel ezelőtt, nagyon hálás lettem volna annak aki akkor megosztja ezt velem. De sosem késő váltani... eddig a szappanokat használtam, most végre van vegyszermentes kézmosó- és fürdőkrémem is!

Készítsd el Te is, nem fogod megbánni... sőt a bőröd is hálás lesz érte!

2013. november 03.
Anikó

Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: