Témakör:

Egészséges napindító reggeli

Zabkása fahéjjal, szegfűszeggel, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, magokkal

Bizonyára ismered a mondást, miszerint - reggelizz úgy, mint egy király!

Egy igazán egészséges reggelit szeretnék mutatni Neked, mely energiát ad a nap indításához, tápláló, egészséges és sokak szerint még a fogyásban is segíthet.

Sokféle müzlikeverékkel vannak tele a boltok polcai, ezek nagy része rejtett - vagy pl. a gabonapelyhek nem rejtett - cukrokkal vannak tele, így nem mondhatóak egészségesnek. Mégis sokan vásárolják ezeket a müzliket és pelyheket, nyakon öntik egy pohár tejjel és kész is a gyors reggeli. Nagyon könnyű a gyerekeket is rászoktatni ezekre a pelyhekre, hiszen színes dobozokban, hívogatóan állnak a boltok polcain, a rohanó életmódot folytató anyuka pedig örül, hogy ezt már az ovis gyermeke is el tudja készíteni magának. Ezzel már gyermekkorban sok betegség kialakulására adunk lehetőséget, melyeket inkább meg kellene előznünk.

A müzlik is tartalmaznak zabot, zabpelyhet, de ezek hideg gyümölcslében vagy tejben nem áznak ki megfelelően, így nem képesek kifejteni 100%-osan jótékony hatásukat. Ha ettél már müzlit tejjel, biztosan Te is tapasztaltad, hogy a zabpehely száraz marad... és hát így nem is olyan finom.

Az egészséges zabkása elkészítése kb 10 percet vesz igénybe, ehető melegen és hidegen egyaránt, így reggel egy nagyobb adagot elkészítve a nap bármely szakában fogyasztható.
Elkészíthető édesen és sósan is, de főként az édesebb változatot szeretjük. Főzhetjük tejjel, növényi tejjel, vagy csak vízzel is, tehetünk bele friss gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöket, magokat és finom fűszereket.

Az egészséges zabkása hozzávalói:

1 csésze zabpehely
1 csésze (növényi) tej
1 csésze tisztított víz
édesítésként: méz, valamilyen édes szirup vagy nyírfacukor
fűszerként: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
mazsola, aszalt szilva, áfonya - friss gyümölcs pl. alma, banán
tökmag, napraforgómag, dió

Elkészítése:

Tedd a zabpelyhet egy edénybe, öntsd rá a (növényi) tejet és a vizet és kezdd el forralni. Ekkor beleteheted az édesítésként használt nyírfacukrot, de ha mézet használsz, akkor azt csak a zabkása főzésének a végén tedd hozzá. Tedd bele az apróra vágott aszalt gyümölcsöt, mazsolát, hogy ezek is egy kissé megpuhuljanak. A friss gyümölcsöt viszont szintén csak az elkészült zabkásába keverd bele. Fűszerezd kedved és ízlésed szerint, én most őrölt fahéjat és szegfűszeget használtam.
Az egészet addig kell forralni, amíg a kása el nem kezd sűrűsödni, mint a tejberizs. Amikor sűrű és kissé nyákos, akkor vedd le az edényt a tűzről. Ekkor add hozzá a friss gyümölcsöt és még egy kis fűszert ha szükségét érzed. Keverd jól össze és már tálalható is a finom zabkása!
A zabkása lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ezért hosszan tartó energiát biztosít számodra miközben nem emeli meg a vércukorszintedet.

Az elkészítéséről egy videót is megnézhetsz itt:

Egyetek finomat és egészségeset! Király ez a reggeli, nem?
Jó étvágyat!

BioWell - Anikó
2014. március 17.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Természetes, mellékízmentes édesítőszer diabéteszeseknek és fogyni vágyóknak!
1390Ft -tól!
1. Kutatások kimutatták, hogy a zabpehely képes csökkenteni a koleszterinszintet 2. Több B-vitamint és kalóriát tartalmaz, mint más gabonafélék 3. A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers
490Ft -tól!
Fahéj, Te csodás! Sokoldalú gyógy- és fűszernövény, mely segíti az emésztést, megelőzi a vércukor ingadozást, hangulatjavító és... a késlelteti az öregedést!
190Ft -tól!
A sóhoz és a fekete borshoz hasonlóan egykor ez a fűszer is értékesebb volt az aranynál
240Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: