Témakör: Egészséges receptek

Diós rácsos süti

Az ún. mágnás diós süteményt sokan ismerik, ismerd meg a reform változatban is!

Sokak kedvence a diós, lekváros, rácsos sütemény, és mint ahogy már sok receptet, ezt is egy kicsit megreformáltam. 1-2 hozzávalót kicseréltem, az eredmény pedig egy isteni finomság lett... egészségesebb változatban.

Így készítsd el a reform diós-rácsos sütit!

Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt - ebből 15-20 dkg zabpehelyliszt a többi hagyományos liszt
1 mk szódabikarbóna
csipet himalája só
1 egész tojás - de legközelebb a zabpehelyliszt miatt 2-t teszek bele
20 dkg kókuszzsír
10 dkg nyírfacukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom leve

Tészta készítése:
A liszteket keverd össze majd add hozzá a szódabikarbónát, egy icipici himalája sót, majd a többi hozzávalóval gyúrd össze, puha formázható tésztává. A tészta lágyságot vagy keménységét liszt vagy citromlé hozzáadásával lehet "beállítani".
A tészta 2/3 részét nyújtsd ki és terítsd egy közepes méretű, magasabb falú, sütőpapiros tepsibe. A kinyújtott lapot bőséggel kend meg sárgabarack lekvárral, - én természetesen az általam készített baracklekvárt használtam hozzá.

Ennél a fázisnál a sütőt melegítsd elő 200 fokra!

A lekváros rétegre kerül:
3 tojás
20 dkg darált dió
kb. 50 gr reszelt étcsokoládé
15 dkg nyírfacukor
1 tojássárgája pici vízzel a rács kenéséhez.

A csokit reszeld le és keverd a darált dióhoz. A tojások fehérjét verd fel kemény habbá.
A tojássárgákat a nyírfacukorral keverd ki habosra, majd adagold hozzá a csokis diót felváltva a tojáshabbal. Óvatosan kevergesd össze, ne nagyon törjön össze a hab. Ezt a krémet szépen kanalazd rá a lekvár rétegre.
A maradék tésztát nyújtsd ki, derelye- vagy pizzavágóval vágd csíkokra, és ezzel rácsozd be a sütemény tetejét, végül pedig kend meg a csíkokat tojássárgával.

Tedd be az előmelegített 200 fokos sütőbe, de 10 perc után a hőmérsékletet vedd vissza 180 fokra.
Addig süsd amíg jó piros nem lesz a teteje, ekkorra az alja is megsül - nálam így történt.

Az alja finom porhanyós, kekszes állagú lett, de ahogy hűlt, úgy puhult a tésztaréteg. Mivel több, mint a fele liszt zabpehelyliszt, kicsit morzsálódik - tényleg csak egy kicsit - ezért úgy gondolom, hogy a tésztája még egy tojást elbírt volna, de így is isteni finom lett!

Próbáljátok ki ezt a mennyei reform sütit, nem fogjátok megbánni!

BioWell - Anikó
2014. február 03.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Természetes, mellékízmentes édesítőszer diabéteszeseknek és fogyni vágyóknak!
1390Ft -tól!
A zabpehelyliszttel kiválóan helyettesíthető a fehér liszt, a GI-e is alacsonyabb, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet
450Ft -tól!
Nagyanyáink csodaszere ma is csodákra képes!
350Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: