Témakör: NA, MOST AZTÁN LEFOGYOK!

Betegségek a bűvös 40 felett?

Vajon tényleg az a sorsunk, hogy 40 éves kortól már csak gyógyszereken éljünk... betegen?

Az előző részben írtam néhány okot, hogy miért is vagyunk betegek főként 40 éves kor felett... de sajnos az a tapasztalatom, hogy sokaknál már 30 éves kor körül kezdenek megjelenni olyan tünetek, amelyek 50 éve még csak az 50 felettieknél voltak fellelhetők.

Mi történik itt... és miért van ez?

Nagyon sok cikket olvastam erről a témáról és ez a cikk az ami a legjobban megfogott a maga nagy igazságával
Ez a cikk sok oldalon megjelent,  kérlek olvasd el figyelmesen, minden szava igaz.

A cikkben felsorolt okok:
1./ Valódi szezonális ételeket fogyasztottak
Vagyis nem ettek télen-nyáron banánt, mandarint, narancsot... sőt ők soha nem ettek ilyesmit. Nekünk miért is kell?
Gondolj bele, hogy az a banán milyen áron kerül a te konyhádba! Még zölden szedik le, hogy kik és milyen körülmények között élnek azok az emberek, erről most inkább nem írnék... aztán valamiféle gázzal fújják le a banánfürtöt, hogy ne tudjon megérni olyan gyorsan. Utazik a banán több ezer kilométert, mely során csak a környezetünk károsodik a sok szállítás miatt... mindez azért hogy ehess egy műűűgyümölcsöt, amiről azt hiszed, napérlelte egészség! 
Itt egy video, hogy milyen áron kerül például hozzánk a banán:

2./ Nem diétáztak, és nem bántak szigorúan a testükkel és az anyagcseréjükkel. Akkor ettek, amikor az étel rendelkezésükre állt.
A második mondatból következik az első... ők nem ettek fél óránként bármit, amit csak megkívántak, nem lehetett letenni a kapát vagy az ásót és elszaladni, mert hozza a futár a pizzát! Ebből következik, hogy diétázniuk sem kellett. 

3./ Az ételt otthon főzték meg hagyományos elkészítési módszereket alkalmazva
Igen, tudtak főzni abból ami a rendelkezésre állt. Ma már sok fiatal a konyhát sem ismeri, zacskós és félkész termékeket vásárolnak, amit csak melegíteni vagy fél óra alatt szó szerint összedobni lehet. Ezek az élelmiszernek nevezett  kaják a legrosszabbak, mert tele vannak tartósítóval, adalékokkal, mű-anyagokkal, hogy minél tovább elálljanak. Ezt nem is fokozom tovább, az éhséget lehet hogy csökkentik, időt is lehet vele spórolni, de testünk táplálására alkalmatlanok!

4./ Nem ettek génmódosított ételeket, élelmiszer adalékanyagokat, stabilizátorokat és dúsító anyagokat
A mutiknál kapható élelmiszerek  zöme ezekkel tele van.

5./ Megették az egész állatot amelybe beletartoztak az ásványi anyagokban gazdag csont erőlevesek és belsőségek is
Semmi nem ment veszendőbe... a kutyák és cicák sem tápon éltek, hanem a maradékokat ők kapták meg.

6./ Nem mentek orvoshoz minden köhintés után, gyógyszereket felíratni. Az orvosok főként a balesetben sérülteket és  az életveszélyes betegeket látták el.
Hittek a népi gyógymódokban, amelyeket szüleiktől és nagyszüleiktől tanultak. Mindezek akkor - és sokszor még ma is- nagyon hatásosnak bizonyultak. Ételük volt a gyógyszerük!

7./ Sokat tartózkodtak odakint
A szabad levegő, a napfény szintén gyógyító erővel rendelkezik. Nem irodában vagy zárt helyen dolgoztak éveken át, nekik nem volt szükségük pl. a D vitamin pótlására.

Miért jelent meg például az allergia és sok más civilizációs betegség?

Mert a testünk, a szervezetünk nem változott, ugyanolyan, mint a szüleinkké, nagyszüleinké vagy dédszüleinké, csak a táplálkozásunk változott meg gyökeresen. Erre a mi szervezetünk nincs és nem is lesz felkészülve... védekezik ellene!

Biztosan hallottál már arról, hogy a táplálkozásunk milyen nagy jelentőségű építőköve a testünk és szerveink helyes működésének. 
Biztosan arról is hallottál már, hogy a földjeink ki vannak merülve, emiatt a zöldségeink és gyümölcseink kevésbé egészségesek, mint 50-100 évvel ezelőtt. (főleg, ha nem is Mo-n termesztik őket)
Manapság már élelmiszerIPARról beszélünk, ami óriási méreteket ölt, maximálisan ki akar minket szolgálni (gyors-,készételek) ehhez viszont olyan adalékokra van szükség, amitől az étel hosszú időn át nem veszti el vonzó kinézetét (színezékek), frissességét (tartósítók). Ennek viszont ára van, mégpedig az egészségünk. 

Másik igen fontos tényező a tiszta víz! 

Annak idején 1987-ben voltam először Németországban (akkor NSZK), és nagyon sok csodát láttam. Csodát, mert akkor még nálunk nem volt ásvány- és palackos víz, a németek pedig már akkor ládaszámra halmozták fel a boltban vásárolt vizet. Megmosolyogtam, hogy ezek nem normálisak, pénzt adnak a vízért és cipekednek, amikor a víz a csapból ingyen jön???
Ma már tudom, hogy nem ők voltak a hülyék, mi voltunk nagyon de nagyon tájékozatlanok. A csapból folyó víz, csak látszólag tiszta... sajnos tele vannak mindenféle méreganyagokkal, akár több ezerféle is lehet benne, de csak pár összetevő mérésének alapján minősítik hivatalosan tisztának, valójában csak mosásra és mosogatásra alkalmas, még fürdésre se nagyon. 
Testünk 70-80%-a víz, és naponta legalább 2-3 litert kellene inni belőle. Ezért nem mindegy, hogy milyen annak a víznek a minősége, hiszen ha már azt is a szervezetünknek kell méregtelenítene, akkor mit szóljunk pl. a szennyezett városi levegőhöz, a téli hideghez és szmoghoz vagy a nyári kánikulához, amire semmi befolyásunk nincs. Testünknek nagyon sok rossz dolgot kell elviselnie, ha neki valami nem tetszik, az azonnal rajtunk csapódik le, hiszen már a hangulatunkat is befolyásolja az, ha valami nincs rendben odabent. 

Hatékony víztisztító lészüléket akár 25% kedvezménnyel itt találsz: Water Filter RO 102-A víztisztító

Ha nem vagy előrelátó és csak a mának élsz, annak súlyos következményei lehetnek. 
Ha még egészséges vagy, itt az idő, hogy elkezdd a tested ápolását, kényeztetését kívül és belül!

Az előző cikkben arról írtam, hogy: MIÉRT LESZÜNK A KORRAL BETEGEK? <<--KATTINTS IDE


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: