Témakör:

Barátom a palacsinta

ALAKBARÁT módon... már megint palacsinta! És még mindig imádom!

A palacsinta az egyik legismertebb és legközkedveltebb édesség, hiszen nagy gasztro-tudás nem szükséges hozzá! Emlékszem, gyermekkoromban ez volt az első édesség, melyet megtanultam és utána mindig magam készítettem. Azóta csak megreformálni próbálom, hogy kevésbé hízlaljon.
Mai palacsintám tej-, cukor- és fehérlisztmentes!

Biztosan ismeritek a lisztmentes banános palacsintát... banán szétnyomkodva, tojás felverve, ez a kettő összekeverve és már sülhet is egy kevés kókuszolajon. Ezt is kipróbáltam, de...

1./ túlságosan sült banán íze volt, nem hasonlított a palacsintára
2./ nagyon könnyen szakadt, nehéz volt a kis korongokat kisütni

Így született meg a gondolat - nemcsak én gondolkodtam el ezen, hanem más recept reformerek is - hogy azért tegyünk bele egy kis lisztet, no de nem azt a simát... hanem zabpehelylisztet!

A gondolat megszületése után jött a megvalósítás is, a palacsinta hozzávalói:

2 db érett banán
3-4 db tojás (méretétől függően)
50-60 gr zabpehelyliszt
1-2 ek nyírfacukor - ízlés szerint
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg - a kedvenc fűszereim
pici
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése:

Mint minden palacsinta... keverd össze a hozzávalókat és süsd ki!
Pontosabban pár mondatban: Nyomkodd össze villával a banánokat, verd fel a tojásokat, e két összetevőt keverd össze, fűszerezd ízlés szerint, majd keverd bele a zabpehelylisztet is. Pár percet hagyd állni, hogy a zabpehelyliszt kicsit megszívja magát, így sűrűbb lesz a tészta. Forrósítsd a serpenyődet! Pici kókuszolajon kis korongokat alakíts benne egy kanál segítségével - az én serpenyőmben kb 2-3 db fér el egyszerre - és mindkét odalát süsd szép "pirosra"!

TIPP:
1. Nemcsak zabliszttel, hanem lágy zabpehellyel is finom, ebben az esetben azonban vagy több tojás szükséges bele, vagy egy pici növényi tejet is kell hozzáadni, hogy a zab kellőképpen meg tudjon puhulni.
2. Minden újabb adag serpenyőbe helyezésekor tegyél a serpenyőbe újra egy pici kókuszolajat is, hiszen a tésztában nincs!

Az én palacsintámat levendulás baracklekvárral tálaltam :-) Receptje itt: Sárgabarack lekvár
Cukormentes lekvárokat itt találsz: Cukormentes lekvárok

Palacsinta! Én így szeretlek!

BioWell - Anikó
2014. október 23.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Adalékmentes, tiszta, természetes só, úgy kerül az asztalodra, ahogyan a természetben is megtalálható!
690Ft -tól!
A kókuszolajat évezredek óta fogyasztják az emberek a trópusokon. Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerül Európában is, számos előnyös tulajdonsága miatt.
1390Ft
A kókuszolaj egyre növekvő népszerűségnek örvend, mivel ma már a főzésen kívül a kozmetikában is alkalmazzuk
1490Ft
A chia mag többek között teljes értékű fehérjeforrás, kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák
690Ft -tól!
Rostban gazdag, alkalmas közvetlen fogyasztásra italokba, ételekbe keverve, illetve azok sűrítésére is. Mindemellett a székrekedés, hasmenés ellenszere, többféle bélrendszeri betegség megelőzésére is hat.
1290Ft -tól!
1. Kutatások kimutatták, hogy a zabpehely képes csökkenteni a koleszterinszintet 2. Több B-vitamint és kalóriát tartalmaz, mint más gabonafélék 3. A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers
490Ft -tól!
Fahéj, Te csodás! Sokoldalú gyógy- és fűszernövény, mely segíti az emésztést, megelőzi a vércukor ingadozást, hangulatjavító és... a késlelteti az öregedést!
190Ft -tól!
A zabpehelyliszttel kiválóan helyettesíthető a fehér liszt, a GI-e is alacsonyabb, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet
450Ft -tól!
Igazi kókusz illatú liszt, mely a testsúlycsökkentő programod része lehet, miközben számtalan finomság készülhet belőle a konyhádban
750Ft -tól!
Nagyanyáink csodaszere ma is csodákra képes!
350Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: