Témakör: Természetes gyógymódok

A nyírfacukornak köszönhetem, hogy leszoktam a cukorról!

Szokj le a modernkori drogról, a CUKORRÓL! Hogyan? Olvasd el a rövid történetem!

Egész életemben szerettem az édes ízt, az édességet. Életem felnőtt felének jelentős részében pl. egy csésze kávét 3 cukorral ittam. Huuuuhhhh....

Gyerekkoromban megfigyeltem, hogy pl. ünnepek előtt, az akkor nekem még néniknek számító háziasszonyok kartonszámra vitték haza a lisztet és a cukrot a boltból. Kezdő háziasszonyként még mindig furcsán néztem rájuk, hiszen akkor az én háztartásomban 1 kg liszt és 1 kg cukor akár hónapokig is elég volt.

Amikor viszont megszülettek a lányaim - akkor voltam 23-25 éves - és elkezdtem komolyabban foglalkozni a főzéssel, akkor jöttem rá, hogy miért kell a lisztből és a cukorból olyan sokat venni. Bár soha nem vettem belőle kartonszámra, azért nálam is gyorsabban fogyott mindkettő. A lányok is édesszájúak voltak, így gyakran kellett nekik sütnöm, nemcsak palacsintát, hanem más kelt tésztákat is.

Annak nagyon örülök, hogy már akkor is magam készítettem az ételeinket, ezáltal - gondolom - jelentős mennyiségű adalék fogyasztásától megmentve a családom.

Te is édesszájú vagy?
Van cukorbeteg a családodban?
Ha van, akkor tudod, hogy akár Te is veszélyeztetett lehetsz?

Térjünk vissza a kávéra, amit minimum 3 cukor nélkül egyszerűen nem tudtam meginni! Csak az egyik nagymamám volt cukorbeteg a családban, reméltem, hogy nem vagyok veszélyeztetett.

Teljesen bepánikoltam, hogy mi lenne velem, ha nem lenne cukor?
És mi lenne velem, ha egyszer cukorbetegséget diagnosztizálnának nálam?
Mi lenne, ha többet nem ehetnék meg egy finom csokit vagy süteményt?
Belegondolni is rémálom volt... és ekkor jött az a gondolat, hogy ezt valahogyan meg kell előznöm.


Utánaolvastam a cukorbetegségnek, hogy nem elég maga az inzulinhiány, amit ráadásul tűszúrásokkal kell pótolni, de számos káros következménye, szövődménye is lehet. Nem gyógyulnak a sebek, a végtagokban összeszűkülnek az erek, leáll a vérkeringés... ennek a folyamatnak pedig a végtagamputáció a vége.
Azt már nem is merem leírni, hogy amikor édesanyám betegsége kapcsán kórházban töltöttem mellette 3 hónapot, mivel kellett szembesülnöm. Nagyon-nagyon méltatlan helyzetekre kényszeríti ez a betegség a benne szenvedőket. Nem szeretnék cukorbeteg lenni!!!!

Mi a megoldás?

Ekkora cukoradag a kávémban? Hogy fogom meginni nélküle? Körülnéztem és megnyugodtam, hogy van rá egészséges megoldás. Vásároltam kókuszcukrot, gyümölcscukrot, barna cukrot, agavé szirupot, különböző mézeket, de egyiknek sem túl jó a GI-e a cukorhoz viszonyítva. Próbáltam a növényi sztíviát is, de az utóíze miatt nem vált be. Tovább kutakodtam - pár éve senki nem tolta elém a megoldást - így találtam rá a nyírfacukorra. Amikor először megkóstoltam meglepődtem. Ugyanaz a cukor íz, egy kis hűvös utóhatással. Ez az! Először ugyanannyit tettem a kávémba belőle, mint a hagyományosból. Ezt kezdtem egyre csökkenteni, míg ma már a harmadánál tartok - vagyis maximum 1 mokkáskanál cukorral iszom a kávét. Ha tej is van benne, akkor akár cukor nélkül is meg tudom inni! Ezt évekkel ezelőtt el sem tudtam volna képzelni!

Ennek az egész történetnek köszönhetem, hogy a nyírfacukor segítségével végülis le tudtam szokni a cukorról. Ételek készítéséhez is ezt használom, de mivel már nincs olyan édes íz igényem, ezért jóval kevesebb is elég már belőle. Egyetlen hátránya, hogy kelt tészták sütésére nem alkalmas, mert elpusztítja az élesztőgombákat, így nem kel meg a tészta. Ezért tartok itthon hagyományos cukrot is, de akár hiszed akár nem, 1 kg kristálycukor 1-2 hónapig is elég, attól függően mennyi édeset sütök. Történetemnek a családom is "áldozatává" vált, kénytelenek voltak továbbra is azt enni, amit készítettem nekik, akár cukorral akár nyírfával. Viszont ők ebből az egész átmenetből nem vettek észre semmit!!!

Az elején azt hittem, hogy nincs megoldás a cukor kiváltására, hogy szenvedni fogok az édes íz hiánya miatt. Boldog vagyok, hogy nem így lett. Hiszem, hogy főként nekünk háziasszonyoknak, édesanyáknak a felelőssége az hogy a családunk mit és mivel eszik, iszik.

Végezetül azoknak szeretnék üzenni, akik fogyni szeretnének, van cukorbeteg a családjukban, édesszájúak és szeretnének leszokni a cukorról:

Mielőtt azt mondanád, hogy a nyírfacukor drága, bebizonyítom Neked, hogy egyáltalán nem az!

2 hónap alatt nálam elfogy 1 kg nyírfacukor és 1 kg kristálycukor, ez összesen 2800.-Ft-ba kerül, vagyis 1 hónap alatt 1400.-Ft-ot költök édesítésre. Én úgy gondolom, hogy ez az összeg elenyésző ahhoz képest, amit a cukorbetegség kezelésére kellene költenem. Havi 1400.-Ft-tal talán meg tudom előzni diabétesz kialakulását az egész családomban!

A cukor kiváltásával persze még nem ért véget a magam és családom életmódváltása! Ezután következett a liszt nagy részének lecserélése maglisztekre, majd az olajok, természetesen hidegen sajtoltra. Elkezdtem sokféle zöldség- és gyümölcsturmix készítését és fogyasztását. Ezek voltak az első lépések, majd újabbak és újabbak következtek, a vegyszerek és a kozmetikumok természetesre cserélése.

Ma már nem elérhetetlen, szerezz be egy vércukormérőt és időnként ellenőrizd akkor is, ha tünetmentesnek érzed magad!
Ha szeretnél változtatni az életmódodon, kezdd az Életmódváltó csomagunkkal!
Mindenre van megoldás, csak meg kell keresni! A cukor kiváltása volt az első lépés ezen az úton, melyeket - ahogyan olvastad is - egy sor újabb lépés követett.

Kezdd el az életmódváltást, tanulj a példámból és óvd meg TE is a családodat a cukorbetegségtől!

2014. május 17.
BioWell - Anikó


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Természetes, mellékízmentes édesítőszer diabéteszeseknek és fogyni vágyóknak!
1390Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: