Témakör: Ötletek, házi praktikák

7 tipp hogyan alkalmazd az ecetet a háztartásban

Az ecetet mindenki ismeri, sokoldalúságát már kevesebben.
Mi mindenre jó az ecet? Olvasd el itt...

Néhány ötlet, amiről esetleg eddig még nem hallottál...


A számítógépek tisztítása:

Számítógép, fax, telefon és egyéb irodai gépek jobban működnek, ha tisztán vannak tartva. Mi előtt elkezdenéd a tisztítást, kapcsold ki a berendezést. Egy tálba keverj össze egyenlő arányban vizet és ecetet, majd egy tiszta ronggyal törölgesd végig a berendezést.
Ügyelj, hogy az áramkörökbe és áramkapcsolókba ne kerüljön folyadék. A számítógép billentyűi közt ecetes fültisztítópálcikával takaríthatsz.

A reluxa tisztítása:

Egyenlő részben keverj össze ecetet és meleg vizet. Húzz fel egy pamutkesztyűt és mártsd a tisztítószerbe, majd húzd végig a kesztyűs ujjaidat a redők mindkét oldalán.

Cigaretta/füst szag semlegesítése:

Ha mostanában sokat sütsz otthon vagy kemény dohányos van a házban, önts almaecetet egy lapos tálba és helyezd el a szobában.
Kevesebb, mint egy nap alatt a szag elmúlik. A cigaretta füsttől úgy is megszabadulhatsz, ha egy ecetes nyirkos ruhával körbetörölgeted a bútorokat. (remélem nem sok dohányos van a családodban, és ha van, nem a lakásban teszi ezt, mert a passzív dohányzás is káros az egészségre!)

Szagtalanítás:

A műanyag ételhordó dobozok könnyen átveszik a különböző szagokat, ezért néha érdemes szagtalanítani ezeket.
Áztass egy szelet fehér kenyeret ecetbe és zárd a dobozba. Hagyd benne egyik napról a másikra, majd mosd ki meleg vízzel. Reggelre a doboz szagtalan lesz.

Dohos szekrény frissítése:

Régi kabátok és ruhák az évek alatt nehéz szagban állnak a szekrényben? Először is rámolj ki mindent a szekrényből, majd mosd ki belülről a következő összetételű mosószerrel:
1 csésze ecet, negyed csésze szódabikarbóna és 4 liter víz. Tartsd nyitva a szekrény ajtaját, hagyd jól kiszáradni, majd visszapakolhatod a ruhákat.

A hűtőszekrény szagtalanítása:

Tudtad, hogy ecettel lehet a leghatékonyabban szagtalanítani a hűtőszekrényt?
Használj egyenlő arányban ecetet és vizet, ezzel törölgesd végig a hűtőszekrényt (beleértve az ajtó tömítését, a zöldség és gyümölcstartályokat is).

A kávéfőző tisztítása:

Ha a kávéfőzőből folyamatosan gyenge vagy keserű kávé jön ki, akkor meg kell tisztítani. Töltsük tele a tartályát 2 rész ecettel és 1 rész vízzel. Vegyük ki a szűrőt és hagyjuk átfolyni az ecetes vizet rajta.
Majd tiszta vízzel is mosassuk át 2-3-szor, hogy ne legyen majd ecetes íze a kávénak. Minden 40. kávéfőzés után tisztíthatjuk a kávéfőzőt.

Reméljük hasznodra vált a cikk elolvasása, ha jónak tartottad az ötleteket, oszd meg másokkal is!

Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: