Témakör: Természetes test- és hajápolás

7 közismert tény, mely szárazzá és ráncossá teheti a bőröd

A téli hideg egyébként sem tesz jót a bőrödnek, ha nem figyelsz oda eléggé, ezen az állapoton akár tovább is ronthatsz...

Télen, amikor hideg a levegő már pár nap után is megváltozhat a bőrérzet. Húzódhat, viszkethet, kipirosodhat, de ami ettől is kellemetlenebb, hogy a kiszáradástól gyorsabban tűnnek fel a ráncok, mélyebbnek látszódnak a meglévők. Mi okozza ezt és mi a megoldás?

1. A fűtés szárítja a levegőt és így a bőrt is, ami érdessé, pirossá válhat. Egy párologtatóval azonban könnyen javíthatsz ezen a helyzeten. Napközben pedig használj testpermetet, melyet az arcodra, nyakadra permetezhetsz, így védve a kiszáradástól.

2. Sokan használnak esténként arclemosót, és mivel a legtöbbjük alkoholt is tartalmaz, így az tovább szárítja a bőröd és súlyos vízhiányt okozhat. Akár zsíros a bőröd, akár nem, javaslom, hogy hagyd el a smink- és arclemosók használatát! Helyette létezik egy egyszerű KOZMETIKAI KENDŐ, mely csupán víz használatával képes az arcbőrről minden szennyeződés maradéktalan eltávolítására. Ráadásul ezt a kendőt csak egyszer kell megvenned, így nincs szükség további lemosók vásárlására, ezzel pedig éves szinten akár több ezer forintot is megspórolhatsz magadnak!

3. Télen a bőröd sokkal érzékenyebbé, sérülékenyebbé válik, így a védtelen bőrbe a kozmetikumokban található káros anyagok - SLS, parabének vagy kőolajszármazékok - könnyebben felszívódnak. Mielőtt beszerzel egy krémet, mindig alaposan olvasd el az összetevők listáját, de az a legbiztonságosabb, ha a kozmetikumaidat megpróbálod magad elkészíteni.

4. A forró fürdő és forró zuhany nagyon kellemes a hideg téli estéken, de ilyenkor akár a csapvíz is nagyon kiszáríthatja a bőröd. Ezért a fürdővizedbe keverj finom növényi olajat, zuhanyzás vagy fürdés után alaposan kend be magad egy gazdagabb TESTÁPOLÓVAL!

5. A házi szappanok egyre népszerűbbek, akár otthon is el lehet őket készíteni, de jó ha tudod, hogy a házi szappan is száríthatja a bőröd, ha nem megfelelő összetevőkből készült szappant használsz.

6. Hidratálásra télen is szükség van, de a hidegben nem jelentkezik olyan gyakran szomjúság, így sokan elfeledkeznek a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről. Ha nem szereted a vizet, igyál gyógyteát, vagy gyümölcsteát, ha fogyni szeretnél igyál "FOGYÓKÚRÁS VIZET"!

7. Télen fontosabb a bőröd védelme, ezért használj kicsit zsírosabb krémeket, vagy akár tiszta ORGANIKUS SHEA VAJAT!

Vigyázz a bőrödre és ápold minden nap... mert megérdemled!

BioWell - Anikó
2014. január 30.

Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó termékek:

Mielőtt magadra kennéd a márkás kőolajos krémedet, tájékozódj, hogy mit is teszel magad ellen! Őrizd meg a bőröd üde fiatalságát természetes shea vajjal!
790Ft -tól!
Ma már nem lehetetlen a smink teljes eltávolítása vegyszermentesen, egyetlen törléssel
1150Ft -tól!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: