Témakör: 30 NAPOS KIHÍVÁS

21. nap

Beléptünk a program utolsó harmadába és már nem vagyunk távol a céltól... a 250 guggolástól. Gondoltátok volna az elején?

Itt a 3. hét vége, elérkeztünk az utolsó harmadhoz, ma 180 guggolást kell lenyomni! Az izomláz már a múlté, Te is erősebbnek érzed magad? Ugye érdemes volt elkezdeni? A befektetett energia most kezdi meghozni a gyümölcsét!
Arra kérlek, hogy továbbra se add fel és ne hagyd ki az utolsó napokat sem! ha elkezdtük, csináljuk végig, EGYÜTT!!!

Ma egy apró dologra szeretném felhívni a figyelmedet, mégpedig arra, hogy mennyire fontos az ember életében az, hogy valamiféle rendszerben éljen. Nem a katona fegyelemre gondolok, hanem arra, hogy a mindennapjainkat egy folyamatos, átlátható rendszerben éljük. Tehát a mai tanácsom:

LEGYEN RENDSZER AZ ÉLETEDBEN!

Ha nem otthon dolgozol, ahogyan én, hanem időre bejársz a munkahelyedre, ez máris egy rendszer az életedben. De mi történik a munkában töltött idő előtt és után?
Reggel felkelsz, elkészíted a reggelit, összepakolsz egy kicsit, készülődsz, hogy ma is jól nézz ki, aztán elviszed a gyerekeket az oviba, suliba és mehet a munka. Munka után, bevásárlás, gyerekek összeszedése, vacsora készítés, kis tanulás, játék, beszélgetés a gyerekekkel, vacsora, fürdés és alvás.
Ez egy nagyon általános napirend, és biztosan tudod, hogy ez sem megy minden nap simán, ha nincs benne rendszer(esség).
De ha van benne rendszer, akkor be tudod iktatni a rendszeredbe a napi sportot, a fodrászt az uszodát, bármit.
Hétvégén pedig édes a pihenés! Ekkor lehet adni egy pofont a rendszernek és ki lehet rúgni a hámból, persze nem kell átesni a ló másik oldalára! Ha van rendszer az életedben, egyszerűen örömöt okoz az is, ha a hétvégén nem kell 100 %-osan követned. Nincs munka és nem kell korán kelni, de van sok más olyan teendő, amit viszont hétközben hanyagolsz, ilyen pl. a takarítás, nagymosás. Ha van rendszer az életedben, hidd el ezek a más teendők is pihentetőleg hathatnak rád, főleg ha közösen tudjátok azt végezni.

Ha viszont nincs rendszer az életedben

- akkor csak kapkodsz, és úgy érzed, soha nem éred utol magad
- rendszertelen káosz az életed
- nem tudsz örülni sem a hétvégének, sem a pihenésnek, hiszen mindennel el vagy maradva
- ingerültté válhatsz, akár depressziót is okozhat az, ha felismered, hogy valamit nem jól csinálsz

Tegyél rendet magad körül... ha másképp nem megy, minden nap írd fel magadnak a teendőid sorrendjét, így nem fogsz kicsúszni az idődből, mindig minden időben el lesz intézve és minden a helyére kerül. Ha valamit áttolsz a következő napra, igyekezz minél előbb megoldani, ne hagyd, hogy torlódjanak a feladatok!

Ha így teszel, egy nyugodt, harmonikus családi környezetet tudsz teremteni magadnak és a szeretteidnek. Hidd el érdemes, ebbe is belevágni, nem fogod megbánni!

Minden napra egy tipp, jó tanács, hogy jól nézz ki a fürdőruhádban! Javaslom, nézd meg az előző és a következő bejegyzést is!

2014. május 18.
BioWell - Anikó

Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: