Témakör: 30 NAPOS KIHÍVÁS

1. NAP

Hogyan végezd a szabályos guggolást és egyéb információk azoknak, akik először vesznek részt a programban

Szabályos guggolás végzése:

Állj kis terpeszállásba, karokat mellmagasságban nyújtsd előre, majd hajlítsd be a térdeid, ereszkedj fél ülő pozícióba, mintha épp egy nem létező székre szeretnél leülni, de mivel tudod, hogy a szék nincs ott, ezért felállsz. Ha a karjaid közben fáradnának, akkor javaslom a könnyebb verziót: lefelémenetben lendítsd előre közép magastartásba, majd felálláskor engedd vissza a combjaid mellé.

Néhány kiegészítő információ azoknak, akik első alkalommal vesznek részt a 30 napos kihívásban!

Akinek problémája van a térdízületével, vagy bármiféle kopása, porcleválása van, esetleg térdszalag sérülése van, azoknak nem javasolt a guggolás!!!
2 nap pihenőt javasolnék a teljesen kezdőknek.
A négyfejű combizom az egyik legnagyobb izmunk, így annak regenerálódásához, pihentetésére több idő szükséges, mint más izomcsoportnál. Lábedzést általában egymást követő napokon nem végeztetünk kezdőkkel. Lehetséges, hogy a 2. napi 55 db. guggolás az eddigi mozgásszegény életmód mellett még menni fog, de harmadik napra már eléggé fáradtak lesznek a combizmok ahhoz, hogy a mozgást megfelelően, szabályosan végezzük, a túlerőltetés pedig sérülésveszélyt hordoz magában.

Ezért nagyon fontos pl. a bemelegítés és a nyújtás.

Bemelegítés 2-5 percben: szökdelések, rugózások, sasszék, helyben futás.

Nyújtás, levezetés 5-10 percben (inkább az utóbbi): Ne erőltesd, legyen kellemes és elviselhető. Semmi hirtelen mozdulat. Csak annyira fájhat, amennyit még el tudsz viselni.
Támaszkodj meg falnál, széktámlán egyik kézzel, másik kezeddel pedig fogd meg a bokádat és húzd fel a popsid felé. Fontos, hogy eközben nem homorít a törzs, hanem egyenes. A medence és a csípő is az. Két comb egymás mellett, nem leng ki a felhúzott térd sem előre, sem hátra, tartsd szorosan a másik mellett. A nyújtani kívánt comb is merőleges legyen a talajra.. Ezt a pozíciót tartsd ki 30 mp-ig, majd ismételd meg a másik lábbal is, aztán még 4-szer 5-ször válts lábat.

Mozgalmas szép napokat kívánok!Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: