Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Lisztek, magok, porok

Zabkorpa

A zabkorpa az egészséges táplálkozás kitűnő kiegészítője, fogyaszd minden nap!

ebben a kiszerelésben:
egységár
250 gr
290 Ft/db
db
500 gr
490 Ft/db
db
A korpa különösen gazdag étkezési rostokban, esszenciális (omega-) zsírsavakban, jelentős mennyiségű keményítőt, fehérjét, vitaminokat és fontos ásványi anyagokat is tartalmaz. Korpával gyakran gazdagítják a kenyérféléket. Savanyítható változatából a magyar cibere készül.

Korpát többféle gabonából előállítanak, azonban a zabkorpa a legismertebb. Élelmi rostban olyannyira gazdag, hogy alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Segítségével csökkenthető a koleszterinszint, hatásosan szállhatunk szembe a magas koleszterin ellen, így az nem rakódik le az erekben és nem okoz érszűkületet.

A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, és a vér koleszterinszintjét is a jól oldódó rostok képesek csökkenteni. A szív és érrendszeri problémák fő oka az érszűkület és a magas vérnyomás, így akit érint, érdemes az állati zsíradékok csökkentése mellett, beiktatni az étrendbe a zabkorpát.

Fogyókúrázók figyelmébe is ajánljuk, mivel gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását. A zabkorpa egyik legcsodálatosabb tulajdonságát szintén az emésztőrendszerben fejti ki. Amellett, hogy védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, segít a bélrenyheség felszámolásában.

A fogyókúra és a rostok:

--- a rostok akadályozzák a fölösleges energiafelvételt,
--- étkezés előtt fogyasztva csökkentik az éhség érzetet,
--- csökkentik a vékonybél felszívó felületét, ezáltal kevesebb energia hasznosul,
--- laktató hatásuk miatt kevesebbet eszünk az energiában gazdag ételekből.

A rostokban gazdag táplálkozás további előnyei:

--- Csökken a vérzsírok szintje, mert a zsírsavak ürítése fokozódik.
--- Azoknak a népeknek, amelyek sok rostot fogyasztanak, alacsonyabb a szérumkoleszterin szintjük.
--- Csökken a szívbetegségek kialakulásának kockázata.
--- Rágást igénylő ételek fogyasztása esetén csökken a fogszuvasodás veszélye.
--- Csökken az epekőképződés kockázata.


Napjaink egyik népbetegsége a székrekedés, amely a civilizált társadalom alacsony rosttartalmú étrendjének következménye. A zabkorpával bevitt növényi rostok segítenek abban, hogy megszűnjenek a bélpanaszok, elmúljon a székrekedés. Ezzel nagyrészt megelőzhetőek a vastagbél betegségei is.

Fokozottabb rostfogyasztásnál csökken az inzulin igény, a hirtelen vércukor emelkedés és vércukorszint ingadozás, így a diabetes-szel küzdőknek is ajánljuk a zabkorpa fogyasztást. Fontos szabálya az étrendünket kiegészítő korpák alkalmazásának, hogy hatásukat akkor tudják kifejteni, ha elegendő, nagy mennyiségű víz áll rendelkezésükre a szervezetben. Amikor korpát is eszünk, gondoskodjunk a fokozott vízbevitelről!

Rendszeres fogyasztása javasolt gyerekek, valamint diétázók, candida- és cukorbetegek számára.
Ajánlott napi adag 1-2 evőkanál/nap


Átlagos tápérték 100 gr termékben:

Energia: 1634 KJ, 386 kcal
Fehérje: 16,1 gr
Szénhidrát: 68,5 gr
Zsír: 5,3 gr

Kiszerelés: 250 gr, 500 gr



Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Reform triplán zabos muffin

Formálódni szeretnél? Első lépés: REformáld meg a konyhádat!

Ötletek a zabpehely, - liszt, - korpa felhasználásához

A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést, a csontok, valamint az erek általános állapotát

Gyümölcsös, mákos zabkása zabkorpából

Gyermekkorunk nagy kedvence volt a tejbegríz, a XXI. századi egészséges grízhelyettesítő pedig a zabkorpa!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2017-04-23, 12:53 Alexa0225:

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a zabkorpát lehet-e használni húsok, zöldségek panírozására a hagyományos panírmorzsa helyett?

Köszönöm!

Alexandra