Most ezt látod:
Vegyszermentes háztartás / Öko háztartás

Water Filter RO 102-A víztisztító

Tiszta ivóvíz otthon... a fordított ozmózis technológiájával

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 db
75270 Ft/db
db

NEM IS TUDSZ RÓLA... DE A LEGFŐBB TÁPLÁLÉKUNK A TISZTA VÍZ!!!

Miért szükséges TISZTA vizet innunk? 
Egy felnőtt ember 65-70 %-a, egy újszülöttnek 80 %-a és egy megtermékenyített petesejt 96 %-a víz.

A víztartalom szervenként is változik. A szem üvegteste például 99 % vizet tartalmaz, az agynak 78 %-a, a szívnek 77 %-a, míg a májnak 84 %-a víz. 
A tiszta víz testünk létfontosságú alkotórésze. Oldószer és vivőanyag, hiszen segíti a tápanyagok felszívódását, feloldja és eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges égéstermékeket.

Elengedhetetlen a szervezet zavartalan működéséhez, a biokémiai folyamatokhoz és a hőszabályozáshoz. 

Étel nélkül több hétig, de víz nélkül legfeljebb 3-4 napig bírjuk ki.
Testünk optimális működéséhez naponta testsúly 10 kg-onként legalább 450 ml tiszta víz szükséges, de a nyári nagy melegben és intenzív sportolásnál akár több is lehet. Most már Te is tudod, hogy miért a FŐ TÁPLÁLÉKUNK A VÍZ... és épp ezért nagyon fontos, hogy az tiszta legyen! 

Ebben a kisfilmben megnézheted, hogy milyen fantasztikus víztisztító berendezésről is van szó:

Miért szükséges, hogy MINDEN HÁZTARTÁSBAN legyen egy ilyen kiváló víztisztító készülék? Íme:13 víztisztítóval kapcsolatos kérdés és válasz

1. Mi a fordított ozmózis? (RO) 
--------------------------------------
A fordított ozmózis, a természetben előforduló ozmotikus áramlás megfordítása. Ha vizet akarunk tisztítani, az ozmózissal ellentétes irányú folyamatra van szükségünk. Azt szeretnénk, ha a szennyezett vízből a tiszta oldószer - víz - kiáramoljon egy, csak a tiszta oldószert - vizet - tartalmazó helyre. Ha zárt rendszerben nyomást gyakorolunk az oldatra, akkor az oldószer, vagyis a tiszta víz átlép a hártyán a hígabb oldat felé, míg a nagyobb koncentrációjú, "szennyezett" technikai folyadékként eltávozik. Ha a két térrészt féligáteresztő hártyával elválasztjuk azért, hogy a kívánt irányú folyamat lejátszódjék, külső, mesterséges nyomást kell létrehoznunk. Ez megfelelő víznyomás esetén lehet akár a vezetékes víz nyomása is!

2. Mi az RO ( Reverse Osmosis ) membrán és hogyan működik?
---------------------------------------------
Az ozmózis membrán számos vékony filmrétegből áll, amik össze vannak építve és spirál alakban összecsavarva egy műanyag cső körül. A membrán anyaga féligáteresztő hártya, amely a vízmolekulákat átengedi, míg minden más egyéb anyag kívül marad rajta. A bemenő víz keresztüláramlik a membrán felszínén, a molekulák behatolnak a membrán felszínébe, és a spirálban körbefolynak, majd a cső közepén összegyűlnek. A hátramaradt szennyeződéseket összegyűjti, és a membrán felszínéről eltávolítva a lefolyóba mossa.

3. Miben különböznek a fordított ozmózis elvén működő víztisztítók a többi vízszűrő berendezésektől?
----------------------------------------------
A közönséges vízszűrők csak valamilyen "lukacsos" anyagot használnak, hogy bizonyos méretű szennyeződéseket megkössenek a felszínükön. A fordított ozmózis technológia egy féligáteresztő membránt használ, ami nem csak a kis szemcséket távolítja el, hanem az oldott szennyező anyagok nagyon magas százalékát is a csapvízből, melyeket öntisztító felépítéséből adódóan kiürít magából a szennyvízbe.

4. Milyen hatékonyak a különféle víztisztító eljárások?
-----------------------------------------------
A különféle víztisztító eljárások általában csak szűrik, míg a fordított ozmózis technológia tisztítja a vizet. A szűrők a kimutatható kb. 800 paraméternek csak bizonyos százalékát képesek a vízből kiszűrni. A legfejlettebbnek mondott és egyben legdrágább készülék is "csak" 140-150 fajta szennyeződést tud a vízből kiszűrni. Ezek a szűrők raktározzák magukban a szennyeződéseket (így a toxikus szerves anyagokat is), és egy bizonyos mennyiség után telítődnek, ezáltal romlik a hatásfokuk. A nem megfelelő időben elvégzett szűrőcsere miatt vissza is mosódhatnak ezek a szennyeződések a szűrt vízbe.

5. Miért a leghatékonyabb az RO víztisztítás?
------------------------------------------------
A fordított ozmózis elvén működő készülékek tisztítják a vizet, a többi eljárás csak szűri. Az RO technológia átlagosan 99%-os hatásfokkal távolítja el a szennyező anyagokat, de sok esetben 99 ,9 %-os a hatékonysága. Ezáltal a kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat, gyógyszermaradványokat, hormonokat és radioaktív szennyeződéseket. Saját ellenőrzést szerzünk a vízminőség felett, így állandóan kellemes ízű, kristálytiszta ivóvíz biztosítható a vízvezetékrendszer meghibásodása vagy véletlen vízszennyezés esetén is.

6. Biztonságos-e csapvizet inni?
-----------------------------------------
A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezelik és mérik a vizet. A víz készleteink azonban mára sajnos több, mint 800 beazonosítható szennyeződést tartalmaznak. A magyar szabvány a víz minőségére 64 paraméter vizsgálatát írja elő, melyből mindössze 11-et mérnek rendszeresen. Így a fennmaradó többi, közel 800 fajta szennyező anyag akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe.

7. Káros-e a klór az emberi egészségre?
--------------------------------------------------
A klór sárgászöld színű, szúrósszagú, fojtó és maró hatású, igen mérgező veszélyes anyag! Könnyen cseppfolyósítható, vízben gyengén oldódik, erélyes oxidáló szer. A klórt fertőtlenítésre, szerves klórvegyületek szintézisére, kloridok előállítására használják. Belélegezve asztmatikus, allergiás megbetegedést, vagy a szembe kerülve súlyos marásos sérülést okoz. A szervezettel érintkezve sósavvá alakul. A vízmű szerint a vezetékes vízben található klór koncentrációja nem káros az emberi szervezet számára. Ugyanakkor, a zuhanyozás alatt belélegezzük a vízből felszabaduló gázt, illetve a bőrön keresztül is jelentős a felszívódás.

8. Megoldható-e az ivóvíz tisztítása forralással?
-------------------------------------------------------
A forralással elpusztulnak a vízben levő baktériumok, és eltávoznak a könnyen illó anyagok. Ez bizonyos mértékig fertőtleníti a vizet, de pl. a nehézfémek, gyógyszermaradványok, hormonok, vegyszerek, toxikus anyagok stb. nem távoznak el általa, és az alapvető összetétele sem változik. Sőt! A vízgőz távoztával egy még töményebb koncentrátumot kapunk, ezért a forralás nem helyettesítheti a víztisztítást.

9. Hogyan lehet érzékelni a tisztított víz és a csapvíz közötti különbséget?
---------------------------------------------------------
Meg kell kóstolni! Már az első pillanatban érzékelhetően kellemesebb ízűnek érezzük a tisztított vizet, de ha megfelelően letisztult az íz érzékelésünk, nagyon markáns különbség van a csapvíz és a tisztított víz között. A tisztított víz lágyabb, selymesebb, kellemesebb ízű és hiányzik belőle a klórszag. A tisztított vízből készített jégkocka tovább tart és az általa hűtött ital kellemesebb ízű. TDS mérő műszerrel is ellenőrizhető a bejövő víz és a tisztított víz minőségi különbsége.

10. Mikor és hol kezdték hasznosítani a fordított ozmózis technológiát?
-----------------------------------------------------------
A fordított ozmózis technológiát legelőször a haditengerészetnél kezdték alkalmazni a sós tengervízből tiszta ivóvíz előállítására . A 60-as években a hidegháború idején tovább fejlesztették az eljárást a vegyi, biológiai és radioaktív hadviselés esetén keletkező szennyeződések kiszűrésére. Az eltelt több mint 40 évben a gyártástechnológia fejlődésével olcsóbb lett az ára, ami lehetővé tette ennek az eredetileg haditechnikai célú eszköznek a lakossági felhasználását is.

11. Az RO eltávolítja-e a baktériumokat és a vírusokat?
----------------------------------------------------
Igen eltávolítja! Az ozmózis membrán olyan kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyen keresztül gyakorlatilag csak a vízmolekulák tudnak átjutni és minden egyéb "anyag" kívül marad. A membrán nyílásainál a vírusok 200 - szor, a baktériumok pedig 2000 - szer nagyobbak!

12. Biztonságos az alacsony ásványi anyag tartalmú RO víz fogyasztása?
------------------------------------------------------
Igen biztonságos! A hegyi forrás és gleccser vizeknek is alacsony az ásványi anyag tartalma. A patikákban lehet olyan bébi vizet kapni, amit RO technológiával állítanak elő. Az Egyesült Államokban az egyik piacvezető üdítőital gyártó palackozva forgalmaz RO vizet. Az USA-ban több millió ember él hosszú idő óta olyan nagyvárosokban, ahol alacsony ásványi anyag tartalmú ivóvizet fogyasztanak. Ne az ivóvízből akarjuk pótolni az ásványokat, mert azok szervetlen ásványok, szervezetünk számára ismeretlenek!

13. Mi történik a vízből kiszűrt szennyeződésekkel?
----------------------------------------------------------
A szennyvíz elvezető csatornarendszerbe kerülnek. A többi szűrőtípussal ellentétben ahol a kiszűrt szennyeződések folyamatosan felhalmozódnak a szűrő felszínén, az RO berendezés öntisztító. A membrán szétválaszt, tehát szeparál. Szétválasztja a beérkező vizet tiszta vízre és oldott anyagokra. A tiszta vizet a puffer tartályba továbbítja, míg az oldott anyagokat egy bizonyos mennyiségű ún. technikai vízzel a szennyvízcsatornába juttatja. A hagyományos szűrők a felhalmozódott szennyeződéseket a szűrő felületén tárolva egyre kisebb hatásfokkal képesek működni. Sőt, az elhanyagolt, nem megfelelő időben cserélt szűrők esetében pl. a felhalmozódott baktériumok toxikus anyagokat termelhetnek, amelyek a szűrőn átjutva még veszélyesebb ivóvizet eredményeznek.

A legszebb ajándék az egészség!
Igyál tisztított vizet, egészséges és JÓL FIZET! :-) (hosszútávú befektetés) 

Ajánljuk olyan családok számára, ahol a háztartásban megfelelő a víznyomás. (Minimun 3 bár)
A berendezést mindenki maga szereli illetve szerelteti be ahogyan a mosogatógépet vagy mosógépet is. Célszerű a konyhában a mosogató alá tenni, minden kis szekrényben elfér. 

A víztisztítóhoz szükséges szűrőket itt tudod beszerezni: VÍZSZŰRŐK
A berendezéshez a gyártó 1 év garanciát biztosít, az esetleges meghibásodások esetén a kisebb alkatrészek beszerzésében is segítünk.
A mi készülékünk már lassan 2 éves, de még semmi baja sem volt. 

INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS!


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Levendula szörp - koktél

Egy hosszú nap után vagy egy forró estén a legjobb hűsítő a levendula szörpből készült koktél!

Vízkísérlet

Mi van a csapvízben, győzödj meg róla magad!

TUDATOS VÁSÁRLÁS! Víztisztítóhoz ingyen kávéautomata?

...avagy hogyan vásárolhatsz 1 éven belül egy 100.ezer Ft-os kávéautomatát egy 75 ezer Ft-os víztisztító segítségével?

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: