Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Gyógyteák, teafüvek

Tüdőfűlevél

Pompás tölcsér alakú virágai kezdetben pirosak, majd kék színűre változnak, levelei légzőszervi megbetegedések esetén nyújthat segítséget

ebben a kiszerelésben:
egységár
30 gr
390 Ft/db
db
Tüdőfűlevél - Pulmonaria officinalis - gyógyászati célokra a növény ép, egészséges tőleveleit alkalmazhatók

A Tüdőfű, orvosi felhasználása:
Nyálkatartalma folytán a drog irritációcsökkentő hatású, és hagyományosan légúti megbetegedések kezelésére alkalmazzák. A népi gyógyászat bélnyálkahártya-gyulladás esetén is latba veti, allantoin tartalma folytán külsőleg kisebb sérüléseket gyógyít vele. Korábban úgy gondolták, hogy a benne levő kovasav kedvezően hat a tüdőbetegségekre, különösen a tuberkulózisra. Alkalmazása inkább az összehasonlító mágia elvén alapult – a levél hasonlít a tüdőszövetre -, mai gondolkodásunk szerint ennek nincsen jelentősége. A homeopátia hörghurut kezelésére használja.

Tea: Kiválóan alkalmas légzőszervi megbetegedések esetén.

Nyálkatartalma révén bizonyítottan segít légzőszervi megbetegedések ellen. A népi gyógyászat bélnyálkahártya-gyulladás esetén is alkalmazza.

Jó tudni a Tüdőfűről!
Mellékhatásai nem ismeretesek. A fertőző tüdőbetegségek (TBC) elleni gyógyászati felhasználása tudományosan megalapozatlan, hiszen ott a bakteriális kórokozók elpusztítása nélkül nem lehet oki kezelést végezni, és gyógyulást elérni. Az enyhe lefolyású, meghűléses eredetű légúti bajok enyhítésére viszont alkalmas.

Teáink a FITODRY Gyógy- és Fűszernövény Feldolgozó Kft. termékei.


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: