Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Lisztek, magok, porok

Tökmagliszt

A tökmaglisztet akkor is használhatod, ha allergiás vagy a diófélékre!

ebben a kiszerelésben:
egységár
250 gr BIO
490 Ft/db
db
300 gr paleolit
550 Ft/db
db
E termék elsősorban a paleolit táplálkozás része, de használhatod akkor is, ha kerülöd az allergéneket. Alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.

A héjmentes tökmagbelet hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan felhasználható.
Sok fehérje van benne, melynek köszönhetően ajánlott a fogyasztása vegetáriánusok számára is.
Alacsony zsír és szénhidráttartalma miatt a fogyókúrázok is bátran használhatják.
Fontos kiemelni, hogy a tökmagliszt jelentős magnézium és vas forrásunk.
Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni az érfalbetegségeket, jótékony hatással bír a szív és érrendszeri betegségekre és az agyi működésre.

A tökmagliszt sokrétűen felhasználható, kenyerek és péksütemények sütésére egyaránt alkalmas. Készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is.
Tipp: Ha péksüteményeket készítesz belőle, a receptben szereplő tojásmennyiséghez adj még egy tojást, különben gluténmentessége miatt erősen morzsálódik, ha csak tökmaglisztet használsz.
Jó hír! A pisztácia is kiváltható vele mandulaaroma hozzáadásával.
A tökmaglisztet sűrítésre is használhatod, mert sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni.

Terhes nők és kisgyermekek, serdülők számára is ajánlott a tökmagliszt fogyasztása, mivel fontos vasforrás.

A normál tökmagőrleménytől a következőkben tér el:

» omega-6-ban és zsírban szegény
» liszt finomságú
» közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma

Átlagos tápérték (100g termékben):

Fehérje: 54g
Szénhidrát: 15g
Rost: 6g
Zsír: 12g, ebből telített: 2,4g, omega-6: 5,5g
Nátrium: 30mg
Energia: 384kcal/1574kJ

Kiszerelés: 250g, 300g


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: