Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Lisztek, magok, porok

Szezámmagliszt

Tudtad, hogy a szezámmag hétszer annyi kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej?

ebben a kiszerelésben:
egységár
250 gr BIO
650 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.
300 gr paleolit
690 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.
A szezámmagliszt a hidegen préselt szezámmag őrleménye. Fehérjeértéke a többi olajos maghoz képest is kiemelkedő, élelmi rost tartalma˛ a bélrendszer és keringés védelmét, valamint a vércukorszint egyensúlyban tartását is támogatja.

A szezámmagliszt fogyasztásának előnyös élettani hatásai:

Magas kalcium tartalmon kívül számos más ásványi anyagot és nyomelemeket is tartalmaz nagy mennyiségben: vasat, magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet, foszfort, cinket, szelént -, ami miatt a szezámmag koncentrált ásványi anyag forrásnak számít. Könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet és gyorsítja a zsírégetést.

A szezámmagliszt segíti az időskori vagy a változókori csontritkulás megelőzését, ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, várandós anyukáknak a megnövekedett kalciumigény fedezésére.

Nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem, számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés, szaglás zavar, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás.

Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlott, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz. Cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdők is bátran fogyaszthatják.

Néhány jó tanács, mire ügyelj a szezámliszt felhasználásakor

Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is.

Ha sütéshez használod, keverd más, gluténmentes liszttel! Ha teljesen gluténmentesen sütsz, adj a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüld a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását!

A szezámliszt hozzáadásával megnövelheted a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkented viszont a kalória- és szénhidráttartalmát, és finom ízt adsz az így elkészített ételnek.Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetsz belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, zöldségek és húsok panírozására is.

Alkalmazhatod levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve, a beltartalmi érték (kalcium- és vastartalom) fokozása érdekében.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Zsír: 20,6 g
ebből telített zsírsav: 3 g
Szénhidrát: 5,4 g
Fehérje: 17,7 g
Nátrium: 4,2 mg
Rost:14,7 g
Energia: 1273 kJ
Kalória 307 kcal

Kiszerelés: 250 g, 300g


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Reform sajtos és mákos ropi

Mindenki szeret egy jó beszélgetés közben ropogtatni valami finomat. Ha már nasi, legyen egy kis reform ropi!

Fűszeres csirkemáj vajas pitetésztában

Nálunk nem túl gyakori a csirkemájas étel, viszont ha mégis ez a kívánság, akkor szeretem a legfinomabban elkészíteni! Íme egy finom fűszeres recept csirkemájra!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: