Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Gyógyteák, teafüvek

Szenna levél

A szennalevél és a szennatermés a legismertebb hashajtószerek közé tartozik

ebben a kiszerelésben:
egységár
50 gr
320 Ft/db
db
Szenna levél - Cassia Angustifolia

A szennából készült forrázat alkalmas az egész emésztőcsatorna átmosására. A gyomorfalra felrakódott masszív hurutot is képes megmozdítani és ürítésre bírni. A tápcsatornát tisztító hatását főleg a belek a bélperisztaltika intenzitásának és a bélnyálkahártya nedvességének fokozásával éri el. Ennek az eredménye akár drasztikusan gyors székletürítésként, „hasmenésként” jelentkezik. Legáldásosabb hatását az emberre a vékonybélen keresztül fejti ki. Nem szabad figyelmen kívül hagyni szárító hatását sem és a szelesség ellensúlyozására
édeskömény, ánizs, gyömbér szárazabb, frusztráltabb esetben édesgyökér alkalmas.

A vastagbélbe kerülő, nagy nedvességtartalommal bíró béltartalom egyrészt hígítja a már ott lévő székletet és a bélfalra tapadt lerakódásokat, másrészt a már említett mechanizmussal fokozza a bélperisztaltikát. A hashajtáshoz szükséges a nagymennyiségű folyadék bevitele is, egyrészt a béltartalom hígításához, másrészt a kiszáradás elkerülésére a folyadék pótlásához. Ennek okán a szennából készült forrázat igen hatékony a székrekedés megszüntetésére.

Nyálkahártya frusztráló, mozgásfokozó hatása azonban túlzásban a gyomor émelygéséhez, a belek görcsös összehúzódásához, görcséhez vezethet. A nyálkahártya kiszárítása, irritálása a gyulladások, a gyomor és a belek sebei, fekélyei esetén például kimondottan ártó hatású. Ezért hosszantartó rendszeres fogyasztása, vagy tömény forrázat nagymennyiségű fogyasztása nem javallt. Hosszútávon ( pár hónap ) bélrenyheséget eredményezhet használata.

A tüdő eltávolítandó hurutjaira nézve a szenna jótékony, ezért hurutos, nedves asztma esetén alkalmanként, vagy kúraszerüen, főleg keverékek alkotórészeként kiváló.

A lépben lerakódott feldolgozatlan anyagok (zsírok, sejttörmelék) kipucolására alkalmas, ezt a hatását ezerjófűvel és nedvesítő hatású gyökerekkel fokozhatjuk.

A tudomány a levelet és a termést egyaránt ajánlja, amikor lágy székletürítés ajánlott
- végbélrepedésnél,
- végbélben végzett műtétek után,
- röntgenvizsgálat előtt a belek ürítésére,tisztítására,
- Hasüregben végzett műtétek előtt és után

A szennalevél tea elkészítése és alkalmazása:
1 teáskanálnyi drogból 1,5 dl vízzel forrázatot készítünk. Az így elkészített teát naponta kétszer, reggel és este 1-1 csészével fogyasszuk. Az alkalmazás időtartama legfeljebb 4 hét.

Teáink a FITODRY Gyógy- és Fűszernövény Feldolgozó Kft. termékei.


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: