Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Étrendkiegészítők

Spirulina italpor

Spirulina mikroalga, a tenger ajándéka

ebben a kiszerelésben:
egységár
100 gr
1690 Ft/db
db
Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek: a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.

Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.

A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be. Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofillt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.

A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik.
10 g spirulina porban annyi vas van, melyet 450 g sóska vagy 320 g (sertés, csirke)máj tartalmaz. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelőzésére.

Fogyasztási javaslat:

Napi 3gr, melyet célszerű étkezés közben elfogyasztani. Legalkalmasabb erre egy gyümölcs- vagy zöldségturmix.
A napi 4 grammot komoly egészségügyi probléma esetén érdemes túllépni.
Egy áttétes rákbetegség esetén idővel, fokozatosan akár 20-30 g-is célszerű lehet fölemelni a napi adagot!
- algapatika.hu. Dr. Kerekes László tanácsa alapján.

FONTOS:
Rengeteg tiszta vizet fogyassz mellette! Napi 3-4 liter is ajánlott, de kívánni is fogod. De ne keverd össze, sokan nem észlelik éhségként kezelik a szomjúságot, ezért ha éhes vagy, előbb igyál egy pohár vizet!

Fogyasztható-e gyógyszerek mellett?

Igen, bár táplálék-kiegészítőként van bejegyezve, ez valójában egy teljes értékű táplálék, és nincs mellékhatása. Előfordulhat azonban, hogy a mikroalgák hamar megkezdik áldásos tevékenységüket (elkezdik optimalizálni a vér cukorszintjét, a vérnyomást, stb.), ezért figyeld magad, és ha gyógyszereket szedsz, a legjobb, ha konzultálsz a kezelőorvosoddal, illetve méred az eredményeket (vérnyomást, vércukor szintet, stb.)

Kiszerelés: 100 gr

Figyelem!
A képen 250 gr-os kiszerelés látható, webáruházunk egyelőre a 100 gr-os kiszerelést értékesíti!Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2014-10-27, 09:47 Anikó:

Kedves Éva!

A chlorella és spirulina mikroalgák alkalmazásával kapcsolatban csak pozitív hatásokról van tudomásunk, az algák fogyasztásának káros mellékhatása nincs. Főként, hogy az algák nem gyógyszerek, hanem élelmiszernek minősülnek. Ajánljuk a helytelen táplálkozásból adódó betegségek megelőzésére, mert a helytelen táplálkozást - feldolgozott élelmiszerek - hivatottak kiegészíteni, mint étrendkiegésztők.

Üdvözlettel:
BioWell - Anikó

2014-10-27, 07:34 Éva:

Üdvözlöm !

Érdeklődni szeretnék, hogy pajzsmirigy alulműködés esetén is lehet fogyasztani a spirulina italport?

Köszönettel:

Komondi Éva