Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Lisztek, magok, porok

Pektin - zselésítő

Természetes növényi zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez.

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 db
990 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.
A pektin használatával kevesebb édesítővel és rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.

Felhasználása:

A pektint össze kell keverni az édesítővel, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.

60 gr pektin 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt az alapanyaghoz!
Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

Összetevők: citruspektin
Származási hely: Dánia
Kiszerelés: 60 gr


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Sütőtök mandulatejjel és fahéjjal

Egyszerű de nagyszerű... egészséges és most igazán tök jó ötlet!

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Dzsem paradicsomból??? Hallottál már ilyet? Woooow, kész van és nagyon finom!

Otellólekvár

Gondoltam egyet... otellólekvár lett belőle!

Karácsonyi almás-mézes sütőtöklekvár

Igazi karácsonyi inyencség, hiszen minden összetevője a karácsony hangulatát idézi!

Chia puding

Mi is az a chia mag? És hogyan lesz egy magból puding? Ha nem tudod a választ, akkor feltétlenül olvass tovább...

Egészséges gumicukor - házilag

A gyerekek szeretik a gumicukrot, sőt a felnőttek is szeretik... de miből van és hogyan készíthetsz Te is otthon adalékmentes gumicukrot?

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: