Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Himalaya só, egyéb sótermékek

Parajdi só

A legtöbb ember számára a só elsősorban ételízesítő, valójában ettől sokkal, de sokkal több.

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 kg
590 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.

Mit tartunk igazi, valóban értékes sónak?

Nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót, hanem a természetben, eredeti állapotban előforduló sókat, melyek különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagokat tartalmaznak.

Milyen hatással van a só fogyasztása a szervezetünkre?

- A vesének szüksége van sóra a túltengésben lévő savak leépítéséhez és azoknak vizelettel történő kiválasztásához. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik.
- Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat.
- A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak.
- A só nélkülözhetetlen az izomzat és az erőnlét fenntartásához. (A parajdi fürdősó megakadályozza az izomgörcsöket, ezért sportolóknak is ajánlott a rendszeres használata,)
- A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában.
- Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.
- A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
- Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
- A só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől.
- ... és nem utolsó sorban, a só fontos a libidó megőrzésében.

A só nem más, mint folyékony napenergia, mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani. Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az Ősóceánt, ez az energia van a sókristály rácsaiban tárolva. Víz hozzáadásakor ezt az energiát felszabadítjuk, a sóban lévő elemek ionizálódnak, így kialakul egy „energia tenger”, ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.

A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, minden ásványi anyagot ( 84 félét) és nyomelemet tartalmaz.
Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól.
A parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Mindezért a só maga nem fehér, hanem kissé szürkés színű.Tapasztalhatjuk a fürdősó használata után, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is.

Kiszerelés: 1 kg


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2015-11-22, 07:17 andreaba74:

Szia Anikó! Jól értelmezem, hogy a Parajdi só étkezésre és pl. fűrdósónak is felhasználható? Andrea

KOMMENT: 2015-11-22, 09:41 Anikó mondja:

Kedves Andrea!

Igen, jól értelmezed, hiszen ez a só kissé szürkés színű, mert nincs kivonva belőle a természetes iszap, így véleményem szerint fürdősónak is alkalmas. Az iszap és a természetes só is jót tesz a bőrnek.
Persze figyelni kell az arányokra és jobb először egy fincsi lábfürdővel próbát tenni :-)

Segítő szándékkal
BioWell - Anikó