Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Édesítők, mézek, lekvárok

Natúr csipkebogyó lekvár

Kizárólag csipkebogyóból, hagyományos eljárással (többször átpasszírozott), cukor és édesítőszer hozzáadása nélkül készült házi lekvár.

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 db
890 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.
A csipkebogyó lekvár vagy más néven hecsedli, túlérett csipkebogyóból készült lekvár. Készítését kifejezetten bio mániásoknak ajánlják, hiszen nagyon időigényes és nem túl egyszerű.

A már túlérett, dértől megcsípett termést kell begyűjteni. Más nemzetek a csipkebogyóból levest is főznek, vagy saláták ízesítésére használják. A csipkének már a szedése sem egy leányálom, feldolgozása viszont még további kellemetlenségeket tartogat. A bogyóban ugyanis sok apró szőrös, szúrós mag található (ez az ún. aszmagtermés), amit csak többszöri passzírozással lehet eltávolítani.

Maga a lekvár étvágygerjesztő hatású, semmihez sem hasonlítható zamatos, kissé pikáns íze sütemények, fánkok, pirítósok, reggeli kenyér és kalácsok különleges ízesítője lehet.

Kiválóan illik a vadból készült ételek ízvilágához is, önállóan vagy csipkebogyó mártásként.

Összetevők: csipkehús, pektin
Tartósítószer: kálium-szorbát
Biztonság : A kálium-szorbát veszélytelennek számít. Az anyagot az emberi zsíranyagcsere teljes mértékben lebontja.

Kiszerelés: 200g


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Házi gyümölcsjoghurt és túrókrém

A boltban vásárolsz nagyüzemi tejtermékeket? Tudtad, hogy egészséges gyümölcsös joghurtot vagy túrókrémet készíthetsz házi és natúr összetevőkből?

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: