Most ezt látod:
Vegyszermentes háztartás / Mosószóda

Mosószóda

Mérgelődtél már azon, hogy a kimosott ruháidból ki kell ráznod a beleszáradt mosóport? Mutatunk egy egyszerű és vegyszermentes módszert, hogyan változtathatsz ezen!

ebben a kiszerelésben:
egységár
1000 gr
490 Ft/db
db
2x1000 gr
850 Ft/db
db

A mosószóda a második helyet foglalja el a környezettudatos, vegyszermentes háztartás dobogóján!

Köztudott, hogy Magyarország legnagyobb részén kemény a víz, keménységét a benne oldott kalcium- és magnéziumsók mennyisége befolyásolja. A kemény víz vízkőlerakódást okoz a háztartási gépekben - kávéfőzőben, mosógépben, mosogatógépben - ezzel rontva azok működését, hatásfokát.

Veled is előfordult már, hogy a mosott - sötét színű - ruhákból ki kellett ráznod a beleszáradt mosószered?

A kemény víz a mosószerek hatását gyengíti oly módon, hogy a szennyeződés eltávolításával már nem tud megbirkózni. Mindemellett az intelligens mosópor olykor már fel sem oldódik a kemény vízben, ezért képes beleszáradni a ruhák szövetszálai közé, így okozva allergiát, allergiás bőrelváltozásokat.

Hogyan tudod megvédeni a mosógépedet, a ruháidat, az egészséged és a környezeted?

Némelyik mosóport ezzel a szlogennel reklámozzák: .... a szóda erejével.... Belegondoltál abba, hogy mit jelent ez? A mosópor titka, hogy van benne mosószóda is, a mosópor ereje pedig ebben rejlik. Ha a szóda erejével mos, akkor miért kell megvennünk hozzá az összes felületaktív anyagot is? Kizárólag a mosószóda használatával jobb mosóhatás érhető el, miközben lágyítjuk a kemény vizet, ezáltal óvjuk a mosógépünket a vízkövesedéstől, óvjuk a környezetünket, a ruháink épségét és nem utolsó sorban az egészségünket! Mosószóda segítségével a mosás, folteltávolítás feladatát egyszerre teheted pénztárca- és környezetbaráttá.
Mesés-mosás mosószódával!

Mi mindenre használhatod ezt az univerzális mosószert?

Áztatás: Az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás előtt egy éjszakára áztasd meleg, mosószódás vízbe. Színes ruhákhoz elegendő egy teáskanálnyi, fehér ruháknál, erős szennyezettség esetén három teáskanál a javasolt mennyiség. Ne alkalmazd gyapjú valamint valódi selyem ruhákon! Figyelj a textília színtartóságára!
Mosás: Mosógépben ugyanúgy használható a mosószóda mosásra, mint akármelyik mosópor! A mosógépbe töltés előtt kevés meleg vízben oldd fel a mosószódát, elkerülve azt, hogy esetleg a mosógépben nem egyenletesen oldódik.
Ha hiányolod az illatot, használd a saját mosószereddel együtt kb. fele-fele arányban. Már ezzel is sokat spórolsz és a mosás is hatékonyabb lesz!
Mosogatás: 5 liter forró vízben 1 evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a szennyeződést, zsiradékot. Az odaégett ételmaradék eltávolítására tegyél az edény aljára egy kevés mosószódát, rövid hatóidő után töröld át az edényt. Az üvegedényeket ecetes vízben kell kiöblíteni, különben foltos maradhat. Alumínium edényeket nem szabad mosószódával mosni! Ha érzékeny a bőrű vagy, használj gumikesztyűt, mert a szóda száríthatja a bőrt!
Általános tisztítás: Egy liter meleg vízben feloldott 1 evőkanál mosószóda a rendben tartja a tűzhelyeket, a legszennyezettebb csempét, padlót is tisztává varázsolja. A tisztító eszközeidet, rongyokat, szivacsokat, keféket meleg, mosószódás vízben áztathatod, tisztíthatod, egyszerre tisztítja és szagtalanítja őket.

FONTOS TUDNIVALÓK:

- A mosószóda lúgos, irritatív anyag, ha érzékeny bőrű vagy, mindig használj gumikesztyűt!
- Por alakú, kerüld el a belélegzést!
- Lenyelve káros az egészségre!
- Szembe kerülve bő vízzel azonnal ki kell mosni!
- Gyermekek elöl elzárva tartandó!
- Gyúlékony anyagokkal érintkezve tűzveszélyes, azoktól távol tartandó!
- Száraz, hűvös helyen tárold, így minőségét korlátlan ideig megőrzi.

TIPP: nézd meg a mosóparfümöket is itt-->> MOSÓPARFÜM


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

CALGON - kontra - ECET

Be kell hogy valljam, hogy roppant örültem a hírnek, miszerint a 120-150.-Ft-os ecet legyőzte a nagy CALGON-t!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2014-06-19, 14:38 mildy:

Szeretném kérdezni,hogy a mosószódát színes ruhákhoz is lehet használni,nem veszi ki a színt?

KOMMENT: 2014-06-20, 14:52 Anikó mondja:

Kedves mildy!

Nem, a mosószóda nem fakítja a színeket, mert csupán mosószóda és nem tartalmaz fehérítőt. Fehér ruhák mosása esetén ajánlott a szódához egy kevés szódabikarbónát is adni, ami biztosítja a fehérítést.
Biztosan Te is hallottad már a reklámban, hogy a szóda erejével reklámoznak mosóport. A bolti mosóporokban is a szóda tisztít, a többi csak vegyszer, adalék, színezék, felületaktív anyag stb. Sőt, én megnéztem 1-2 neves mosópor színes ruhákhoz készített változatának összetevőit is, és sajnos azokban is van fehérítő, így pont azok fakítják ki a színes ruhákat. Ekkor váltottam szódára, szódabikarbónára és aktív oxira.

Segítő szándékkal:
BioWell - Anikó