Most ezt látod:
Vegyszermentes háztartás / Mosódió, mosógél, mosogatószer

Mosódió AJÁNDÉK mosótasakkal

A természet mosószere a lenyűgözően hatékony mosódió... egyenesen Indiából

ebben a kiszerelésben:
egységár
500 gr+mosótasak
1790 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.
A mosódió vegyszermentes, 100 %-osan természetes, környezetbarát, biológiailag lebomló, komposztálható általános mosó- és tisztítószer.

Mi fán terem a mosódió?

Valóban fán terem! Indiában őshonos a mosódiófa (Sapindus mucorossi), melyet inkább szappanfának neveznek. Ennek a szubtrópusi fának a termése a mosódió.

Az utóbbi években, évtizedekben erősen megnövekedett a háztartásokban a veszélyes vegyi anyagok használatának aránya. Sajnos ma már ide tartozik a szappan, sampon, tusfürdő, folyékony szappanok stb. is. Egyre több a lelkes környezetvédő, aki pedig nem az, de mégis alternatív megoldást keres a hagyományos mosószerek kiváltására, az nyilvánvalóan valamilyen allergiában szenved. (ekcéma, pikkelysömör ...)

Hogyan működik?

A mosódió, teljesen úgy néz ki, mint egy rendes dió, csak kisebb. A héjában található a tisztítóanyag a saponin, mely vízzel való találkozásakor oldódik ki a dióhéjból. Rendkívüli előnye, hogy nem tartalmaz vegyszereket, illatanyagokat vagy színezőket. Biztonságosan használható kényes anyagokhoz ugyanúgy, mint normál mosáshoz. A ruhák puhák, tiszták és illatmentesek lesznek hatására, még öblítőt sem szükséges használni ha mosódióval mosunk.

Az allergiás megbetegedések nagy része bőrelváltozásban nyilvánul meg, melyet könnyen enyhíthetünk. Oda kell figyelni a megfelelő étkezésre is, de ezzel egyidejűleg a bőrrel érintkező anyagok minőségére is. Ugyanis a mosószerek maradványai megülnek a ruhák textilszálai között, ott pedig a bőrrel érintkezve, bőrön át felszívódva allergiát válthat ki. Ha ruháid mosódióval mosod, az allergiás bőrelváltozás javulhat, vagy akár meg is szűnhet.

Élvezd a mosódió előnyeit, mik ezek?

- 100%-ban természetes, biológiailag lebomló, komposztálható mosó-, és tisztítószer
- allergiamentes, különösen ajánlott érzékeny bőrűeknek, bőrbetegségben (ekcéma, pikkelysömör…) szenvedőknek és babaruhák mosására
- szagmentesítő
- nem fakítja a ruhák színét
- öblítő nélkül is puhák lesznek a ruháid
- bármilyen anyaghoz, bármilyen hőmérsékleten használhatod

A mosódiót rendkívül sokoldalúan felhasználhatod:

- készíthetsz belőle hajsampont,
- folyékony tisztítószert, melyet az egész lakásban használhatsz
- folyékony mosószert

A mosódió használatának további pénztárcakímélő előnyei:

250 gr mosódió 5 kg-os mosógépben 50-60 mosásra elegendő, ami heti 3 mosással számolva NEGYED ÉVRE elegendő adagnak felel meg. A csomag tartalmaz 250 gr mosódiót és 1 db AJÁNDÉK vászon mosótasakot.

250 gr mosódió = 5-7 kg hagyományos mosópor vagy 4-6 liter hagyományos folyékony mosószerrel

500 gr mosódió 5 kg-os mosógépben 100-120 mosásra elegendő, ami heti 3 mosással számolva FÉL ÉVRE elegendő adagnak felel meg. A csomag tartalmaz 500 gr mosódiót és 1 db AJÁNDÉK vászon mosótasakot.

500 gr mosódió = 10-12 kg hagyományos mosópor vagy 7-9 liter hagyományos folyékony mosószerrel

1 kg mosódió 5 kg-os mosógépben 200-240 mosásra elegendő, ami heti 3 mosással számolva EGY ÉVRE elegendő adagnak felel meg. A csomag tartalmaz 1 kg mosódiót és 1 db AJÁNDÉK vászon mosótasakot.

1 kg mosódió = 20-24 kg hagyományos mosópor vagy 15-18 liter hagyományos folyékony mosószerrel
A természet tisztító gyöngye

A mosódió használata:

- tegyél 4-8 mosódiót (kemény víz esetén akár 8 db-ot, lágy víz esetén elegendő 4 db) az AJÁNDÉK mosótasakba
- jól kösd össze a mosótasak száját, hogy biztosan ne nyíljon szét a mosás közben
- első használat előtt törd (kalapáld) meg a diókat, így a héjból könnyebben ki tud oldódni a szaponin
- majd a mosás előtt fél órával áztasd langyos vízben a tasakba zárt és kissé összetört diókat
- a beáztatott mosódiós tasakot az áztató vízzel együtt öntsd a mosógép dobjába a ruhák közé
- kemény víz esetén javasolt 1-1,5 evőkanál feloldott mosószódát is a mosószer adagolóba vagy a ruhák közé önteni
- fehér ruhák esetén tegyél a mosórekeszbe 1-1,5 evőkanál aktív oxigénes fehérítőt is a fehérség megőrzése, fokozása érdekében
- a mosódió illatmentes, szagtalanító hatású, de ha az illatos ruhákat szereted, akkor tegyél 10-20 csepp mosóparfümöt az öblítő rekeszbe

Mire kell ügyelni a mosódió használata esetén?

Először is arra, hogy a mosás végeztével minél hamarabb kiszedd a ruhákat és a mosódiós tasakot a gépből, különben előfordulhat, hogy dohos szagot fogsz érezni. Ilyenkor egy újabb öblítés a probléma megoldása.

Egy adag mosódió 3-4 alkalommal is használható, ezért ha többször mosol egymás után, nyugodtan használhatod újra a mosódiós zsákot. Arra viszont ügyelj, hogy ha a tasak elszíneződött, akkor a fehér ruhákhoz ne tedd hozzá, érdemes inkább több mosódiózsákot tartani.

Ha már nem használod a mosódiót, akkor vedd ki a tasakból és hagyd megszáradni. A következő mosás előtt azonban ismét célszerű egy pár percre beáztatni.

A mosódió alkalmazása mellett ajánljuk a mosószódát és az aktív oxigénes fehérítőt, használatuk együtt még hatékonyabb!
Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Hogyan és mire használhatod a mosódiót?

Ha még soha nem találkoztál a mosódióval, el sem tudod képzelni milyen természeti csodától fosztottad meg eddig magad! Olvass tovább!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: