Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Hidegen sajtolt olajok, zsírok

Manila Premium kókuszolaj

Ajánljuk húsok és zöldségek sütéséhez, pácok készítéséhez, saláták ízesítéséhez, bőrápolószerként, diétás kiegészítőnek és alapanyagként házi szappan főzéséhez

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 liter
1290 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.
Fülöp-szigetek a világ legnagyobb exportőre a minőségi kókuszolajoknak.
Termékünk, melyet mostantól a vásárlói igényeknek megfelelően magyar csomagolásban forgalmazunk, az egyik legnagyobb, legmodernebb manilai gyárból kerül ki, ezért kézenfekvő volt Fülöp-szigetek fővárosáról, Maniláról elnevezni.

A negyedévenkénti SGS minőségbiztosítási ellenőrzésnek és a modern gyártási folyamatnak hála a Premium megnevezés is helytálló mert a közel laboratóriumi tisztaság miatt a Manila Premium Kókuszolaj víztiszta, szagtalan és a kókuszolaj legelőnyösebb főzési tulajdonságaival rendelkezik ami a minőség otthon is tapasztalható bizonyítéka.

A kókuszolaj a jelen és a jövő sikerterméke, országszerte egyre többen próbálják ki és állnak át a használatára.
A Manila kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak.

Az olaj előállításához a kókuszdiót a gyártó családi farmokról és olyan ültetvényekről szerzi be ahol a helyi kisközösségek tagjai végzik a munkát, így adva nekik évről évre megélhetést és jövőt.
Bár termékünk nyersanyaga vidéki kisközösségek ültetvényeiről származik, mi is és gyártópartnerünk is elkötelezetten hisz abban, hogy a gyártási eljárás minden lépését a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően kell elvégezni. A Manila olaj a térség egyik legmodernebb gyárában készül és szigorú minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen esik át mielőtt az Európai felhasználók asztalaira kerül.

A legfontosabb, hogy a termék sem gombamérgeket (aflatoxin), sem pedig káros vegyületeteket (PAH) ne tartalmazzon, ezért az SGS a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezete rendszeresen ellenőrzi (www.sgs.hu) a terméket.

A gyártási technológia tisztán fizikai eljárás, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz ami végül a mi tányérunkon kötne ki.

A pálmafák aratása után az érett kókuszdiót mossák, darabolják majd az így kapott „koprát” gőzöléses technológiával megfőzik, tovább darálják míg egészen finom por lesz belőle. Ebből a darálványból préselik ki az olajat, amit a következő lépésben szűrnek, majd több mint 200 Celsius fok fölé hevítenek, így kipárolnak belőle minden maradék fizikai és kémiai szennyeződést.
Az így nyert olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű enyhén kókusz illatú folyadék. A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk.

A Délkelet-ázsiai országokban hosszú évtizedek óta ismerik a kókuszolajat és szeretik a növényi olajok között kiemelkedően előnyös egészségügyi hatásai miatt.

A Manila Premium kókuszolaj néhány előnyös, jótékony tulajdonsága:

- magas hőstabilitása miatt más olajokkal szemben csak rendkívül magas hőmérsékleten ég el, nincsen kellemetlen szaga sütés közben és ezért megóv minket az egészségtelen karcinogének bevitelétől,
- pozitív hatású telített zsírsav tartalma miatt csökkenti a koleszterin szintet,
- közvetlenül a májban dolgozza fel a szervezet, ezért azonnali keton energiaforrást biztosít az agynak és a sejteknek,
- fertőtlenítő hatása miatt magában fogyasztva segít a gombás fertőzések kezelésében,
- értékes lipideket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag vegyületeket tartalmaz, ami nagyszerű hidratáló és bőrápoló szerré teszi, a káros UV sugarak egy részét is kiszűri,
- tökéletes alapanyag házi szappan készítéséhez.


A kókuszolaj 25 Celsius fok alatt elveszíti folyékonyságát, sűrűbb állagot vesz fel, megdermed, de ennek a változásnak semmilyen hatása nincsen az olaj minőségére, könnyebben tárolható és adagolható lesz, hő hatására újra folyékonnyá válik.

A Manila kókuszolajat ajánljuk húsok és zöldségek sütéséhez, pácok készítéséhez, saláták ízesítéséhez, bőrápolószerként, diétás kiegészítőnek és alapanyagként házi szappan főzéséhez.

A Manila Premium kókuszolaj a Fülöp-szigeteki kókuszpálma kistermelőtől a magyar konyhákig az ellenőrzött minőség márkája.
Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: