Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Himalaya só, egyéb sótermékek

Konyhasó - tiszta NaCl

Tiszta só, azaz 99,96% tisztaságú Nátrium-klorid, a legtisztább só

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 kg
650 Ft/db
db
Elfogyott, nem rendelhető.

A só vegyjele NaCl, ahogy az iskolában is tanultuk...

Mindannyiunk számára fontos, hogy étkezéseink során tiszta (NaCl) konyhasót együnk. A mai adalékanyag-mániás világunkban már a só sem a régi! A kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez nagyon veszélyes lehet.

Miért érdemes tiszta sót fogyasztanod?

- a tiszta só a tiszta gondolkodás alapja
- a szennyező anyagoktól teljesen mentes
- nem tartalmaz kálium-kloridot
- gyógyszerkönyvi tisztaságú
- segít az elhalt laphámsejteket eltávolítani az erek faláról
- segíti a jó erőnlét fenntartását
- jótékony hatással van a sportolók igénybe vett szervezetére - emlékszel, hogy régen a lovakkal is sót etettek, hogy bírják húzni az igát, ma pedig a téli időszakban tesznek ki az állatoknak az erdőben sót, hogy könnyebben átvészeljék a telet
- a nyelvre helyezve megállítja a száraz köhögést
- segíti az emésztést, a tápanyagok felszívódását

A nátrium folyamatos, napi szintű pótlására szükség van, mivel sejtszinten nagyon fontos a kálium-nátrium ion egyensúly és annak fenntartása. Ne tartalmazzon az étkezési sód káliumot, mert bőven található kálium a zöldségekben, gyümölcsökben, húsokban, tejtermékekben. Természetesen ezek is mind az egészséges étrend részei, így feltételezzük, hogy elegendő kálium jut a szervezetedbe általuk és semmi szükség a só káliummal való "szennyezésére".
Vérünkben 30/1 az élettanilag optimális nátrium/kálium arány, csak úgy, mint a Ringer fiziológiás sóoldatban (infúzió), és az élő tengerek vizében.

Mi mindent tartalmazhatnak a bolti sók?

- káliumot
- cukrot
- adalékokat:
- csomósodást-gátló szereket
- fehérítő maradványokat,
- sárgavérlúgsót (kálium-ferrocianid)

Milyen mennyiségű tiszta (kálisótól mentes) konyhasó fogyasztása ajánlott naponta?

Tiszta sóból testsúlytömegtől, a napi hőmérséklettől, vizeletürítéstől, izzadástól, sportolástól, fizikai tevékenységtől, stb. függően nagyon eltérő mennyiséget kell fogyasztani, és függvénye a só fogyasztása annak is, hogy mennyit és milyen magas kálium-tartalmú ételt fogyasztunk a nap során. Csak ennek ismeretében lehet meghatározni, hogy kinek mennyire kell sóznia, tiszta NaCl-al az ételeit. A só-szükségletet nem egyszerre kell bevinni, hanem - a táplálkozásunknak és italfogyasztásunknak, valamint a hőmérsékletnek és a fizikai aktivitásunknak megfelelően - a nap folyamán elosztva.

TIPP:
Hasonlítsd össze a tiszta sót és a bolt sót! Vegyél a kezedbe egy csipetet az egyikből, kóstold meg, majd a másikba is kóstolj bele!
Mit fogsz tapasztalni?
Azt, hogy a bolti sónak sósabb az íze, mert a kálisónak erősebb sós íze van, Ezért kevesebbet fogyasztunk ugyan belőle, viszont ezzel a megfelelő mennyiségű nátriumot vonjuk el a szervezettől, miközben a kálium-szintet növeljük.

Egy kis érdekesség:
Biztosan tudod, hogy a tengervíz is sós. Bizonyára azt is tudod, hogy a só jótékonyan hat a bőrödre is... de amint megmártóznál egy kád vízbe, amelybe előzőleg bolti sót tettél (1 kg-ot, ahogyan a fürdősónál javasoltuk) a bőröd egy idő után elkezdené csípni és kipirosodna tőle, arról nem is beszélve, hogy a kálium bőrön keresztül is felszívódik... ezért ezt a kísérletet inkább ne próbáld ki!

Szó mi szó, a só legyen tisztán csak só!



Kiszerelés: 1kg


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Aszalt szilvás - levendulás keksz

Anyák napja, Valentin nap, Karácsony... egy egyszerű keksz, mégis annyira ünnepélyes! Kedveskedj szeretteidnek vagy szerelmednek ezzel a lenyűgöző sütivel!

Cukkini palacsinta - tócsni

A cukkinit magas ásványi anyag- és alacsony kalóriatartalma miatt nagyszerűen alkalmazhatod különböző diétákban, segíti a nyári, könnyű táplálkozást

Zöldséges fűszerkeverék

Mire figyelj, ha ételízesítőt vásárolsz és hogyan kerülheted el az adalékanyagokat!

Tudtad, hogy Te is tudsz sajtot készíteni???

Hogyan készíts házilag sajtot adalékok nélkül? Itt megtudhatod!

A felfázás 6 tünete és természetes, házi gyógymódja

A felfázás igen gyakori betegség, mely kellemetlen és fájdalmas tünetekkel jár, és különösen a nőket érinti. Mire ügyelj és hogyan kezelheted otthon a hólyaghurutot?

Dióvaj - készítése házilag

Ha a diót emlegetjük, először a bejgli és a diós tészta jut eszünkbe. Pedig sokkal több, mint egy finom csemege!

Karácsonyi pöfeteg keksz

Ez a keksz külsőre hasonlít a gombához, ezért kapta a pöfeteg nevet. A frissen sült sütigomba kívül ropogós, belül pedig omlós és nagyon kakaós!

Sajtos fenyők karácsonyra

Közeledik a karácsony, készülnek a karácsonyi-s sütemények! Hoztam egy egyszerű, receptet, melyet ma ki is próbáltam... az eredmény egy könnyű, finom és mutatós sós sütemény

Adalékanyagmentes fokhagymakrém - házilag

A fokhagyma nagyon egészséges, sokan szeretik, főként, hogy igen sok magyar ételünk fontos alapanyaga, fűszere

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: