Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Lisztek, magok, porok

Konjac liszt

Az ördögbe... hiszen ez a liszt van az Ördögkapszulában!

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 db
1290 Ft/db
db
A konjac liszt gliadin/glutén mentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.

Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat.
- Alkalmazható főzelékek, szószok, levesek sűrítésére
- Készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé
- Alkalmazható maglisztből készülő sütemények alapanyagához adaléknak
(szárazanyag tartalom max 10%-áig, illetve egy –két kiskanálnyit érdemes adni, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni.

A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sült termékek nem "fűrészporos" jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik.
Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes.
Fogyni vágyóknak javasolt napi legalább 4 g liszt vagy abból készült étel fogyasztása. (legalább 2 alkalommal 2 g liszt ebéd és vacsora előtt fél órával, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett!

Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

Konjac liszt tápanyag tartalma/100g:

Energia: 187 Kcal,
Fehérje:0,91 g,
Zsír: 0,52 g,
Telített zsírsavak: 0,11 g,
Keményítő: 3,38 g
ebből Szénhidrát: 3,38 g,
ebből cukor: <0,03 g,
Élelmi rost: 82,79 g,
Nátrium: 0,01 g

100 g liszttel 25-30 liter folyadékot lehet besűríteni, és 5-6 doboz ördögnyelv kapszulát készíteni aminek az ára kb.30-50.000 Ft!

Néhány jó tanács hogyan használd/alkalmazd a konjac lisztet

Ételek sűrítésekor soha ne tedd csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Mindig el kell sodorni szemcsés anyaggal (só, édesítő) és kis hideg folyadékkal - ne várd meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett öntsd bele a készülő, meleg ételbe!

Ne tévesszen meg, hogy csak 100 gr-os a liszt, egyes ételek elkészítésénél mindig csak pár grammra van szükség így ez az adag nagyon kiadós!

- Főzelékek sűrítéséhez: 700 ml folyadékhoz 2-3 g konjak lisztet adj!
- Puding főzéséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz
- Hideg puding készítéséhez:: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt –szükséges és állni kell hagyni 30-60 percig, főzés nélkül is puding állagúvá válik. Készítheted a pudingot gyümölcsből, de akár egy adag kakaóból is készülhet főzés nélküli puding!
- Maglisztekből történő sütéshez: csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használj, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.
A konjac liszt alkalmas arra is, hogy sütésnél helyettesítse a tojást, így az arra érzékenyek remekül kiválthatják vele!


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet:


2015-09-29, 20:36 pintyo64:

tisztelettel érdeklődnék, hogy akkor a konjac liszt és az utifűmaghéj-és liszt ugyanúgy működik és ugyanúgy, ugyanarra használható?
köszönöm :)

KOMMENT: 2015-09-29, 20:45 Anikó mondja:

Kedves pintyo64!

Igen, mindkettő hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, hasonlóak a felhasználási területei. Annyiban különbözik, hogy míg a konjac lisztből elég 2-3 gr-ot használnunk, ami kb 1 kávéskanál, az útifű maghéjből ugyanazt a hatást kb 1 evőkanálnyival érjük el. Ezenkívül állagában van némi különbség, a konjac lisztes étel lágyabb, sikamlósabb érzete van.

BioWell - Anikó