Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Gyógyteák, teafüvek

Koleszterincsökkentő teakeverék

A magas a koleszterinszint következménye lehet az érelmeszesedés.
Ennek oka: a koleszterin anyagcsere zavar

ebben a kiszerelésben:
egységár
1 csomag
1190 Ft/db
db
A keverék pontosabb elnevezése a "Koleszterin anyagcsere zavar elleni teakeverék" lenne, de mivel a köztudatban az van jelen, hogy a magas koleszterin szintet csökkenteni kell - ami nem igaz, mert az anyagcserezavart kell megszüntetni - ezért kapta a Koleszterin csökkentő teakeverék nevet.
A tea fogyasztásával tehát NEM A KOLESZTERINSZINTED CSÖKKEN, HANEM JAVUL A SZERVEZETED KOLESZTERIN FELHASZNÁLÁSA, MEGSZŰNHET A KOLESZTERIN ANYAGCSEREZAVAR!

Ha mindent szeretnél tudni a koleszterinről és az anyagcsere zavarról, javaslom olvasd el ezt az összefoglalót, melyet Prof. Dr Horváth István előadásából jegyzeteltem ki: AMIT TUDNI ÉRDEMES A KOLESZTERINRŐL

Fontos tudnod, hogy a koleszterinszint egyénfüggő, táplálkozással csak nagyon kis mértékben befolyásolható. Csak egy reklámfogás mely azt javasolja, hogy az egyik margarinod cseréld le egy másik margarinra - aminek a fogyasztása eleve nem ajánlott - a koleszterinszinted nem fogja csökkenteni!
A koleszterinre a szervezetnek nagy szüksége van, a koleszterincsökkentő gyógyszer pedig nem a koleszterint csökkenti, hanem annak szintézisét akadályozza, vagyis azoknak az enzimeknek a működését, amelyek a koleszterint állítják elő. Ennek pedig súlyos következményei is lehetnek - meddőség, (időskori) demencia.
Ha természetes úton szeretnéd a szervezeted koleszterin anyagcseréjét támogatni, akkor a gyógyszerek helyett javaslom ennek a keveréknek az alkalmazását.

A tea kombinációról röviden:

A tea kombinációkat tanulmányaim során szerzett tapasztalatok és jegyzetek alapján állítottam össze. Azért nevezem kombinációnak és nem keveréknek, mert a keverék előállításához szükséges gyógyteákat tartalmazza a csomag és nem magát a keveréket. A recept leírása alapján készítheted el otthon a teakeverékedet.

A keverék otthoni előállításnak előnyei:

*** Tudni fogod, mit is tartalmaznak a keverékek, akár egyenként is alkalmazhatod a gyógyteákat..
*** Kiszűrheted az esetleges kontraindikácókat is - nem vagy e allergiás valamelyik összetevőre
*** A csomagok olcsóbbak, mint a hagyományos kereskedelmi forgalomban lévő keverék teák.
*** A csomagok általában 300 gr körüli gyógyteát tartalmaznak.
*** Egy csomag legalább egy teljes kúrára, sok esetben akár két kúrára is elegendő.

KOLESZTERINCSÖKKENTŐ TEAKEVERÉK

Vadárvácska, tyúkhúr, orvosi veronika, gyermekláncfű levél egyenlő arányú keveréke

A vadárvácska és az orvosi veronikafű értisztító, enyhe vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő hatású, kiváló gyulladáscsökkentő, így az érfal gyulladásaira is jótékonyan hat. A gyermekláncfű támogatja a máj működését, emellett, emésztésserkentő hatása is van. A tyúkhúr kiváló zsíroldó tulajdonsággal rendelkezik, és segíti az epetermelést. Köszvényeseknek is ajánlott.

A teakeverék összetétele:

Vadárvácska 1 egység
Tyúkhúr 1 egység
Gyermekláncfű levél 1 egység
Orvosi veronika 1 egység

Így készítsd el a keverékedet:

Vegyél elő egy nagyobb befőttes üveget és tegyél bele 5 evőkanálnyi vadárvácskát, 5 evőkanálnyi tyúkhúrt, 5 evőkanálnyi gyermekláncfű levelet, 5 evőkanálnyi orvosi veronikát. Ha ez megvan zárd le az üveget és alaposan rázd össze a gyógynövényeket. Az üveget ezután száraz, sötét helyen felcímkézve tárold!
A maradék teákat zárd vissza, ezek önmagukban is fogyaszthatóak.

Elkészítési módja és adagolás:

1 evőkanálnyi keveréket 2,5 dl vízzel forrázz le, 10-15 perc állás után a teát szűrd le.
Napi 2-3 csésze 4 héten keresztül fogyasztható, majd 4 hét szünetet kell tartani. A szünet alatt az egyes teák önmagunkban fogyaszthatóak - 1 hétig vadárvácska, 1 hétig tyúkhúr - kivéve a szoptatós kismamák - 1 hétig orvosi veronika

Figyelmeztetések:

Gyermekek, várandósok ne fogyasszák! Szoptatás alatt sem ajánlott fogyasztani, mert a tejelválasztást is csökkentheti. Gyógyszert szedőknek: a teafogyasztás és a gyógyszer bevétele között legalább 2 óra teljen el.
A keverék folyamatosan maximum 4 hétig fogyasztható, ezután 4 hetes szünet beiktatásával újból alkalmazható a kúra.

A felsorolt gyógyhatások népgyógyászati tapasztalatokra épülnek, tudományos kísérletekkel nem igazoltak.

Csomag tartalma:

Vadárvácska 1 tasak
Tyúkhúr 1 tasak,
Gyermekláncfű levél 1 tasak
Orvosi veronika 1 tasak

A gyógyteák tasakonként 50 gramm-osak. így a csomag (4 tasak) összesen 200 gr gyógyteát tartalmaz, mely 1 havi adagnak felel meg.

Teáink a FITODRY Gyógy- és Fűszernövény Feldolgozó Kft. termékei.

További kapcsolódó cikkünk: Korunk mumusa a koleszterin?Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: