Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Hidegen sajtolt olajok, zsírok

Hidegen sajtolt szűz mák-étolaj

A csontritkulás gyógyszere... elixír a bőrnek, a hajnak és a körömnek!

ebben a kiszerelésben:
egységár
200 ml
2190 Ft/db
db

Erős csontok, gyönyörű bőr, köröm és haj

Az emberiség már több évszázada használja a mákot, mint energiaforrást és mint a legkülönbözőbb gyógykészítmények alkotóelemét.

A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag, mindennek köszönhetően elősegíti:

- a magas vérnyomás csökkentését
- kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása
- normalizálja a vér koleszterinszintjét
- fokozza a szervezet védekező mechanizmusát
- jótékony a sebek gyógyulásában
- növeli a szellemi teljesítőképességet
- idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású
- a csontozat első számú természetes segítője

A mákot sajnos általában ritkán fogyasztjuk. Van, aki csak a beigli sütés idején találkozik mákkal. Tudnod kell, hogy a mák sok olyan anyagot tartalmaz, amelyre szüksége van szervezetünknek!
Többek között B6 vitamint, E vitamint, kalciumot, magnéziumot, vastartalma kiemelkedően magas.

Mák - mákolaj a csontritkulás ellen

Magyarországon minden 10. ember, (tehát közel egymillió) szenved csontritkulásban. Többségük nő, de a férfi betegek száma is eléri a 300 ezret. Az idős lakosság arányának növekedésével ez a betegség is egyre gyakoribbá válik.
A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3 alkalommal fogyassz mákot tartalmazó ételt. Megelőzésre és gyógyításra is kiváló.

Ha kialakult csontritkulásod van, a gyógyulás természetes módszere a mákolaj. Fogyassz mákolajat naponta, 1-2 kiskanállal. Csontritkuláson kívül kiváló hatása van az idegek működésére is.

Tipp: Darált mákot keverj össze mézzel és kevés vízzel, naponta egyél belőle 1-2 kanálkával. Hűtőszekrényben több napig eltartható, nem kell naponta elkészíteni. Hosszú távon fogyaszd és az eredmény nem marad el!
Ne felejtsd el azonban, hogy a mák nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszú távon fejti ki. Fogyaszd minden nap!

Mákolaj a konyhád nélkülözhetetlen olaja

A mákolaj rendkívül finom és kellemes illatú olaj, alkalmas hideg vagy meleg, édes vagy sós ételek készítésére, salátaöntetekbe, főzhetünk és süthetünk is vele. A benne lévő telítetlen zsírsavak segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Jó tanács: Ha gyomorégés kínoz, vegyél be egy kanálnyi mákolajat! Rövid idő múlva a mákolaj enyhülést hozhat.
Testi, idegrendszeri, lelki-érzelmi problémára, vagy egyszerűen csak egy illatos mákos kalács készítéséhez a mákolaj mindig kiváló és egészséges alternatívát kínál.

Mákolaj a fürdőszobában

Említettük már, hogy a mákolaj a telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat és E-vitamint. Káprázatos elixírként hat a bőr, a haj, a köröm és a csontok állapotára.

Az esszenciális zsírsavak
- táplálják
- hidratálják
- regenerálják
- óvják és selymessé is teszik a bőrt

A mákolaj kiváló a száraz, töredezett, ekcéma vagy gyulladás következtében sérült bőrre, és segítséget nyújt különféle sömörök esetén is.

Magas kalcium- és magnéziumtartalmának köszönhetően a mákolaj
- táplálja
- védi
- rugalmassá teszi a körmöket és a hajat

Emiatt a mákolajat sokszor felfedezhetjük az arckrémek, hajbalzsamok és kondicionálók összetevői között.Az olajban levő kalcium már az anyaméhen belül is támogatja a megfelelő csontfejlődést. Megelőzhető vele a csontritkuláson kívül a fogszuvasodás korai kialakulása is!


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Korunk mumusa a koleszterin?

Mi is az a koleszterin és igaz e, hogy küzdeni kell ellene? Ha "magas értéken áll" azonnal le kell nyomni, vagy bele kell halni?

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: