Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Hidegen sajtolt olajok, zsírok

Hidegen sajtolt szűz lenmag étolaj

Lenmagban az erő és az egészség! Sokan csodaszernek tartják ezt a kicsiny magot, olyan sokoldalúan képes pozitívan hatni megannyi kellemetlen tünetre

ebben a kiszerelésben:
egységár
200 ml
1290 Ft/db
db

Lenmag - olaj, a sokoldalú természetes csodaszer

A lenmag egészségmegőrző hatást gyakorol a szervezetünkre. A Tiédre is!
A népi gyógyászat sikerrel alkalmazza, napjainkban pedig a modern táplálkozásban is helyet kapott. A feldolgozatlan lenmag fogyasztásával tested hozzájut a legtisztább és legtermészetesebb forráshoz, mely ellátja az egész szervezeted a legfinomabb esszenciális zsírral.

A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben. A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.
Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, nikkel, kobalt, jód, króm stb.

Lenmagolaj - a magból préselt folyékony csoda!

A lenmagolaj zsírsavösszetétele nagyon előnyös, mivel kimagaslóan magas arányban tartalmaz az egészséges táplálkozás szempontjából fontos telítetlen zsírsavakat, különösen a háromszorosan telítetlen zsírsavakat, mely miatt az olaj jelentősége egyedülálló.

A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az omega-3 zsírsav (alpha-linolénsav). Ezt az esszenciális zsírsavat az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie.
A magból préselt egészség

A lenmag az egyik legjobb könnyedén hozzáférhető forrása ezeknek a zsírsavaknak. Héjában különböző ásványi anyagok és ballasztanyagok találhatóak, ami miatt kedvezően hat a bélműködésre. A népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza, például székrekedés és bélrenyheség esetén kihasználva hashajtó, bélműködést segítő hatását.

A legújabb kutatások szerint a lenmagolaj hathatós védelmet nyújthat a szív-és érrendszer számára azzal, hogy javítja az artériás keringést, az artériák működését és az energiatermelést, csökkenti a koleszterinszintet. Továbbá kimutatták, hogy egy kicsi, teáskanálnyi mennyiségű lenmagolaj is számottevő vérnyomáscsökkenést idéz elő. Segíti továbbá a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz.

Fogyassz minden nap egy teáskanálnyi lenmagolajat!

Ha gyakran küzdesz székrekedéssel, vegyél be naponta két-három alkalommal egy-két evőkanál frissen összetört lenmagot egy-két pohár folyadékkal - lehetőleg vízzel. A terápia folyamán feltétlenül igyál másfél-két liter folyadékot, mert az elégtelen folyadékbevitel súlyosbíthatja a panaszokat.
Figyelem! Használata nem ajánlott bélelzáródás, illetve a tápcsatorna beszűkülése esetén!

A lenmagból kinyert olaj is meggyorsíthatja a lelassult emésztést. Síkossá teszi a székletet, ezáltal elősegíti, hogy az könnyebben és nagyobb tömegben tudjon távozni a szervezetből.


Megosztás a Facebook-on

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: