Most ezt látod:
Vegyszermentes háztartás / Szódabikarbóna, citromsav

Citromsav

Ints búcsút az ecetszagnak! Mégis könnyű és környezetbarát a vízkő eltávolítása, ha mától citromsavat használsz!

ebben a kiszerelésben:
egységár
500 gr
690 Ft/db
db
1000 gr
1190 Ft/db
db
Az eceten kívül létezik egy másik természetes vízkőoldó, mégpedig a CITROMSAV. Így ha nem szereted az ecet szagát a lakásban, helyettesítsd bátran citromsavval!

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőtlenítésére.

Néhány fantasztikus tanáccsal látunk el, hogy hogyan alkalmazd ezt a remek természetes vízkőoldót:

Mosógépben:
500 ml vízben oldj fel 5 evőkanál citromsavat és öntsd az oldatot a mosógép dobjába. Futtass le egy előmosás nélküli programot 95 fokon. A vízkő eltávolítást mindig - ruha nélkül - üres gépben végezd!
Mosogatógép tisztítása:
2 evőkanál citromsavat oldj fel 1 csésze forró vízben. Durvább szivaccsal vagy kefével mosd át a mosogatógép ajtaját, belsejét.
Mosogatógép átmosása:
Üresen (edények nélkül) indítsd el a mosogatógépet, előmosás nélküli, 60 fokos programon. Vedd ki a szűrőt és szórj 5 evőkanálnyi citromsavat a gépbe. Futtasd végig a programot.
FONTOS! Amennyiben nem lehet kikapcsolni az előmosást, akkor a citromsavat csak a program elindítása után 15 perccel tedd a gépbe, hogy a főmosás ideje alatt ki tudja fejteni a hatását!
Háztartási berendezések:
Vízforralók, tojásfőzők vízkőmentesítéséhez készíts oldatot 1-2 evőkanál citromsavból és 1 liter vízből. Töltsd fel a készüléket az oldattal a vízkövesedésig, és kapcsold be. Hagyd hatni az oldatot, majd öntsd ki és alaposan mosd át a készüléket.
Vízkőcsíkok, lerakódások eltávolítása:
1/2 - 1 evőkanál citromsavat tegyél a teás, kávés kannába, vázába, pohárba stb. és önts rá forró vizet. Hagyd rövid ideig hatni, majd alaposan mosd át.
Makulátlan tiszta ragyogás
WC tisztítása:
A vízkő kialakulásának a megelőzésére, is használhatod a citromsavat. Szórj 1-3 evőkanál belőle a WC-csészébe, hagyd hatni pár óráig, akár 1 éjszakán át. Dörzsöld át a kagylót wc-kefével, majd öblítsd le.
Zuhanyfejek tisztítása:
1-3 evőkanál citromsavat oldj fel 250 ml vízben. Az oldattal megszabadulhatsz a vízkőlerakódásoktól súrolással, vagy áztatással illetve ezek kombinációjával. Hagy a zuhanyfejen az oldatot hatni, majd enyhe súrolással távolítsd el róla a vízkövet. Végezetül jól mosd el a zuhanyfejet.
Akváriumok alga- és vízkőmentesítése:
Ürítsd ki az akváriumot. 1-3 evőkanál citromsavat oldj fel 250 ml vízben. Az oldatot szivaccsal vidd fel a felületre, hagyd hatni, majd alaposan mosd le.
FONTOS! Ne használd a citromsavat zománc, márványfelületeken, valamint savérzékeny padlókon!

Szabadulj meg a makacs vízkövektől okosan!
Az eredmény: makulátlan tiszta ragyogás az egész lakásban!Kiszerelés: 500 gr és 1000 gr


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Fürdőbomba - fürdőgolyó

Bomba ötlet! Hogyan készíthetsz otthon fürdőbombákat? Igazi vegyszermentes alkotások, melyeket akár el is ajándékozhatsz!

Vegyszermentes mosogatópor - mosogatógépbe

Bár már kaphatóak öko, környezetbarát mosogatóporok mosogatógépekhez is, az áruk nem annyira kedvező, hogy ne tegyél próbát egy olcsóbb verzió előállítására!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: