Most ezt látod:
Vegyszermentes konyha / Lisztek, magok, porok

Chia mag

A chia mag többek között teljes értékű fehérjeforrás, kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák

ebben a kiszerelésben:
egységár
100 gr
690 Ft/db
db
250 gr
1690 Ft/db
db
Kitűnő rostforrás, remek vastagbél tisztító, ugyanis ténylegesen kipucolja az emésztőrendszert, így több értékes tápanyagot tud felszívni a szervezet, míg a bélfalakon megtapadt felesleges béltartalom kikerül az emésztőrendszerből.

A chia az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban - ezért is hívják azték zsályának is. A chia mag mint egy újonnan felfedezett élelmiszer lehetőséget biztosít, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitamint. A chia mag gluténmentes, alacsony a kalóriatartalma, magas a rosttartalma, hamar eltelíti a fogyasztóját és jóllakottságérzetet okoz, mert felszívja a vizet, sűrű géllé alakul, kitölti a gyomrot, és lassítja a szervezetbe jutó cukrok felszívódását, diétázóknak tehát ideális.

Összetevők: chia mag

Tápanyagtartalom (100g-ban):

Energia: 1832 KJ /444 kcal
Fehérje: 21,2 g
Szénhidrát: 4,9 g
Zsír: 31,4 g
telített zsírsavak: 3,8 g
Omega 6 zsírsav: 6,4 g
Omega 3 zsírsav: 18,5 g
Élelmi rost: 33,7 g

Vitaminok (100g-ban):

B1: 0,89 mg
B3 (niacin): 11,2 mg
E: 29,1 mg

Ásványi anyagok (100g-ban):

Kálcium: 500 mg
Magnézium: 290 mg
Foszfor: 535 mg
Réz: 1,5 mg

A chia mag napi fogyasztásának – a benne lévő tápanyagok figyelembe vétele mellett - optimális adagja nagyjából 4 evőkanál.

A chia mag fogyasztásának legegyszerűbb módja, ha nyersen fogyasztjuk. A magokat hozzáadhatjuk a reggeli gabonapehelyhez, müzlihez, de önmagában is fogyaszthatjuk, gyümölcslébe, tejbe vagy épp joghurtba, kefirbe keverve. Mivel nincs karakteres íze (a szétrágott magoknak enyhén diós aromájuk van), így szinte bármihez hozzáadhatjuk. A magokkal megszórhatjuk a salátánkat, a szendvicseinkre is tehetünk belőle.

A desszertek között a különféle pudingok és turmixok, smoothie-k kapcsán merülhet fel a chia mag felhasználása. Chia magból könnyedén készíthetünk pudingot, hiszen jól megszívja magát, és kellemes, kocsonyás állagú lesz.

A magokat őrölt formában a különféle tésztaalapú ételekhez is hozzáadhatjuk, mivel gluténmentes, így könnyedén kiváltható vele a liszt, sőt sokan a tojás kiváltására is folyadékkal kevert, megkocsonyásodott chia magot használnak.

Kiszerelés: 100 gr és 250 gr


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Light paleo zsemle

Fehér liszt-, tej-, és élesztőmentes zsemle alacsony kalória és szénhidráttartalommal

Chia puding

Mi is az a chia mag? És hogyan lesz egy magból puding? Ha nem tudod a választ, akkor feltétlenül olvass tovább...

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: