Most ezt látod:
Vegyszermentes háztartás / Folttisztító, fehérítő

Aktív oxigénes fehérítő

Ne elégedj meg a szürkeséggel! A fehér ruháid újra vakítóan fehérek lehetnek! Megmutatjuk hogyan!

ebben a kiszerelésben:
egységár
500 gr
950 Ft/db
db
1000 gr
1490 Ft/db
db

Mai intelligens mosógépeinktől és mosószereinktől azt várjuk, hogy tökéletes tisztaságot biztosítsanak. De valóban biztosítják?

Biztosan találkoztál már olyan esettel, hogy egy-egy makacs folttól nem tudtál megszabadulni, vagy a fehér ruháid beszürkültek. Mindkettő milyen bosszantó! Azt gondolod, hogy mindent megtettél a ruháid tisztaságának érdekében és a hatásvadász reklámok ellenére NEM SIKERÜLT!?

Ha eleged van a szürkeségből, megmutatjuk Neked a vakító fehérség titkát!

Létezik egy mesterhármas, a fehérítő só vagy nátrium-perkarbonát -szódabikarbóna - mosószóda

A nátrium-perkarbonát/ folttisztító só/aktív oxigénes fehérítő jellemzői:

Az aktív oxigénes fehérítő környezetbarát, nem tartalmaz optikai fehérítőt, klórt és foszfátot, illatanyagot, színezéket, enzimeket és tartósítószert. A nátrium-perkarbonát egy környezetre ártalmatlan fehérítő hatású szer.
A fehérítő mosás/áztatás közben gyorsan az eredeti összetevőkre: szódára, vízre és aktív oxigénre bomlik, így igen erős tisztító, fehérítő, folteltávolító és szagtalanító képessége van.
A foltok ellensége az aktív oxigénes fehérítő

Hogyan tudod kihasználni a legjobban a fehérítő hatékonyságát?

A mosást - ha vannak makacs foltjaink vagy fehéríteni szeretnénk, vagy csak a fehér ruhák fehérségét szeretnénk megőrizni - áztatással kezdjük. Ezt a mozzanatot hajlamosak vagyunk ma már elfelejteni, de ne felejtsd el, jobb áztatni, mint egy ruhát többször mosni! Ehhez használjunk a fehérítő sót mégpedig úgy, hogy előző este langyos vízben áztassuk be a ruháinkat, másnapra eltűnnek a kisebb foltok, a makacsabbak lehet, hogy egy kis dörzsölést még igényelnek. Ezután mehet a mosógépbe, mely során mosószódát (IS) használjunk!

Ha nem szeretsz áztatni, erre is van egy megoldás:

Kezdjük hagyományosan: A folttisztítót tedd a mosógép mosópor adagoló rekeszébe vagy szórd közvetlenül a ruhák közé. A szennyeződés mértékétől függően 1-3 evőkanál szükséges.
Fontos! Mosás előtt nem szabad meleg vízben feloldani, mint a mosószódát, mert ha így tennénk, az aktív oxigén nem a mosás közben szabadulna fel, hanem már előtte elbomlana. Folteltávolítás optimálisan 50°C-on történik, de már 40 °C -tól használható. Előáztatásnál már 30°C-on kifejti hatóerejét, ezért hangsúlyozzuk az áztatás fontosságát. Ha épp 40°C-on mosol, érdemes felfűtést követően megállítani a mosóprogramot, és egy ideig állni hagyni a ruhákat - vagyis ÁZTASS!
Akik hiányolják az illatokat, nekik ajánlom: az áztatás után a hagyományosan alkalmazott megszokott mosószeredből is tegyél egy keveset a mosószeres rekeszbe és így folytasd a mosást.

Hogyan működik a fehérítő só?

Áztatással, kb 30-40 fokon a környezetet kímélő aktív oxigén szabadul fel, mely az erős foltokat is megszünteti ( tea, vörösbor, vér, fű, gyümölcsfoltok). A folt színanyagait oxidálja, ezáltal színtelenné teszi, a foltot képező anyagokat pedig vízoldhatóvá téve távolítja el a mosás folyamán.

A fentiek alkalmazásával időt és pénzt takarítasz meg, mert:

- áztattál és mostál, ezáltal egy mosással is elérted a makacs foltok eltűnését
- áztatószered környezetbarát és olcsó
- a hagyományos mosószer csökkentésével ill. elhagyásával ezekből kevesebbet kell vásárolnod a jövőben.

Ajánlott mennyiség: 35 gr/mosás, így 500 gr fehérítő kb. 14-15 mosáshoz elegendő

Fontos tudnivalók:

Gyermekek elől elzárandó!
Hűvös helyen tárolandó!
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Összetevők: Natrium-percarbonat
Kiszerelés: 500 gr és 1000 gr

Hogyan távolíthatod el a penészt aktív oxigénes fehérítővel? A receptet alább találod!


Megosztás a Facebook-on

Kapcsolódó témák, receptek:

Penészfoltok környezetbarát eltávolítása

A penész - mindamellett, hogy számos betegséget is okozhat - nem túl szép látvány. Általában a zuhanytálcán, a fürdőkád szélén vagy a csempék fugái között jelenik meg.

Hogyan és mire használhatod a mosódiót?

Ha még soha nem találkoztál a mosódióval, el sem tudod képzelni milyen természeti csodától fosztottad meg eddig magad! Olvass tovább!

Ha van kérdésed vagy véleményed, ne tartsd vissza magad!

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
Nem vagy bejelentkezve!

Üzenet: